Aicina uz Gada objekta pasākumu Kurzemē

12. maijā dodamies uz Kurzemi! Sestdien, plkst. 10:00 no rīta notiks pasākums Kuldīgas novada Laidu pagastā, pie 2012. gada ģeoloģiskā objekta – Rudzīšu akmens! Būs takas atklāšana, neliela sakopšanas talka, ģeologu brīvdabas lekcija par objektu un apkārtnes dabu, un vēl visādi labumi. Aicināts ikviens, un dalība pasākumā – bez maksas.

Kā nokļūt pie gada ģeoloģiskā objekta? Ceļi ir atšķirīgi no puses, kur atrodaties: piemēram, no Liepājas jābrauc caur Aizputi, Kazdangu, un pa Kazdangas – Snēpeles ceļu. No Rīgas braucot, vieglāk gada objekts sasniedzams pa maršrutu caur Skrundu, Sieksāti un Laidiem, piebraucot pa Laidu – Snēpeles ceļu. Savukārt, ja braucat no Kuldīgas puses, tad jādodas caur Snēpeli pa ceļu uz Laidiem. Rudzīšu akmenim tuvākās apdzīvotās un kartēs bieži atzīmētās ir Kalniešu mājas.

Šī jau ir piektā reize, kad Latvijā nominēts gada ģeoloģiskais objekts. Droši vien daudzi atceras, ka pirmoreiz – 2008.gadā par gada objektu kļuva populārās Neļķu klintis Ziemeļvidzemē pie Mazsalacas. 2009.gadā par gada ģeoloģisko objektu bija nominētas mazpazīstamās Sikšņu klintis Gaujas vidustecē pie Virešiem. 2010.gadā pirmoreiz gada objekts bija Kurzemē un Talsu novadā pie Virsaišu ūdenskrituma tika izveidota dabas taka, kas kļuvusi populāra dabas tūristu vidū. Savukārt pagājušā gadā Zemgalē gada objekta godā tika lielākais Latvijas avots – Kulšēnu sēravots Bauskas novadā pie Ozolaines.

Latvijas Petroglifu centra organizēto Rudzīšu akmens nominēšanu par Latvijas 2012. gada ģeoloģisko objektu atbalsta Latvijas Universitātes Ģeoloģijas muzejs, Kuldīgas novada dome, Laidu pagasta pārvalde, Kuldīgas tūrisma attīstības centrs un Ziemeļvidzemes Ģeoparks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Deju skolas "Demo" KONCERTS Tukumā Tukuma TIC
16.jūnijā Tukuma pilsētas Kultūras namā aicinām apmeklētājus turpināt svinēt deju studijas – skolas "DEMO" 25 gadu dzimšanas dienas svinības | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61994314sec.