Notiek Ledus 2010 - nenokavē!

Divpadsmito reizi Jelgavas Dome, pašvaldības aģentūra „Kultūra” ar SEB bankas atbalstu aicina uz Starptautisko Ledus skulptūru festivālu Jelgavā, kas notiek 2010. gadā no 7. līdz 14. februārim, Jelgavā.

Līdz novembra beigām mākslinieki varēja iesniegt savus pieteikumus un darbu skices gan individuālajām, gan komandas skulptūrām par tēmu – APKĀRT PASAULEI (Around the World). Pieteikumi tika saņemti no 46 māksliniekiem. Dalībai festivālā žūrijas komisija apstiprināja 22 māksliniekus, pārstāvot 9 valstis – Latvija, Lietuva, Krievija, Nīderlande, Īrija, Lielbritānija, Spānija, Bulgārija un Somija.

Mākslinieku redzējums par tēmu ”Apkārt pasaulei” pārsteidza ar netradicionālo skatījumu, abstraktumu, filozofiskumu un pat sirreālismu, lielākoties dominēja darbi, kas atspoguļo cilvēka fantāzijas lidojumu un prāta potenciālu.

Ledus skulptūru izgatavošanā tiks izmatotas kopumā 30 tonnas ledus. Šogad izvēlamies Latvijas produktu, tāpēc jau kopš augusta mēneša SIA „Frostiart Baltic” gatavo kristāldzidrus ledus blokus individuālajām un komandas skulptūrām.

Lai skatītājus priecētu ar papildus ledus mākslas objektiem (ledus bārs, u.c.) no Jelgavas apkārtnes ūdenskrātuvēm tiek izzāģēts dabīgi sasalušais upes ledus, kas tiks izmantots ledus bāra veidošanā.

Bāra dizaina izveide ir uzticēta komandai, kas 2009. gada nogalē pārstāvēja Latviju 3.Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā „Magadanas kristāls” (Krievijā) un izcīnīja 2. vietu - skulptoram Kārlim Īlem un Mintautam Buškevics, kurš ir arī Jelgavas ledus skulptūru festivāla direktors un idejas autors. Ledus bārā darbosies bārmeņi no „POST Club”, kas 13. februārī ar īpašām aktivitātēm apmeklētājiem svinēs savas pastāvēšanas gada jubileju.

Ledus skulptūras festivāla ietvaros pirms diviem gadiem bija veidotas arī sniega skulptūras, vēlāk no šīs idejas nācās atteikties laika apstākļu dēļ. Ziema mūs šogad lutina ne tikai ar aukstu laiku, bet arī bagātīgu kārtu sniegu, tāpēc papildus ledus skulptūrām taps Baltijā garākās sniega skulptūra ~ 16 metri, kuras izveidei tiks izmantots 100 kubikmetri sniega. Tāpat kā ledus, arī sniega skulptūra tiks veidota par tēmu „Apkārt pasaulei”. Vakar, Uzvaras parkā uzsākti pirmie sagatavošanas darbi, uzstādītas veidnes, kurās tiek pildīts un blietēts sniegs.

Lai nesagādātu sev neērtības aicinām ieejas biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā jau tagad „Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un Jelgavas kultūras nama kasē.

Skatītāji fantāzijas ceļojumā „Apkārt pasaulei” varēs doties festivāla noslēguma pasākumos, kas notiks no 12. līdz 14. februārim, Jelgavā, Uzvaras parkā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2024 - 10.06.2024 Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un | Skatīt vairāk
no 1989 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 08.06.2024 Saules pieskāriens & Andalūzijas dvēsele! Latvia Tours
Malagā ir pludmales katrai gaumei, no smilšainām pludmalēm ar kristāldzidru ūdeni līdz līčiem ar klinšainu krastu. | Skatīt vairāk
no 629 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 07.06.2024 Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.05.2024 - 10.06.2024 Līgo svētki Gotlandes salā Latvia Tours
Gotlande un tai apkārt pieguļošās mazās saliņas patiks gan vēstures mīļiem, gan dabas mīļiem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, iespējas | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52616787sec.