Valmiermuižas alus izbrūvējis izrādei Advents Silmačos veltītu alu

Atbalstot kultūru un teātra mākslas iedvesmots, „Valmiermuižas alus” izbrūvējis īpaši Valmieras drāmas teātra izrādei „Advents Silmačos” veltītu alu. „Valmiermuižas Silmaču alus” tapis pēc oriģinālas receptes un tiks piedāvāts ierobežotā daudzumā.

„Valmiermuižas alus” darītavā pagatavots viens kubliņš „Silmaču alus”, tādēļ pārdošanā nonāks vien 7000 pudeles. „Silmaču alus” līdz pavasara saulgriežiem būs nopērkams „Valmiermuižas alus” tirgotavās Valmiermuižā un Rīgā, kā arī baudāms Valmieras teātra kafejnīcā “Ceturtais cēliens” un restorānā “Rātes vārti” Valmierā. No katras pārdotās „Silmaču alus” pudeles 20 santīmus „Valmiermuižas alus” veltīs Valmieras drāmas teātrim, tādējādi atbalstot jauniestudējumu tapšanu.

„Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis atklāj: „Esmu teātra mākslas cienītājs, tādēļ jau kopš pirmajām alus brūža darbības dienām „Valmiermuižas alus” ir sadarbojies ar Valmieras drāmas teātri. Esam mazs uzņēmums, tāpēc iespējas ziedot tradicionālā izpratnē ir ierobežotas. Tomēr esam raduši veidu, kā ieguldīt savu artavu teātra izaugsmē, veltot labāko, kas mums ir – alu. Īpaši izrādei veltītais „Valmiermuižas Silmaču alus” mums un teātrim ir jauna kultūras atbalstīšanas pieredze, tādēļ ceram, ka teātra un alus baudītāji to novērtēs.”

„Valmiermuižas Silmaču alus” ir unikāls produkts, jo brūvēts pēc oriģinālas receptes un radīts ierobežotā daudzumā. Tāpat kā „Valmiermuižas” gaišais un tumšais alus, arī „Silmaču alus” ir dzīvs, nepasterizēts alus, un tā sastāvā ir ūdens, miežu iesals, apiņi un raugs. „Silmaču alus” noguldīts un izturēts mēnesi un iecerēts nesteidzīgai baudīšanai.

Dramaturga Laura Gundara luga „Advents Silmačos” ir turpinājums tautā tik iemīļotajai Rūdolfa Blaumaņa lugai „Skroderdienas Silmačos”. Izrādē „Advents Silmačos”, tāpat kā „Skroderdienās Silmačos”, skumjas mijas ar smiekliem un rūgtas pārdomas ar svētku gaidīšanas prieku. Lugas darbība notiek aptuveni pusotru gadu pēc Jāņu nakts, kad „Silmaču” mājās atšķetinājušies triju mīlētāju pāru likteņi. Dramaturgs Lauris Gundars visiem pazīstamos „Skroderdienas Silmačos” tēlus, saglabājot raksturu būtību, ielicis gluži jaunos apstākļos – ziemas saulgriežu gaidās. Izrādi „Advents Silmačos” Valmieras drāmas teātrī iestudējis režisors Felikss Deičs, sadarbojoties ar scenogrāfu Reini Suhanovu un kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu.

Valmieras drāmas teātra iestudējums „Advents Silmačos” savu pirmizrādi piedzīvos 13.janvārī plkst. 18.30. Tuvākās izrādes notiks 14. un 26.janvārī plkst. 18.30 un 15.janvārī plkst. 13.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66316986sec.