Atvaļinājums uz motocikla - svarīgākie padomi

Ceļavējš sitas sejā, ar vienu mazu rokas kustību palielinās ātrums, vēderā iezogas brīvības sajūtas tauriņi - tieši šie ir iemesli, kāpēc motociklisti, kam ikdienā jāsamierinās vien ar vakara vai rīta izbraucieniem, atvaļinājumā izvēlas doties garākos un ilgākos ceļojumos ar motociklu. Tomēr vienkārši bez gatavošanās un plānošanas aiztraukties saulrietā gan ir romantiski, tomēr noteikti ne prātīgi - gariem ceļojumiem ir jāsagatavojas, jo citādi ceļojums pa Alpu reģionu var kļūt par īstu murgu.

Noteikti jāpadomā par savām fiziskajām spējām un sagatavotību - braukšana ar motociklu ir fiziski daudz grūtāka nekā braukšana ar auto, tāpēc pirms došanās garākā ceļojumā vēlams vismaz dažas nedēļas regulāri nodarboties ar sportu. Tas pats attiecas arī uz līdzbraucēju.

Jāparūpējas par atbilstošu apģērbu un ekipējumu, kā arī to, ka apģērbs ir funkcionāls un lietošanas kārtībā. Veci, saplaisājuši vai nolietoti protektori uz jakas, biksēm vai ķiveres nelaimes gadījumā vienkārši nepilda savu funkciju. Pirms ceļojuma tie obligāti jānomaina.

Garākiem braucieniem pa šosejām vai autostrādēm ieteicami ir ausu aizbāžņi. Tie jūtami samazina troksni, ko rada vējš un kas atkarībā no situācijas, ātruma un ķiveres veida var sasniegt tādu skaļumu, kādu izdod reaktīvās lidmašīnas motors. Ausu aizbāžņi gan nedrīkst bloķēt augsto frekvenču skaņas, ko izmanto brīdinājuma signāliem.

Tāpat kā apģērbam arī pašam motociklam ir jābūt nevainojamā tehniskā stāvoklī - sākot no bremzēm, apgaismojuma un beidzot ar motora šķidrumiem. Visdrošākais ir pirms ceļojuma pārbaudīt moci kādā motociklu servisā vai darbnīcā.

Mantas - somas un maisi - uz motocikla ir jāizvieto prātīgi un pārdomāti. Smaga bagāža jānovieto tā, lai netiktu apdraudēta motocikla stabilitāte un līdzsvars. Bagāža jāizvieto pārdomāti un līdzsvaroti - gan uz bagāžnieka, gan sānos vai priekšā. Ja ir par daudz svara aizmugurē, priekšējais ritenis ātruma palielināšanas brīdī var pacelties gaisā. Nelīdzsvarota bagāžas izvietošana moča sānos iespaido braukšanas stabilitāti.

Pirms došanās ceļojumā der izmēģināt motociklu ar uz tā novietoto bagāžu kādā autostāvvietā vai laukumā. Tā var pārbaudīt, kā mocis uzsāk braukšanu un kā bremzē.

Lai varētu salabot sīkas vainas, pie ekipējuma pieder arī daudzfunkcionālu darbarīku komplekts, kas jāpaņem līdzi.

Bagāžā vienmēr atrodas vieta kartei. Tomēr jāatceras, ka motociklisti nevajadzīgi var radīt riska situācijas uz ceļa, bieži skatoties kartē vai navigācijas ierīcē. Tas nav vajadzīgs - der iegaumēt nākamās trīs apdzīvotās vietas, kam jābrauc cauri, un doties ceļā, vadoties pēc norādēm uz ceļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 13.05.2024 Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli! | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Muzeju nakts Vecsalienas muižas pilī. TAKA
18. maijā no plkst. 18.00 līdz 24.00 sadarbībā ar biedrību “Lauku studija” Vecsalienas muižas pilī notiks pasākums “Izgaismo pili” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49372506sec.