Atklāj labākos pārtikas produktus, kas jāēd lidojuma laikā

Lidmašīnu pasažieri bieži sūdzas par vairāku laika joslu šķērsošanas radītu diskomfortu. Reizēm pašsajūtu bojā arī lidojuma laikā uzpūties vēders un tā dēvētā augstuma slimība. Taču, paturot prātā teicienu "tu esi tas, ko tu ēd", iespējams mazināt nepatīkamās sajūtas, uzņemot pareizi izvēlētas uzturvielas.

Par Singapore Airlines visā pasaulē izslavēto ēdienkarti, kas aviokompānijas pasažieriem pieejama lidojuma laikā, atbildīgs šefpavārs Hermanis Fraidanks. Viņš apgalvo, ka, izvēloties atbilstošus ēdienus un dzērienus uz klāja, ceļotāji noteikti var izvairīties no vairums problēmām, kas saistītas ar pašsajūtas pasliktināšanos lidojuma laikā vai pēc tā.

Pret laika joslu maiņas radīto diskomfortu

Izvēlieties olbaltumvielas, taču mērenos daudzumos. Kā liecina pētījums, lidmašīnā vislabāk ieturēt vieglu ēdienreizi un ierasties galamērķī nedaudz izsalkušam. Fraidanks atzīst, ka labākā izvēle ir olu ēdieni. Ja tie nav pieejami, var dot priekšroku arī vistas gaļai vai tuncim.

Ieturot maltīti ar augstu olbaltumvielu saturu, pielāgošanās jaunajai laika joslai noritēs daudz komfortablāk.

Pret nelabu dūšu

Noteikti jāizvēlas ingvers. Tas uzskatāms par labāko līdzekli pret nelabumu ilgu pārlidojumu laikā. Labā ziņa ir tā, ka ingvers tiek izmantots lielākajā daļā Āzijas aviokompāniju pasniegto ēdienu pagatavošanā. Izvēloties kādu no tiem, jūs noteikti jutīsities labāk gan lidojuma laikā, gan nonākot galamērķī.

Pret gremošanas problēmām

Ceļošana lidmašīnā var apgrūtināt gremošanas trakta darbību un uzturvielu absorbēšanu. Kartupeļi satur organiskas vielas – alkaloīdus, kuri lieliski samazina skābes līmeni kuņģī, bet ananāsi – atvieglo gremošanas procesu, jo satur enzīmu bromelaīnu, kas palīdz sašķelt barības vielas. Arī dārzeņi un pilngraudu produkti palīdzēs vēderam "tikt galā" ar apēsto, bet zivīs esošo olbaltumvielu struktūra ļauj tās sagremot vieglāk nekā gaļu.

Pret nemieru

Vitamīns B palīdzēs nervu sistēmai, mazinot iespējamo satraukumu lidojuma laikā. Noderīga uzkoda pirms došanās ceļā varētu būt daži selerijas kātiņi – šim dārzenim ir nomierinošs efekts uz centrālo nervu sistēmu.

Arī organisma atūdeņošanās var būt stresa, galvassāpju un paaugstinātas aizkaitināmības cēlonis, tādēļ noteikti jāuzņem liels šķidruma daudzums. Vajadzētu atturēties no alkohola lietošanas lidmašīnā.

Tiem, kurus ceļojot lidmašīnā bieži pavada nemiers, tiek ieteikts izvēlēties veģetāriešu maltītes, kas satur pilngraudu produktus, augļus un dārzeņus.

Pret nogurumu

Ja tikko pēc nosēšanās jūsu plānos ietilpst nevis mierīga atpūta viesnīcas numurā, bet gan došanās uz kādu biznesa tikšanos vai citas svarīgas darīšanas, noteikti būs nepieciešama enerģija. Freidanks apgalvo, ka šādā gadījumā jāuzņem liels daudzums olbaltumvielu – gaļa, olas vai zivis – kombinācijā ar augļiem vai dārzeņiem. Pētījumi liecina, ka šāda maltīte uzlabos arī intelektuālo veiktspēju. Ja garāka pārlidojuma laikā plānojat izgulēties, nav smādējams arī asais čilli – tas paaugstina miega kvalitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17190003sec.