TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ventspilnieki dodas pieredzes apmaiņā uz Tartu peldbaseinu

Viens no šī gada aktuālākajiem būvniecības jautājumiem sporta infrastruktūras uzlabošanai ir jaunā peldbaseina projektēšana. Jautājums par jauna peldbaseina būvniecību vairākkārtīgi ir skatīts Ventspils pilsētas Attīstības komisijā un lēmumu pieņemšanā tiek ņemti vērā dažādu speciālistu viedokļi, par dažādiem aspektiem notiek spraigas diskusijas. Galvenais diskusiju punkts ir peldbaseina celiņu skaits, to garums, kā arī aktuāla kļuvusi rehabilitācijas zonas un jaunas viesnīcas ierīkošana vienotā kopējā projektā.

Otrdien, 28. februārī, Olimpiskā centra “Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis un Ventspils pilsētas Sporta skolas “Spars” peldēšanas nodaļas vecākais treneris Sergejs Iļjins ir devušies uz Tartu Igaunijā, lai klātienē apskatītu modernu peldbaseinu kompleksu “Aura keskus”, kurā ir starptautiskām prasībām atbilstošs peldbaseins ar izmēru 25x50 m, kā arī mācību peldbaseins un relaksācijas zona. Igaunijas lielākais peldbaseins ir paredzēts hobija līmeņa sportistiem, profesionāļiem, ūdens vingrotājiem un citiem interesentiem. Tas ir piemērots gan vietējā, gan starptautiska mēroga sporta sacensību rīkošanai.

Lai varētu pieņemt pamatotu un uz personīgās pieredzes balstītu lēmumu par jaunbūvējamo sporta objektu, tā apjomiem, tehnoloģijām un funkcijām, Ventspils pašvaldības pārstāvji šī gada janvārī kopā ar nozares speciālistiem devās arī pieredzes apmaiņā uz Šveici, kur guva informāciju par pielietojamiem materiāliem peldbaseinu izgatavošanā un to ekspluatācijā.

Ventspils jaunā peldbaseina būvniecībai šogad plānots izsludināt metu konkursu, kurā tiktu izvēlēts vizuāli un funkcionāli atbilstošākais priekšlikums tālāka būvniecības projekta izstrādei. Peldbaseina projektēšanu varētu uzsākt šī gada nogalē, bet būvniecību varētu uzsākt ne ātrāk kā 2019. gadā.

Diskusijām un informācijai par šo projektu aicinām sekot līdzi Ventspils pilsētas domes Attīstības komisijas sēžu tiešraidēs un to ierakstos portālā www.ventspils.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88000202sec.