Autors: Santa Bivbāne
Avots: Baltictravelnews.com
No 2019. gada 22. līdz 28. aprīlim Rīgā notiks "Live Rīga" organizētā Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Tā ir jau piecpadsmitā Restorānu nedēļa un tai pieteicies 51 Rīgas restorāns un kafejnīca. Jautājām Rīgas restorānu pārstāvjiem, kā šajā pavasara nedēļā tiks pārsteigti viņu viesi.
Una Pilmane, "Avalon Hotel & Conferences" Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja
Reklāma
Šajā restorānu nedēļā turpināsim savas iesāktās tradīcijas un ikvienam viesim būs iespēja nobaudīt pavasarīgu 3 kārtu maltīti - starterī varēs izvēlēties sparģeļu un spinātu krēmzupu vai grilētu balto sparģeļu un lapu salātus, pamatēdienā - stores fileju vai liellopa gaļu, kuras garšu izcels šī gada pirmo rabarberu marināde. Bet saldajā ēdienā piedāvāsim pekanriekstu un kļavu sulu sīrupa kūku vai rabarberu semifreddo. Ik gadu cenšamies eksperimentēt, lai izdotos pārsteigt viesus, kas tradicionāli iecienījuši mūsu restorāna piedāvājumu. Restorāna šefpavārs Egils Grinfelds sagatavos arī komplimentus ikvienam restorāna viesim - kas tas būs, nezinām pat mēs - gatavojamies pārsteigumam! Esam novērojuši, ka cilvēkiem restorānu nedēļā gribas izbaudīt vairākus piedāvājumus, tādēļ, lai ikviens gribētājs varētu pie mums izbaudīt restorānu nedēļas piedāvājumu, to pagarināsim līdz pat 1. maijam! Restorānu nedēļa ir ļoti gaidīts notikums ne vien viesiem, bet arī mums pašiem - tas liek sarosīties un rast iedvesmu Latvijas gadalaikos gatavot maltīti no sezonāli pieejamajiem produktiem. Esam restorānu nedēļas dalībnieki jau no pašiem pirmsākumiem. "Live Riga" informāciju par šo nedēļu profesionāli iznes sabiedrībai un par tās norisi zina ikviens - gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi no Latvijas un citām valstīm. Šobrīd aktīvi noris vietu rezervācija mūsu restorānā, bet brīvas vietas vēl ir.
Sandra Sirmace, restorāna "Kaļķu Vārti" izpilddirektore
Šogad restorāna nedēļas ēdienkarti esam izveidojuši kā intrigu - lai atšķirtos no citiem un neatklātu visas savas kārtis, radoši paspēlējāmies ar ēdienu nosaukumiem. Gribam, lai mūsu viesi, baudot maltīti, dodas atmiņu ceļojumā uz sendienām un ar garšas kārpiņām atceras aizmirsto. "Cirvja kāta putra" pamatēdienā un "Peļu slazda rapsodija" desertā ir visai vilinoši nosaukumi, lai ļautos nezināmajam un uzticētos mums, kas intriģējošos nosaukumus pārvērtīs īstā garšas baudījumā. Ar prieku iesaistāmies restorānu nedēļas notikumos jau kopš pirmās reizes un uzskatām, ka šī ir lieliska iespēja parādīt savu restorāna "rokrakstu" viesiem, kas ikdienā kādu iemeslu dēļ pie mums nav uzdrošinājušies nobaudīt maltīti. Brīvas vietas vēl ir, tādēļ "Kaļķu vārti" laipni aicina ikvienu ciemos!
Jānis Ļipņickis, restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti…" vadītājs
Rīgas pavasara restorānu nedēļā ikvienu viesi, gluži tāpat kā ik dienu, pārsteigsim ar nemainīgi kvalitatīvu un svaigu ēdienu. Centīsimies ikvienu viesi iepriecināt ar trīs ēdienu maltīti, kuras pamatā būs vietējās izcelsmes sezonālie produkti. Uzkodā varēs izbaudīt truša gaļas terīni, pamatēdienā - dūmota stores fileja, bet desertā - aveņu krēmkūka. Ēdienkarti veidojot, vadāmies pēc "Live Riga" prasībām gan attiecībā un produktiem, gan krāsām. Restorānu nedēļa ir lieliska iespēja satikt gan esošos, gan topošos restorāna viesus, jo uzskatu - agrāk vai vēlāk pie mums atgriežas ikviens no tiem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.