Autors: Jūlija Bergfelde
Avots: Visit.jelgava.lv
Nākamnedēļ, no 2023. gada 16. līdz 22.oktobrim, Jelgavā un Jelgavas novadā norisināsies gardākais rudens pasākums - “BaudĒšana Jelgavas pusē”. Tā laikā gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi varēs baudīt bagātīgās rudens veltes jaunā izpildījumā, iepazīstot Jelgavas un Jelgavas novada kafejnīcu, restorānu un muižu īpašos piedāvājumus.
Ar rudens akcijas palīdzību, pilsētas un novada uzņēmēji vēlas popularizēt maltītes ģimenes un draugu lokā ārpus mājas, kā arī mudināt viesus apmeklēt restorānus ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, iepazīstot jaunas garšas un gūstot jaunu pieredzi.
Reklāma
“BaudĒšanu Jelgavas pusē” no 16. līdz 22.oktobrim kopumā piedāvās 21 aizrautīgu saimnieku lolota vieta - restorāni, kafejnīcas, krodziņi un muižas. Jelgavā viesus cienās restorāni “Chocolate & Pepper”, “Pilsētas elpa”, “Central cafe”, “Parks”, “Pakčoi”, “Viedi”, kafejnīca “Brokastnīca”, krodziņš “Istaba”, atpūtas vieta “Krekli”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”, vīna veikals “Noliktava Nr.2”, konditoreja “Tarte”, kafijas un brokastu bārs “Academia”. Savukārt Jelgavas novadā – restorāns “Masti Grill & Chill”, “Aitiņlauvas”, “Pūteļkrogs”, bārs “Meka”, kafejnīca - restorāns “Zemnieka cienasts”, Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža.
Akcijas ietvaros viesiem būs iespēja izgaršot pavāru labāko veikumu – piemēram, sildošu gaileņu žuljēnu, sviesta zivi ar topinambūru, rozmarīnā un ķiplokos ceptu vistas kājas confit, muižas grilējumus un kūpinājumus, mencas fileju ar lazdu riekstu panējumu, rudenīgu gulašzupa ar medījumu un liellopu gaļu, brieža gaļas gulašzupu, ķiploku krēmzupu, aromātiskas kardamona maizītes, cepeškrāsnī gatavotu ābolu pildītu ar medū jauktiem žāvētiem augļiem un riekstiem.
Jāuzsver, ka Abgunstes muiža un Blankenfeldes muiža īpašu atmosfēru un izmeklētus ēdienus aicinās baudīt 22.oktobrī iepriekš piesakoties.
Vairāk informācijas par akciju un ēdienkartes pieejamas - www.visit.jelgava.lv, kā arī visit.jelgava un BaudĒŠANA Jelgavā “Facebook” profilos.
Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumi jau vairākkārt piedalījušies gastronomiskās akcijās – gan “Garšas tūrē Jelgavā”, gan akcijā “Izgaršo vietējo”, gan Restorānu nedēļās, cienājot viesus ar neparastiem ēdieniem. Jāiebilst, ka jaunais koncepts “BaudĒšana Jelgavas pusē” pirmo reizi norisinājās šī gada pavasarī.
Pasākumu “BaudĒšana Jelgavas pusē” organizē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, Jelgavas novadu, pilsētas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.