«Michelin» zvaigznes – kādi ir vērtēšanas kritēriji?

"Michelin" zvaigznes joprojām ir viena no prestižākajām restorāna goda zīmēm, un tās saņemšana ir katra šefpavāra sapnis. Tas ir kā augstākais viņa darba novērtējums restorāna koncepta izveidošanā, un ar zvaigzni izceltie šefpavāri iegūst tūlītēju atzinību starptautiskajā arēnā. Kā iegūt šo kāroto balvu?

"Michelin" zvaigznes — kā radās šī novērtēšana?

“Michelin" zvaignzes ir restorānu vērtēšanas sistēma prestižajā “Michelin Guide”. Pirmo reizi to publicēja 1900. gadā brāļi Édouardo un André Michelin, slavenās riepu firmas dibinātāji. Publikācija bez maksas tika izdalīta starp autovadītājiem, kuri iegādājās "Michelin" riepas. Papildus citai informācijai ceļvedī bija iekļauts ieteicamo ceļmalas restorānu saraksts.

Šobrīd "Michelin Guide" dara daudz vairāk kā tikai novērtē restorānus – tam ir noteicoša loma ēdināšanas nozarē. Tas nosaka tendences restorāniem, paceļ latiņu izsmalcinātu ēdienu kategorijā un pārvērš šefpavārus par starptautiskām slavenībām.

Vai jebkurš restorāns var kandidēt uz "Michelin" zvaigzni?

Diemžēl nē, un tam nav nekāda sakara ar pavāra radošumu vai smago darbu - tas viss ir atkarīgs no atrašanās vietas. "Michelin Guide" žūrija apmeklē tikai dažas izvēlētās pilsētas katrā valstī, tāpēc, pat ja jūs gatavojat lielisku ēdienu, bet to darāt mazā pilsētā, jums nebūs iespējas nopelnīt Michelin zvaigzni.

Tomēr ir vērts sekot līdzi "Michelin" jaunumiem – ik pa laikam viņi paplašina apmeklēto pilsētu sarakstu.

Kurš pieņem lēmumu?

Īstenībā neviens nezina. Restorānus novērtē anonīma žūrija, kura vienmēr ierodas bez iepriekšēja brīdinājuma. Tāpēc jūs nekad nevarat būt pārliecināts, vai tieši šobrīd jūsu restorānu neapmeklē kāds no noslēpumainās žūrijas.

Vai Michelin zvaigznes tiek piešķirtas uz mūžu?

Nē. Zvaigznes tiek piešķirtas uz vienu gadu - pēc tam žūrija atkārtoti apmeklē restorānu. Ir bijuši restorāni, kas pēc viena gada pilnveidojas, un ikgadējā pārbaudē tie saņem divas vai trīs zvaigznes. Tomēr dažreiz restorāni mēdz arī zaudēt savas zvaigznes.

Daži restorāni pat vēlas atdot savas zvaigznes - parasti tāpēc, ka pēkšņi palielinās viesu ekspektācijas attiecībā uz kvalitāti vai pieaug spiediens tērēt vairāk naudas apkalpošanas uzlabošanai vai interjeram.

Kā nopelnīt "Michelin" zvaigzni?

Lai arī žūrija joprojām stingri tur slepenībā kritērijus, kas tiek izmantoti labāko restorānu izvēlē, mums daudz ko var atklāt iepriekš apbalvoto restorānu analīze vai šefpavāru stāsti, kuru restorāni saņēma zvaigznes. Ko tad īsti vērtē?

Prioritāte ir augstākā kvalitāte

Kvalitāte ir  restorānu novērtēšanas pamatā. Un tas nav tikai par ēdiena kvalitāti - galda piederumu, apkalpošanas kvalitātei un pat restorāna noformējumam jāatspoguļo vienota tieksme pēc pilnības.

Ja vēlaties uzsākt cīņu par "Michelin" zvaigzni, jums jāpārliecinās, ka izmantotie produkti ir svaigi un kvalitatīvi, darbinieki tiek regulāri apmācīti, galdi uzklāti nevainojami un interjers ir elpu aizraujošs.

Visu šo elementu konsekvence ir atslēga uz panākumiem - galvenokārt tāpēc, ka nekad nevar zināt, kad ieradīsies žūrija, un, otrkārt, tāpēc, ka dažreiz žūrijas dalībnieks apmeklē vietu divas vai trīs reizes, pirms tiek pieņemts galīgais lēmums.

Kulinārijas pieredze

Ēdiena garša, aromāts un tekstūra ir trīs galvenie rādītāji, un tie visi ir svarīgi "Michelin" žūrijai. Aplūkojot restorānus, kas parasti saņem zvaigznes, šķiet, ka žūriju galvenokārt interesē mūsdienu virtuve ... ar franču akcentu. Kulinārijas pieredzei jābūt bagātīgai un balstītai uz oriģinālu konceptu.

Pavāra personība

Zvaigznes reti tiek piešķirtas restorāniem, kuru šefpavāri netiek atzīti, vismaz vietējā līmenī.

Žūrija sagaida oriģinālu ēdienkarti, kas atspoguļo šefpavāra stāstu, filozofiju un aizraušanos. Lai piesaistītu "Michelin" žūrijas uzmanību, jums jāsāk ar šefpavāra atzinīgu izcelšanu, jo tas noteikti palīdzēs piesaistīt uzmanību.

Avots: www.unileverfoodsolutionsbaltics.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16855907sec.