Vēstniecība aktualizējusi ieteikumus Latvijas valsts piederīgajiem Japānā

Latvijas vēstniecība Japānā, vērojot notikumus pēc postošās zemestrīces un cunami 11.martā Japānas Ziemeļaustrumos, kā arī situācijas attīstību Fukušimas AES 1, ir aktualizējusi ieteikumus Latvijas valsts piederīgajiem, kas uzturas Japānā.

Saistībā ar avāriju Japānas Fukušimas AES 1 vēstniecība aicina Latvijas valsts piederīgos neuzturēties un netuvoties teritorijai 80 km rādiusā no bojātās atomelektrostacijas. Tāpat, ņemot vērā postošās zemestrīces un cunami sekas Japānas Ziemeļaustrumos, vēstniecība lūdz ikvienu rūpīgi izvērtēt nepieciešamību pašreiz uzturēties vai doties uz izpostītajām teritorijām, sevišķi Fukušimas, Mijagi, Ivate un Aomori prefektūrās.

Tā kā avārija Fukušimas AES 1 vēl nav pilnīgi novērsta, vēstniecība aicina pastiprināti sekot līdzi informācijai masu medijos un nepieciešamības gadījumā rīkoties saskaņā ar vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Tāpat vēstniecībā ir kālija joda tabletes, kas reālu radiācijas draudu gadījumā būs pieejamas Latvijas valsts piederīgajiem.

Latvijas vēstniecība turpina savu darbu Tokijā. Darba laikā tā ir sazvanāma pa tālruni 03-3467-6888, ārpus darba laika vēstniecības darbinieki ir sazvanāmi pa konsulāro tālruni 080-3449-0093. E-pasts: embassy.japan@mfa.gov.lv

Latvijas valsts piederīgie, kas par savu atrašanos Japānā nav informējuši vēstniecību, ir aicināti to darīt, izmantojot augstākminēto e-pasta adresi vai arī tiek lūgti zvanīt uz Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu pa diennakts dežūrtālruni Latvijā 29287398.

Vēstniecība iesaka ceļotājiem no Latvijas nedoties uz Japānu, ja vien brauciens nav neatliekams. Tāpat vēstniecība stingri iesaka jebkurai personai, kura tomēr dodas uz minēto valsti, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā, kurā atstātās ziņas palīdzēs ātrāk sazināties ar ceļotājiem krīzes situācijā un sniegt palīdzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71374989sec.