Bērns dodas pārgājienā

Ja jūs esat nolēmuši doties pārgājienā un bērnu ņemat līdzi tikai tāpēc, ka viņam nevar atrast auklīti – atsakieties no šīs idejas, jo tad jūs sabojāsiet pārgājienu gan sev, gan arī mazajam cilvēciņam uz visu mūžu paliks sliktas atmiņas.

“Ja jums ir apnicis izšķirties starp jūsu bērnu un nomācošo sadzīvi, ja vairs nevēlaties, lai ar bērna audzināšanu nodarbotos auklītes, skolotāji, kaimiņi, ja tiešām mīlat viņu un esat gatavi veltīt viņam vairāk laika, tad ir pienācis laiks doties ģimenes pārgājienā.” (D. Šmajgers.)

Ģimenes tūrisms ir brīnišķīgs un interesants ar to, ka tajā ir ievērotas bērnu intereses. Tas ir ceļojums, kurā bērns iepazīstina pasauli pavisam citā skatījumā, nekā viņš ir pieradis to redzēt.

Bērniem īpaši piemēroti un noderīgi ir ūdens pārgājieni, kas norūda mazo veselību un nostiprina garu.

Ūdens pārgājienā var piedalīties dažāda vecuma bērni, bet ir jāņem vērā vairāki nosacījumi. Pirmkārt, pārgājiens nevar būt pārāk ilgs un sarežģīts. Pārgājiena piemērotākais laiks ir vasara (īpaši jūlijs) un tas ir jāplāno apdzīvotā teritorijā, lai ekstrēmā gadījumā bērnu varētu nogādāt pie ārsta vai evakuēt.

Ieteicams, lai grupa sastāvētu no vairākām ģimenēm ar bērniem, tāpēc, ka vienam bērnam pārgājiens nebūs interesants. Ūdens pārgājienus visbiežāk veic ar smailītēm – katrā atrodas vismaz viens pieaugušais, kuram ir pieredze airēšanā, un viens vai divi bērni. Bērni, sākot ar 8-10 gadu vecumu, var airēt no 40 minūtēm līdz vienai stundai ar pārtraukumiem. Airēšana un atrašanās laivā vienā pozā nogurdina bērnus, tāpēc aptuveni pēc stundas ir nepieciešama atpūta krastā. Lai bērniem būtu interesantāk, var rīkot nelielas sēņošanas un ogošanas ekskursijas, makšķerēt, spēlēties utt.

Dienas maršruts nedrīkst būt garāks par 12-15 kilometriem. Gadījumā, ja bērni ir vecumā no 11 līdz 12 gadiem, ir iespējams saīsināt atpūtas laiku un pagarināt maršrutu līdz 25-30 kilometriem dienā.

Neatkarīgi no vecuma katram bērnam ir jāmācās veikt dažādus uzdevumus, piemēram, uzstādīt telti, iepakot pārgājiena piederumus, iekurināt ugunskuru, pagatavot vienkāršo ēdienu, nomazgāt traukus utt.

Atrodoties svaigā gaisā un veicot fiziskas aktivitātes uzlabojas arī apetīte, tāpēc bērna produktu normai ir jāsakrīt ar pieauguša normu, jo jāņem vērā arī bērnu augšanas vajadzības. Ja grupā ir bērni līdz 5 gadiem, tad ēdienkarte ir jādažādo, obligāti iekļaujot piena produktus.

Pieaugušajiem, dodoties pārgājienā kopā ar bērniem, ir noteikti jārēķinās ar emocionālo slodzi – viņiem ir jāizdara viss, lai pārgājiens būtu aizraujošs un bērni arī nākošā reizē no tā neatteiktos.

Pakāpeniski atveseļošanas un audzināšanas pārgājieni pārtop par sporta pārgājieniem. Bērni, vecumā no 9 līdz 12 gadiem, kuri agrāk ir gājuši pārgājienos, var piedalīties diezgan sarežģītos pārgājienos kā aktīvi dalībnieki. Iemaņas airēšanā un peldēšanā noderēs ne tikai pārgājienā, bet ari dzīvē. Svarīgākais, kas ir jāatceras, ka jau savā pirmajā ūdens pārgājienā katram bērnam līdzi ir jābūt glābšanas vestei, kas nodrošinās viņa drošību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 16.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 12.05.2024 Kino velo festivāls KINO PEDĀLIS Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.maijā ikviens aicināts piedalīties Kino velo festivāla KINO PEDĀLIS kādā no trīs velo braucieniem - Ģimenes pedālī, Puspedālī vai Dižpedālī! | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16691613sec.