Radīts «gudrais vējstikls», kas samazinās motobraucēju izklaidību

Līdz ar siltās sezonas iestāšanos savus braucamos uzspodrinājuši arī motorolleru vadītāji. Lai braucieni būtu drošāki, Samsung kopā ar Yamaha Itālijā ir izstrādājuši tehnoloģiju Smart WindShield jeb Gudro vējstiklu, kas ļauj motorolleru vadītājiem brauciena laikā ērtāk sekot līdzi navigācijai un citiem viedtālruņa paziņojumiem, neatraujot acis no ceļa.

"Gudrā vējstikla" tehnoloģija ir savienojama ar braucēja viedtālruni, izmantojot WiFi tīklu. Brauciena laikā uz motorollera vējstikla tiek projicēta gan navigācija, gan informācija par ienākošajiem zvaniem, ziņām un e-pastiem. Redzot šos paziņojumus, motobraucējs var apstāties un atbildēt vai izvēlēties nosūtīt atbildes īsziņu par savu atrašanos pie stūres.

Saskaņā ar Yamaha Itālijas datiem teju ceturtā daļa 18 līdz 24 gadus vecu jauniešu ir lietojuši telefonu, braucot ar motorolleri. Ideja par Smart WindShield radās, lai samazinātu šo vadītāju izklaidību uz ceļa, un tā netiktu apdraudēta vadītāju un citu ceļu satiksmes dalībnieku veselība un dzīvība. Pagaidām gan nav ziņu par to, kad un vai šis koncepts tiks ieviests tirgū.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics inovatīvās idejas maina priekšstatus par televizoru, viedtālruņu, valkājamo ierīču, planšetdatoru, kameru, digitālo mājsaimniecības ierīču, printeru, medicīnas aprīkojuma un tīklu sistēmu tehnoloģijām, tā iedvesmojot cilvēkus un veidojot nākotni. Uzņēmums arī nosaka tendences lietu interneta (Internet of Things) jeb ierīču ekosistēmas jomā, īpaši Digital Health jeb digitālās veselības un Smart Home jeb viedās mājas segmentos. Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet Samsung oficiālo vietni www.samsung.com un blogu global.samsungtomorrow.com.

Kopš dibināšanas 1999. gadā Samsung Electronics Baltics ir kļuvis par vienu no vadošajiem patērētāju elektronikas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Baltijas pārstāvniecībā strādā 150 cilvēki, un 2014. gadā pārdošanas apjoms Baltijas valstīs sasniedzis 263 miljonus eiro.

Video par to kā Smart WindShield tehnoloģija darbojas:


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 22.05.2024 Ugunīgais flamenko Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. jūlijā Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā izdejos ugunīgu flamenko. | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50232291sec.