Aviopasažieri kļūst prasīgāki – gada laikā ASV par 70% pieaudzis veikto sūdzību skaits

2017.gada aprīļa mēnesī Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) par 70% pieaudzis aviopasažieru veikto sūdzību skaits, salīdzinot ar 2016.gada aprīli, liecina ASV Transporta statistikas biroja dati.

Skaitliski šie cipari rāda, ka pērn 1123 reizes pasažieri sūdzējās par lidsabiedrību rīcību, taču šogad šis skaitlis uzkāpis līdz pat 1909 reizēm. Sūdzību apjoma pieaugumu eksperti skaidro ar nesen notikušajiem pasaules līmeņa skandāliem – piemēram, kad lidsabiedrība "United Airlines" no sava lidaparāta ar spēku izvilka pasažieri. Tāpat eksperti norāda, ka "United" aviokompānija ārkārtīgi slikti reaģēja uz šo notikumu, sākumā publicējot tikai daļējus skaidrojumus situācijai un atvainošanās, kas īsti pat nebija atvainošanās. Šādas rīcības ārkārtas situāciju gadījumos īpaši paliekot atmiņā pasažieriem un tie arī ir mazāk gatavi samierināties ar lidsabiedrību darbībām.

Aprīlī visvairāk sūdzību saņemts par lidsabiedrībām "American", "Delta" un tieši "United Airlines". Visbiežāk amerikāņi meklē taisnību par pārkāpumiem vietējas nozīmes lidojumos.

Jāsaprot gan, ka šie dati norāda statistiku, kad pasažieris bijis spiests vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, lai cīnītos par savu taisnību – lielākā daļa sūdzību tiek risinātas starp pasažieri un lidsabiedrību, neiesaistot citus. ASV likumdošana šobrīd nepieprasa lidsabiedrībām publicēt saņemto sūdzību datus, tāpēc ir grūti no malas analizēt cik daudz sūdzību tiek atrisinātas lidsabiedrību un pasažiera vienošanās gadījumos.

Taču eksperti ir vienisprātis – katrs publiski skaļais gadījums, kad lidsabiedrības acīmredzami pārkāpj ceļotāju tiesības, ir kā skaudrs atgādinājums visiem citiem – pastāvēt par savām tiesībām un par tām cīnīties.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 25.05.2024 WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26493001sec.