Valmierā sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti” šogad skanēs astoņi koncerti

Šogad Valmierā sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti” skanēs astoņi kamermūzikas koncerti dažādām muzikālajām gaumēm, informē Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja vietniece Anita Upeniece. Tuvākajā laikā tiks slēgts līgums par VSIA „Latvijas Koncerti” un Valmieras pilsētas pašvaldības sadarbību, kas norisināsies jau otro gadu.

Pirmais koncerts sadarbības ietvaros norisinājās janvārī, Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla laikā, kad Valmierā koncertēja Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā, kā arī Mārtiņš Circenis (klarnete), Agnese Egliņa (klavieres).

Savukārt jau februārī mūzikas un deju cienītājus ar kopīgu koncertprogrammu iepriecinās Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un deju grupa „Dzirnas”.

Aprīlī Valmierā ar koncertprogrammu viesosies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, izpildot komponista J.S.Baha 2.Brandenburgas koncerta programmu.

Augustā, Valmieras pilsētas svētku ietvaros, norisināsies Torņu mūzikas koncerts ansambļa „5-ATĀ!” izpildījumā. Koncertprogrammā – renesanses laika mūzika spožiem ragiem, līksmībai un arhaiskai apcerei.

Rudenī Valmierā skanēs koncerts „Brokastis četratā”, kurā uzstāsies flautists Andis Klučnieks, pianists Mārtiņš Zilberts, kontrabasists Jānis Stafeckis un sitaminstrumentālists Aivars Krastiņš. Koncertā tiks izpildīti komponistu Antonio Vivaldi, Džobija Talbota skaņdarbi, kā arī Līgas Celmas jaundarbs un Morisa Ravēla „Bolero”.

Oktobrī Valmierā viesosies pianists Harijs Bašs un vokālā grupa Framest. Grupas ierastais atskaņojuma veids ir a cappella jeb dziedāšana bez pavadījuma, taču šajā koncertprogrammā Framest, pretēji ieradumam, muzicēs kopā ar instrumentiem.

Gada nogalē sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti” Valmierā iecerēti divi koncerti – Rīgas Doma Zēnu kora „Japānas programma” un komponista Valta Pūces Leļļu opera – Ziemassvētku jampadracis Vidzemes kamerorķestra izpildījumā. Leļļu opera ir Valta Pūces jaundarbs, skatuviski risināts leļļu valodā.

Jāpiebilst, ka visi koncerti norisināsies Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētās kultūras programmas „Kamermūzika” ietvaros ar Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu koncertu norisei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala, kas iekaros jūsu sirdi un prātu! Latvia Tours
Kipra ir trešā lielākā sala Vidusjūrā un ir populārs tūrisma galamērķis, pateicoties tās skaistajām pludmalēm, bagātajai vēsturei un | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un | Skatīt vairāk
no 1989 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Aviobiļetes - vairāk kā 50 galamērķi  Estravel Latvia
Rezervē atvaļinājumu kādā no airBaltic lidojumu galamērķiem! // pārdošana līdz 13.06. // ceļo no 01.07. - 28.03. // vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 99 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71447492sec.