Pie noteiktas temperatūras ziemas riepas vinnē vasaras riepas

Ziemas riepas vienkāršotā variantā daudzi autobraucēji uzmontē oktobrī un pārmontē uz vasaras riepām tikai pēc Lieldienām. Taču no tehniskā viedokļa ziemas riepas vinnē vasaras riepas, ja gaisa temperatūra ir zemākā par 7 grādiem. Ziemas riepu gumijas speciālais sastāvs ir daudz piemērotāks ziemas apstākļiem, jo mīkstāka gumija veido labāku saskari ar sniegotu, apledojušu vai sasalušu braukšanas virsmu un būtiski samazina bremzēšanas ceļu. Uz mitra ceļa, ja temperatūra ir noslīdējusi zem 70 C, braucot ar 80km/h un bremzējot, automašīna apstāsieties pēc 34 m ar ziemas riepām, bet pēc 40 m ar vasaras riepām. Lai kompensētu zemās temperatūras iedarbību un brauktu ar ziemas riepām ar labu spiedienu, nepieciešams pieskaitīt 0.2 bar (aukstumā).

Latvijā no 1.decembra līdz 1.martam ceļu satiksmē drīkst piedalīties automobiļi ar ziemas riepām, kuru protektors ir vismaz 4 milimetrus dziļš. Auto eksperti iesaka pirms ziemas riepu iegādes painteresēties par izvēlēto riepu testa rezultātiem. Nepazīstamu ziemas riepu ražotāju vajag pedantiski pārbaudīt interneta medijos pēc atsauksmēm. Būtu ieteicams vasaras riepas nomainīt vēl pirms pirmā sniega, jo lielās rindas riepu servisos neveicina augstu apkalpošanas kvalitāti, proti, servisa meistariem ir maz laika konsultācijām.

Radžoto riepu priekšrocības vislabāk jūtamas uz apledojuša vai piebraukta sniega klātas ceļa virsmas, bet riepas ar lamelēm ir klusākas un nebojā ceļa segumu. Grūtāk izbraucamiem ceļiem piemērotākas būs riepas ar radzēm. Ja ir plānots braukt pa lauku ceļiem, tad būtu ieteicams izvēlēties riepas ar radzēm un rupjāku protektoru, bet smalkāks protektors derēs braukšanai pa pilsētu. Tikai jāņem vērā, ka daudzās Eiropas valstīs radžoto riepu lietošana ir aizliegta. Tas jāņem vērā autovadītājiem, kas plāno doties braucienā ārpus mūsu valsts. Saskaņā ar Latvijas Ceļu satiksmes noteikumiem riepas ar radzēm atļauts izmantot no 1. oktobra līdz 1. maijam.

 

Rakstu atbalsta: www.DzekaRiepas.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 25.05.2024 Siguldas pilsētas svētki Siguldas novada TIC
25. maijā aicinām uz “Radīts Siguldā” parādi, koncertiem, svētku restorānemi, svētku gājienu, kā arī papildus aktivitātēm Siguldā. Gaidīsim | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.33982205sec.