Eiropas Mikimauss ielūdz uz 20. dzimšanas dienas svinībām Parīzē

Eiropas Disnejlenda Francijā šajā pavasarī atzīmē apaļu jubileju: Volta Disneja radītajiem varoņiem veltītais atrakciju parks netālu no Parīzes tika atvērts pirms divdesmit gadiem un kopš tā laika ir kļuvis par nopietnu tūristu magnētu, kas ik gadu sasniedz jaunus apmeklētāju skaita rekordus. Jubilejas sezonā apmeklētājus gaida īsti svētki - visu aprīli ik dienu Parīzes Disnejlendā tiek rīkotas jubilejas ballītes ar jauniem šoviem, iepriekš neredzētiem specefektiem, uguņošanu un speciāli komponētu mūziku, nemaz nerunājot par īpašiem randiņiem ar pasaules slavenāko peli, kas aicina gan bērnus, gan pieaugušos atgriezties pie sava radītāja – mākslinieka Volta Disneja moto „Dzīvo savu dzīvi krāsās!”

Parīzes Disnejlenda ir lielākais izklaides un atpūtas parks Eiropā. Pastāvēšanas divdesmit gadu laikā to apmeklējuši vairāk nekā 250 miljoni tūristu. Taču iesākums nebūt nebija tik vienkāršs. Kad pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados radās ideja veidot pasaules kultūras un mākslas metropoles Parīzes tuvumā amerikāņu „sapņu fabrikas” paraugu, franču tradicionālisti bija šokā, radās pat nievājošs apzīmējums „kultūras imperiālisms”, tika biedēts ar kultūras vērtību nonivelēšanu, runāts par „kolektīvo šizofrēniju” un „kultūras Černobiļu”.

Tagad, 20 gadus pēc Parīzes Disnejlendas atklāšanas 1992. gada 12. aprīlī kritika ir noklususi francūži, kas sākotnēji kritizēja amerikāņu importu, šodien veido pusi no visiem Disnejlendas apmeklētājiem, bet atpūtas parks ar Ērkšķrozītes pili kļuvis par tādu pašu obligāto apskates objektu valsts galvaspilsētā kā Eifeļa tornis vai Luvra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44478798sec.