5 iemesli, kādēļ kaut reizi dzīvē jādodas ceļā kā mugursomceļotājam

Visbiežāk mēs nožēlojam iespējas, kuras neesam izmantojuši. Lai dzīvē mestu jaunus izaicinājumus, izkāp no ierastā ceļošanas veida un dodies pasaulē ar mugursomu plecos un tikai aptuveniem punktiem savā iecerētajā ceļojumā.

Tu piedzīvosi daudz jautrus un smiekliem pilnus brīžus

Mugursomceļotāji dzīvo spontāni. Kad viss Tev nepieciešamais ir līdzi somā uz muguras un Tavs ceļš ir mērāms pāris stundu lidojumā, braucienā ar vilcienu vai auto, ir viegli plūst pa iekārojamajiem ceļiem un sekot savām sajūtām. Tu neesi piesaistīts solījumiem vai cerībām, ko citi likuši uz Tevi. Ceļošana ir Tava iegriba un kaprīze, kurai Tu esi ļāvies. Ir lieliski apzināties, ka pats izvēlies takas, ko mīt. Vācijā līst? Dzirdēju, ka Grieķijā šobrīd spīd saule un vērojami skaistākie saulrieti. Ja šīs saules spēles Tevi aizkavē, Tu nepārdzīvo, jo nekas Tevi neattur no pakavēšanās sapņu vietās ilgāk. Ja Tev jāpaliek hostelī, kur istaba paredzēta 20 cilvēkiem, Tu noteikti iegūsi jaunus draugus. Ja ne to, tad mežonīgus un pieredzes bagātus stāstus - visnotaļ! Tu vari izvēlēties un pielāgoties šiem cilvēkiem uz vienu dienu hostelī, vai apvienoties kādam ceļojuma laika sprīdim kopā - viss atkarīgs no Tevis. Bet pludmalē ķert viļņus, doties kalnos un tur dejot, pazust lielpilsētas metro pavisam noteikti būs jautri arī lielākā kompānijā, kur lielāka daļa ir tikpat kaislīgi mugursomceļotāji kā Tu.

Tu iepazīsies ar vietējiem un būsi tiem interesants

Esi gatavs komunicēt ar cilvēkiem, ko satiksi ceļā. Tava mugursoma būs apliecinājums tiem, ka esi no citas valsts un pārstāvi citu kultūru. Tie vēlēsies zināt, no kurienes esi, kādi ir Tavi mērķi un kāds ir Tavs ceļojuma stāsts. Un apmaiņā pret saviem stāstiem Tu iegūsi vietējo sarunas. Iespējams tieši sarunas ar vietējiem Tevi aizvedīs uz pasākumiem, kas nebūtu iespējami, ja tajās neiesaistītos. Ļaujies vakariņām okeāna krastā ar vietējiem zvejniekiem, dejo sirtaki Grieķu ģimenes svētkos vai dodies nakts pārgājienos džungļos ar vietējiem iedzīvotājiem, kas tos pārzina. Ļauj, lai Tava mugursoma ved Tevi pretī piedzīvojumiem.

Tu jutīsies brīvs

Tu esi tikai vietā, kur atrodies. Tavas ikdienas rūpes ir palikušas Tavās mājās, darbā. Tavi rēķini, auto, dzīvesvieta būs lietas, kas Tevi sagaidīs arī pēc ceļojuma. Tādēļ Tev jāļaujas brīdim, kad esi izrāvies no saviem ikdienas slogiem. Esi izsalcis? Ieej vietējā Toskānas tirgū pēc maizes un siera un gardi to notiesā, ļaujoties saules stariem turpat uz soliņa, kad esi ceļojumā. Saule spīd acīs? Ļaujies krist viltoto saulesbriļļu iegādes nagos. Fēnu nomaini pret silto gaisu un savas kurpes pret basām kājām. Dzīve allaž būs tik sarežģīta, cik sarežģītu mēs to veidosim. Tādēļ ļaujies mugursomceļošanai, lai kaut mirkli baudītu daļu no šīs nesamākslotās brīvības.

Tu iemācīsies daudz jauna par pasauli un sevi

Kad atrodies citās valstīs, Tev lielākoties viss ir jauns - valoda, kuru dzirdi, valūta, pārtika. Uzsāc sarunas par ēdieniem, kas Tev noteikti jānogaršo. Par vietām, kas Tev jāapmeklē. Izmanto iespēju nesteidzīgi vērot vietējos iedzīvotājus. Iemācies vismaz 10 vārdus valsts valodā, kurā atrodies. Izkāpjot no savas ierastās vides, Tu paplašināsi savu redzesloku un kļūsi par ieguvēju, bagātinot sevi ar jaunam zināšanām.

Tu veidosi atmiņas, kas ilgs mūžīgi

Dzīves pieredze un prieka pilnie mirkļi sniedz mums vairāk laimes nekā nauda. Kādēļ? Jo pieredzi mums nevar atņemt. Ceļā piedzīvotais Tevi noteikti pilnveidos un padarīs par vēl vērtīgāku cilvēku, kāds Tu jau esi. Pirms iegādājies kārtējo materiālo lietu vai jaunu spēļmantiņu, atceries, ka lietas mēdz lūst. Taču ceļošanas pieredze Tevi padarīs par patiesi bagātu cilvēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.50816894sec.