TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Stiprinās Igaunijas-Latvijas sadarbību 28 kopīgos projektos

Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmā 1.projektu konkursa rezultātā 10.-11. janvārī, Tartu (Igaunijā) Uzraudzības komiteja finansēšanai no ERDF, par kopējo summu aptuveni 15 miljoni eiro, atlasīja 28 projektus. 11 projektos vadošo lomu ir uzņēmušās partnerorganizācijas no Latvijas, piemēram, tādas kā Kurzemes plānošanas reģions, Latvijas lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera, Rīgas plānošanas reģions, Vidzemes tūrisma asociācija un citi.
17 finansētajos projektos, sadarbojoties Igaunijas un Latvijas partneriem, tiks sniegts atbalsts uzņēmējdarbību veicinošām iniciatīvām programmas teritorijā.
Uzņēmēji veidos kopīgus produktus un ieviesīs mārketinga pasākumus medicīnas, IT, pārtikas rūpniecības, ģeodatu risinājumu, izglītības un radiācijas mērīšanas tehnoloģiju nozarēs.
Programmas finansējums tiks piešķirts arī kopīgiem apmācību un pieredzes apmaiņas projektiem, kas ir vērsti uz sadarbības attīstīšanu tādās jomās kā pārtikas rūpniecība, kokapstrāde, kosmosa tehnoloģiju izstrāde, tūrisms, amatniecība un sociālā uzņēmējdarbība. Šie projekti tiks kopīgi ieviesti, sastrādājoties Igaunijas un Latvijas pašvaldībām, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām un nevalstiskajām organizācijām.
Savukārt sadarbības projektos, kas tika atlasīti tūrisma atbalsta jomā, tiks izveidoti jauni pārrobežu tūrisma maršruti – pārgājieni gar Baltijas jūras piekrasti, Livonijas kulinārijas ceļš, “Zaļais dzelzceļš”, “Industriālais mantojums”, kā arī plānots attīstīt kopīgu UNESCO tūrisma piedāvājumu.

Ne mazāk nozīmīgi ir arī projekti, kas savas aktivitātes ieviesīs tādās jomās kā zināšanu padziļināšana par efektīvu resursu izmantošanu, nodarbinātības veicināšana pierobežā un kopīgās pārvaldības iniciatīvas Rīgas jūras līcī.
Programmas Uzraudzības komitejas atbalstu saņēma arī vērienīgs sadarbības projekts, kura ietvaros plānots izveidot kopīgu dvīņu pilsētu Valgas un Valkas centru.

Pirmos projektu ieviešanas rezultātus varētu sagaidīt 2019. gadā.  

Plašāka informācija par atlasītiem projektiem pieejama Igaunijas-Latvijas programmas mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61788893sec.