Klasiskās ģitāras spēles meistars Aleksandrs Viņickis uzstāsies Rīgā

26.04.2011 pl. 19:00 Lielajā Ģildē koncertu sniegs augstas raudzes klasiskās ģitāras mākslinieks no Krievijas - Aleksandrs Viņickis (Александр Виницкий). Programmā: A. Viņickis, Dž. Geršvins, I. Dunajevskis, Dž. Zavinula u. c.

Jūs domājat, ka zināt kā skan klasiskā ģitāra? Nesteidzieties atbildēt, ja vēl neesat dzirdējuši Aleksandra Viņicka ģitāras spēli! Šī ģitāras spēles juveliera pirkstos pazīstamas melodijas sasniedz pārsteidzošu skaņas un interpretācijas sintēzi!

Klasiskā ģitāra džezā – tā dažos vārdos var raksturot Viņicka daiļradi. Viņickis spēlē džezu uz klasiskās ģitāras vai fingerstyle. Šī stila pamatā ir klasiskās ģitāras spēles skola, kad vienlaicīgi tiek pārvaldīti arī dažādi džeza stili – no bosa nova līdz svingam, no regtaima līdz blūzam. Galvenā Viņicka spēles īpatnība ir spēja visa skaņdarba laikā saglabāt džeza pulsāciju: it kā spēlētu trīs instrumenti vienlaicīgi – kontrabass un divas ģitāras, viņa spēlei raksturīga polistilistika, improvizācija un melodisms. Koncertos mākslinieks spēlē uz speciāli viņam izgatavotas Kanādas firmas La Patrie elektroakustiskās ģitāras ar neilona stīgām.

Aleksandrs Viņickis ir pazīstams ģitārists, komponists, aranžētājs un pedagogs, spilgts mūziķis ar oriģinālu repertuāru un neatkārtojamu stilu. Viņickis ir beidzis Gņesina Krievijas Mūzikas akadēmiju, kur šobrīd arī strādā par ģitāras spēles pasniedzēju. Aleksandrs Viņickis uzstājas ar solo koncertiem, raksta mūziku ģitārai. Viņa skaņdarbi ir izdoti Beļģijā, Francijā, Polijā, ASV un Krievijā. Viņš vada meistarklases un autorsemināru Klasiskā ģitāra džezā. Viņickis regulāri piedalās starptautiskos ģitāras un džeza mūzikas festivālos, kā arī starptautisko konkursu žūriju darbā. Mākslinieks koncertējis Krievijā, Anglijā, Grieķijā, Polijā, Vācijā, Beļģijā, Izraēlā, Francijā, ASV, Ungārijā, Igaunijā, Lietuvā, Ukrainā, Baltkrievijā, u. c.

Pēc uzstāšanās Krakovas starptautiskajā ģitāristu festivālā Kolins Kūpers žurnālā «Klasiskā ģitāra» (Anglija) savulaik rakstīja: «... viņa kompozīcijas vienmēr ir ieturētas labas gaumes robežās un ir vieglas kā gaiss. Viņa spēle ir mierīga, iekšējas cieņas pilna, tehniski sarežģīta un tai piemīt liels krieviskais šarms.»

Koncertu organizē Latvijas klasiskās ģitāras skolotāju un ģitāristu asociācija sadarbībā ar Lietuvas ģitāras mūzikas atbalsta fondu.

Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīze» kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: http://www.bilesuparadize.lv/. Biļešu cena Ls 5,00 – 10,00.

Papildus informācija – http://avinitsky.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 ZIIC tematiskās dienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centrs izsludina skolēnu vasaras brīvlaika tematiskās dienas! | Skatīt vairāk
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5400281sec.