Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Augusts jau otrajā pusē – japagūst noķert vasaru aiz astes un neaizsēdēties mājās! Šī nedēļas nogale paies Baltijas ceļa zīmē, kam šogad aprit 35 gadi. Bet ir arī virkne citu interesantu pasākumu.

Baltijas ceļam 35 – uz robežas tiksies Latvijas un Igaunijas prezidenti

23.augustā aicinām atzīmēt Baltijas ceļa 35. gadskārtu, pulcējoties Unguriņu robežpunktā. Plkst. 10.00 Latvijas–Igaunijas robežpunktā Unguriņi–Lilli tiksies Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Igaunijas Republikas prezidents Alars Kariss (Alar Karis). Pie Baltijas ceļam veltītās piemiņas zīmes abi prezidenti teiks svētku uzrunu. Klātesošos priecēs muzikāli priekšnesumi. Aicināts ikviens interesents! Plašāka informācija atrodama šeit.

Preiļi svin pilsētas svētkus

Ar svētku devīzi "Pilnmēness naktī" būsiet mīļi gaidīti Preiļu pilsētas svētkos! Svinēsim ar daudzveidīgu pasākumu klāstu trīs dienu garumā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Aicina uz Ceļotāju dienām

Lai iepazīstinātu ar dabas un cilvēku radītajām vērtībām un to mijiedarbību, sestdien, 24. augustā norisināsies Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (ZBR) Ceļotāju diena, kuras laikā notiks gan pirmais Vasaras niedru skulptūru festivāls Randu pļavās, gan būs iespēja baudīt saullēktu purvā un doties ekspedīcijā “Pikseļi un pedāļi”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Mājas kafejnīcu dienas pierobežā

Alūksnes novada unikalitāti veido neatkārtojami skaistā daba un viesmīlīgie ļaudis – malēnieši, kuri pēc sava rakstura ir ļoti sirsnīgi un īsti sava novada patrioti, kā arī Latvijas – Igaunijas robežas savdabība, kurā cieši savijušās abas kultūras. Jau ceturto gadu, akcentējot šīs vērtības un dabas varenību, 24. augustā norisināsies Mājas kafejnīcu dienas “Pierobežas garšas Veclaicenē”.  Plašāka informācija atrodama šeit.

Itāļu dzīves garša Stāmerienas pilī

Jau trešo gadu pēc kārtas Stāmerienas pils 2024. gada 24.augustā aicina piedzīvot Itāļu dzīves garšas svētkus. Stāmerienas pili un Itāliju vieno slavens mīlas stāsts, kas vijas pāri visai Eiropai 3500 kilometru attālumā. 1923.gada 24.augustā Rīgā Stāmerienas pils baronese Aleksandra Alise fon Volfa apprecējās ar Džuzepi Tomazi di Lampedūzu. Dons Džuzepe Marija Fabricio Salvatore Stefāno Vitorio Tomazi, Lampedūzas princis, Palmas hercogs, Montekjāro barons, Torretas barons bija itāļu augstmanis, literatūrzinātnieks un rakstnieks, pazīstams kā romāna "Gepards" autors. Atzīmējot šo notikumu, ikviens interesents aicināts baudīt pili, pils parku un dažādus pasākumus itāliskās noskaņās. Plašāka informācija atrodama šeit.

Iepazīt Daugavpili bezmaksas ekskursijā

2024. gada 25. augustā plkst. 12.00 Vienības laukumā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja satikt zinošo un atraktīvo gidu Artūru Fišeru (pazīšanas zīme – balts lietussargs ar uzrakstu “Daugavpils”), doties aizraujošā ekskursijā pa Daugavpili, kā arī dzirdēt stāstus par ievērojamām ēkām un to nozīmi, uzzināt par ievērības cienīgiem novadniekiem un viņu likteņiem, ieraudzīt jaunas un pārsteidzošas vietas, ļauties piedzīvojumam, gūt paliekošus iespaidus un pozitīvas emocijas. Plašāka informācija atrodama šeit.

Ziemeļlatgale izaicina uz vēderpriekiem

Aicinām uz breineigu garšu un sajūtu piedzīvojumu Ziemeļlatgalē – “Mājas kafejnīcu dienām 2024” Balvu novadā! 24.un 25. augustā Balvu novada saimnieces un saimnieki būs parūpējušies par īpašu noskaņu un gardiem ēdieniem, atverot savu saimniecību durvis, pagalmus, terases, dārzus un ierīkojot tajos improvizētas mājas kafejnīcas ar kultūras programmām, produkcijas tirdziņiem un cita veida aktivitātēm lieliem un maziem apmeklētājiem. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Latvija
Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.2403841sec.