No 1.decembra automašīnas obligāti jāaprīko ar ziemas riepām

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atgādina, ka no 1.decembra transportlīdzekļi Latvijā obligāti ir jāaprīko ar ziemas riepām. Tāpat CSDD aicina gan autovadītājus, gan ikvienu satiksmes dalībnieku ievērot ceļu satiksmes noteikumus un rūpēties par savu drošību.

No 1.decembra līdz 1.martam automobiļu un autobusu, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabju riteņiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Automobiļus, autobusus un to piekabes, kam riteņi aprīkoti ar radžotām riepām, drīkst izmantot no 1.oktobra līdz 1.maijam. Radžot atļauts tikai ziemas apstākļiem piemērotas riepas, savukārt uz transportlīdzekļa vienas ass riteņiem nav atļauts uzstādīt dažādas, proti - vasaras un ziemas riepas. Auto riepu protektora dziļums mērīšanas zonā jābūt 4 mm vai dziļākam.

Vides aizsardzības un piesārņojuma mazināšanas nolūkos izmantotās riepas jānogādā tām speciāli paredzētās vietās, piemēram, lielgabarīta atkritumu savākšanas laukumos vai jānodod uzņēmumiem, kuriem ir riepu sadedzināšanai, pārstrādei vai apglabāšanai nepieciešamā atļauja.

Ja protektora dziļums ir neatbilstošs, tad ceļu satiksmē piedalīties nedrīkst. Ceļu policijas rīcībā ir vairāk nekā 200 digitālās riepu protektora dziļuma mērierīces. Autovadītāju apturot, policija var veikt arī riepu pārbaudi, un neatbilstības gadījumā tiek piemērots sods. Arī obligāto automašīnas tehnisko apskati ar šādām riepām nevar iziet, kā arī apdrošināšanas atlīdzība var tikt neizmaksāta, ja ceļu satiksmes negadījums būs noticis riepu protektora dziļuma dēļ. Tāpēc esiet rūpīgi saimnieki saviem spēkratiem un regulāri sekojiet līdzi auto riepu kvalitātei. Nelietojiet riepas, kas ir nolietojušās, jo no tām ir atkarīga jūsu bērnu un visas ģimenes drošība.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 24.05.2024 🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklātas 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18727779sec.