Aicina uz Skolotāju dienai veltītu amatnieku tirdziņu

Liepājas Latviešu biedrības nams organizē  amatu meistaru tirdziņu Rožu laukumā 4. un 5. oktobrī no pulksten 10:00 līdz plkst. 17:00. Šoreiz tirdziņš tiek rīkots par godu Skolotāju dienai un gaidāmajiem Pļaujas svētkiem.

Pasākumā būs iespēja iegādāties pašmāju amatnieku darinātās preces un iepazīties ar oriģināliem lietišķās mākslas izstrādājumiem.

Pateicoties lielajai amatu meistaru interesei par rīkotajiem tirdziņiem, Liepājas Latviešu biedrības nams ir parūpējies par īpašu tirdzniecības vietu noformējumu, par ko pircēji jau varēja pārliecināties Annas dienas tirdziņā.  Amatnieku darinājumi turpmāk tiks prezentēti pievilcīgos, latviskās tradīcijās veidotos tirdzniecības stendos.

Katru gadu pirmajā oktobra svētdienā  visā pasaulē atzīmē Starptautisko Skolotāju dienu, kurā tradicionāli tiek sveikti pedagogi, pateicoties  par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā. Kaut arī skolas un augstskolas gadi daudziem no mums jau ir aiz muguras, atcerēsimies savus Skolotājus šajā īpašajā, viņiem vien veltītajā dienā – ar skaistiem ziediem, sirsnīgiem pateicības vārdiem un laba vēlējumiem!

Pēc Baznīcas kalendāra  oktobra pirmajā svētdienā  tiek svinēti arī Pļaujas jeb Ražas svētki. Agrāk Pļaujas svētki bija pateicības svētki, kuros baznīcas ļaudis pateicās Dievam par Viņa dāvāto svētību zemei un par tās nestajiem augļiem.  

Amatu meistaru tirdziņš būs īstā vieta, kur iegādāties jaunas un sadzīvē noderīgas preces saimnieciskiem darbiem. Amatnieki būs sarūpējuši praktiskas lietas ikdienai, kas gatavotas no koka, kalumiem, dzijas un keramikas. Savukārt, domājot par rotājumiem ikdienai un svētkiem, piedāvājumā atradīsiet dāvanas, suvenīrus un dažādas rotaslietas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.biedribasnams.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 06.06.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.06.2024 - 07.06.2024 Atveldzējies no karstuma Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Karstās dienās ir būtiski atrast veidus, kā atvēsināties un baudīt saulaino laiku bez pārkaršanas. Šeit ir daži ieteikumi, kur veldzēties | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.05.2024 - 06.06.2024 Sajūti savu pilsētu ar Neredzamā Pasaule! Neredzamā Pasaule
Sajūti savu pilsētu no jauna- pastaigājoties pa pazīstamām vietām neredzīga gida pavadībā. Izrādās, ka ir pārsteidzoši daudz detaļu, kuras vēl | Skatīt vairāk
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37737012sec.