Raiņa muzejā atvēr un kurinā keramikas cepli

2012. gada 10. un 11. augustā Raiņa muzejā Jasmuiža (Preiļu novads, Aizkalne) rekonstruētajā Latgales keramikas vecmeistara Andreja Paulāna darbnīcā notiek keramikas cepļa kurināšanas un atvēršanas pasākums. Jau 14. reizi šo cepli kurinās TLMS "Rēzeknes apriņķa pūdnīki". Ceplis būs veltījums Antonam Ušpelim (senioram) viņa 100. jubilejas gadā.

10. augustā keramiķi ar saviem apdedzināšanai sagatavotajiem māla traukiem piepildīs cepli un ap pusdienlaiku to iekurinās. Šoreiz galvenie atbildīgie par podu apdedzināšanu būs keramiķi no Balvu novada Bērzpils pagasta - Jolanta un Valdis Dundenieki.

Kamēr ceplis kurēsies, vakara gaitā būs iespēja aprunāties ar podniekiem, kā arī vērot cepļa kurināšanas procesu un lielo liesmu (ap pusnakti).

Par keramiķu darba rezultātu varēs pārliecināties 11. augustā, kad plkst. 11:00 notiks vēl karsto krāšņi glazēto trauku izņemšana. Būs iespēja darbus arī iegādāties.

Pirms cepļa atvēršanas būs arī viktorīna ar jautājumiem par Latgales keramiku, tās tapšanas niansēm, vēsturi, formām, glazūrām. Par pareizām atbildēm būs arī balvas. Viktorīnu vadīs atraktīvais podnieks Andris Ušpelis.

Ieejas maksa cepļa atvēršanas pasākumā un muzejā būs 1,00 Ls.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 21.jūnijā Vecpilsētas ielā tirdziņš Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
21.jūnijā no 12 līdz 19 ikviens aicināts uz Dzīvesziņas un arodu sētu, Vecpilsētas ielā 2, kur norisināsies Zāļu tirdziņš un radošās darbnīcas. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


1st-studio.com
,


Grand Palace Hotel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63169193sec.