Latvijas Univeritātē notiks ikgadējais festivāls Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2011

04.03.2011 plkst. 19:00 ar atklāšanas koncertu Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā sāksies Latvijas Komponistu savienības rīkotais ikgadējais festivāls Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2011. Festivāls tiks atklāts ar koncertu Es nāku no tālas zemes, ko atskaņos Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar kamerkori Ventspils un solistiem Sonoru Vaici (soprāns), Ievu Paršu (mecosoprāns), Ivaru Cinkusu (baritons) un Jāni Misiņu (bass).

Šī gada festivāla uzmanība bez jaundarbiem ir vērsta arī uz aizgājušo laiku komponistiem. Šoreiz festivāla centrā tiek izvirzīts Gundaris Pone (1932 - 1994). Īpaši godināts tiek arī jubilārs Imants Kalniņš (1941) – festivāla programmā ir iekļauts viņa leģendārais jaunības gadu meistardarbs Oktobra oratorija (1967) korim un simfoniskajam orķestrim, kas skanēs tieši festivāla atklāšanas koncertā.

«Oktobra oratorijā izmantoti vārdi, ko pēc 1917. gada revolūcijas rakstījuši tā laika notikumu aculiecinieki. Dziedājuma pamatā izmantots dokumentāls materiāls, izņēmums ir tikai fināls Divas mīļotās, kur izskan Jevgeņija Jevtušenko dzejas rindas. Jāpiezīmē, ka dzejnieks ir viens no retajiem, kas padomju sistēmā mēģināja manifestēt brīvības un demokrātijas idejas. Un tolaik tas nebūt nebija tik vienkārši. Oktobra oratorija nav pasūtījuma darbs”, uzsver komponists Imants Kalniņš „bet gan patiess tā laika dokuments.»

Atklāšanas koncerta programmā tiks atskaņota arī Gundara Pones 1986. gadā radītā monumentālā filozofiskā poēma Titzarin liela sastāva simfoniskajam orķestrim, ko komponists ir uzskatījis par savas daiļrades ceļa kvintesensi.

Savukārt koncerta īpašā intriga un jaunatklājums (šis būs pasaules pirmatskaņojums) būs Marinas Gribinčikas (1966) jaundarbs simfoniskajam orķestrim Idea fix.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 06.06.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52779412sec.