Rekords – pagatavota garākā desa Baltijā

15. jūnijā tirdzniecības centrā Spice ikviens varēja mieloties ar 110 m garu desu, kas ir garākā Baltijā. Tā bija pagatavota pēc tradicionālās Vāczemes Bratwurst receptes ar īpaši no Vācijas vestām garšvielām.

Rekordgarās desas gatavošanā izmantoja 85 kilogramus augstvērtīgu cūkgaļu un vistas gaļu. Kopējais gaļas sastāvs desā ir 85%. 110 m garās desas pagatavošana četriem Rimi šefpavāriem ar pavāru Aikāgaršo jeb Normundu priekšgalā aizņēma vismaz piecas stundas.

Mielošanos ar desu atklās atraktīvais Ēriks Loks. Desu skatītāju klātbūtnē mērīja Lokos, Knīpās un knauķos un pašmāju spēkavīros Raivjos Vidžos. Ar vācu kulinārijas tradīcijām un desas lomu tajās klātesošos iepazīstināja humoriste Jana Kalniņa, kura vairākus gadus studējusi Vācijā un iepazinusi šīs zemes sadzīvi un kultūru.

„Tēlaini izsakoties, desa kalpo kā tilts starp latviešu un vāciešu tradīcijām. Daudzas zināšanas par šo tautā iemīļoto pārtikas produktu esam pārņēmuši no vāciešiem, kuri ir lieli eksperti desu ražošanā. Neviens grilēšanas pasākums Latvijā un Vācijā neiztiek bez dažnedažādu veidu desām un desiņām. Ap grilu, kur tiek pagatavotas gardas pusdienas, vienmēr pulcējas radi un draugi un neizpaliek sarunas un joki. Manuprāt, tā ir feina un lustīga latviešu un vāciešu kopīga iezīme,” ir paliecināta Jana Kalniņa.

Ar Baltijā garākās desas degustāciju atklāja ikgadējo Spices Šopinga nakti, kas šogad veltīta Alpu valstu tradīcijām.

Video šeit:

www.youtube.com/watch?v=3sv5LY_zoWI

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Mazsalaca Youth band un draugu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26. maijā plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā aicinām uz orķestra Mazsalaca Youth band un draugu koncertu! Solisti: Paula Saija, Matīss Žilinskis un | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41497087sec.