Lidmašīnās atkal drīkstēs ienest šķidrumus

Sākot ar 2013. gada aprīli, lidojumu pasažieri atkal drīkstēs bez ierobežojumiem ienest lidmašīnā dezodorantus, šampūnus un dzērienus. Līdz tam 2006. gadā ES izdotais šķidrumu aizliegums rokas bagāžā tiks atcelts un visās Eiropas lidostās atradīsies iekārtās, kas spēs atšķirt nekaitīgus šķidrumus no sprāgstvielām.

Šobrīd pasažieri drīkst ienest lidmašīnā šķidrumus un krēmus tikai mazā apjomā. Maksimālais atļautais apjoms ir 100 mililitri. Visām pudelītēm, tūbiņām un citiem šķidruma iepakojumiem jābūt ievietotiem caurspīdīgā plastmasas maisiņā, kura maksimālais tilpums ir viens litrs. Lidmašīnā atļauts ienest arī bērnu pārtiku un medikamentus.

Sākumā tika uzskatīts, ka šķidrumu aizliegums rokas bagāžā tiks atcelts jau 2010. gada aprīlī, tomēr ES komisija pieņēmusi lēmumu pagarināt aizliegumu līdz 2013. gadam, lai visas lidostas paspētu iegādāties šķidruma kontrolei nepieciešamās iekārtas. Pēc pārejas posma beigām 2013. gada aprīlī visās Eiropas Savienības lidostās būs jābūt kontrolierīcēm (skeneriem), kas spēs atšķirt šķidrās sprāgstvielas no nekaitīgiem šķidrumiem, piemēram, zobu pastas.

Jau šī gada aprīlī ES atviegloja noteikumus, kas attiecas uz pirkumiem duty free veikalos ārpus ES teritorijas. Ceļotājiem, kas kādā ne Eiropas Savienības valstī iegādājušies alkoholu vai smaržas, drīkst savus pirkumus paturēt un ielidot ES teritorijā - ar nosacījumu, ka pirkums iesaiņots aizzīmogotā, caurspīdīgā plastmasas maisiņā.

Spēkā esošie šķidrumu pārvadāšanas noteikumi rokas bagāžā stājās spēkā 2006. gada novembrī kā Eiropas Savienības reakcija uz drošības iestāžu izteiktajiem brīdinājumiem, ka teroristi plāno veikt uzbrukumus starpkontintālajos lidojumos, izmantojot šķidras sprāgstvielas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Autokross Brenguļos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā no plkst. 8.00 Brenguļu autotrasē tiks atklāta 2024. gada Latvijas autokrosa čempionāta sezona. | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 13.05.2024 Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā jūs gaida lieliska iespēja piedalīties meistarklasē un pieredzes apmaiņā ar Latvijas elites sportisti orientēšanās - Sandru Grosbergu! | Skatīt vairāk
2 EUR
Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34292984sec.