Septiņas lielas lidsabiedrības jau 30 gadu nav piedzīvojušas negadījumus

2010. gadā otro gadu pēc kārtas palielinājies bojāgājušo skaits lidmašīnu avārijās (vairāk informācijas šeit). Neskatoties uz šo biedējošo faktu, pasažieri var uzelpot, jo pagājušā gada laikā smagi negadījumi nav piemeklējuši lielās lidsabiedrības. Neviena no 60 lielajām lidsabiedrībām (lielumu nosaka pēc veiktajiem pasažierkilometriem) pagājušā gada laikā nav piedzīvojusi nelaimes gadījumus, kuros bojā būtu gājuši cilvēki, kā arī avārijās nav zaudējusi lidmašīnas. Šādu bilanci publicējis vācu nelaimes gadījumu izpētes birojs JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Center), kas izdod civilā gaisa transporta žurnālu Aero International.

Iespaidīgais skaitlis - septiņas no šīm lidsabiedrībām nav piedzīvojušas nopietnus nelaimes gadījumus jau 30 gadu. Tieši tāpēc šīs lidsabiedrības JACDEC aviokompāniju drošības reitingā saņēmušas atzīmi 0,000. Pie šim lidsabiedrībām pieder arī 1979. gadā dibinātā lidsabiedrība Air Berlin. Arī 1923. gadā dibinātā Finnair un portugāļu TAP pieder pie septiņām drošākajām lidsabiedrībām. Tās ir arī vienīgās trīs eiropiešu lidsabiedrības, kas ietilpst septītniekā.

Tikpat labus rezultātus uzrāda arī 1922. gadā dibinātā Austrālijas lidsabiedrība Qantas, Air New Zealand, Honkongas Cathay Pacific Airways un japāņu All Nippon Airways (ANA). Jāatzīst gan, ka JACDEC bilancē nav iekļauts Qantas negadījums ar Airbus A380 lidmašīnu, kam Singapūrā eksplodēja dzinējs. Tā kā Qantas spēja lidmašīnu atkal salabot (starp citu, tas izmaksāja 50 miljonus eiro), šī lidmašīna neskaitās zaudēta avārijā.

Kaut arī vēl desmit citām lidsabiedrībām piešķirts drošības reitings 0,000, šīs lidsabiedrības ir jaunākas par 30 gadiem, tāpēc netiek iekļautas labāko septītniekā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
WOW cena, 💎ALBĀNIJA!  Latvia Tours
Albānija, 5*, viss iekļauts no 339 EUR/personai!!! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 03.06.2024 Būū koncerts Vaidavā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.jūnijā plkst.16.00 iesildīsim vasaru kopā ar burvīgo dzirksteli un dabas mīli – dziedātāju Būū, atklājot Vaidavas vasaras sezonu! | Skatīt vairāk
no 12 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24486184sec.