Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena 2024: Ceļo zaļi!

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena 2024: Ceļo zaļi!

No 2024.gada 12. līdz 13. oktobrim aicinām ikvienu dabas un piedzīvojumu cienītāju doties izzinošos pārgājienos, velo braucienā un autobusa tūrē un atklāt Latvijas krāšņākos rudens skatus. Šī gada Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienu vienojošais moto ir "Ceļo zaļi", kas aicina iepazīt dabas, kultūras un vēstures bagātības ilgtspējīgā veidā.

Lielā autobusa ekskursija
12.oktobrī aicinām piedalīties aizraujošā autobusa ekskursijā Ceļotāju dienas ietvaros Gaujas Nacionālajā parkā, kur moto ir "Ceļo zaļi"! Šajā ekskursijā piedzīvosiet dažādus unikālus apskates objektus, kas sniegs iespēju iepazīt dabas un cilvēka radītās vērtības Gaujas reģionā.

Ekskursijas pieturpunkti:

● Sarkanās klintis Cēsu novadā: Iespaidīgais dabas veidojums, kas piedāvā gleznainus skatus un unikālus akmens atsegumus.
● Raiskumietis alus darītava. Ekskursijas laikā nedaudz uzzināsiet par Raiskumu mūsdienās un šīs senās, skaistās vietas vēsturi. Būs iespēja aplūkot un uzklausīt stāstu par alus vārītavu ar unikālo, ar malku vārāmo, katlu, ceptuvi un gaļas kūpinātavu. Pēc apskates viesi tiks sagaidīti mājīgā degustāciju zālē. Pagaršosiet visus ceptuves un kūpinātavas labumus - siera un auzu cepumus, kūpināto gaļu. Tam visam klāt varēsiet baudīt 3 veidus "Raiskumieša" alu - gaišo, tumšo un ķiršu.
● Mini Zoo Mežiņi: Aizraujoša satikšanās ar dažādiem vietējiem un eksotiskiem dzīvniekiem. Baudīsim vietējo labumu pusdienas un aplūkosim vilnas meistarklasi.
● Vaidava Ceramics: Apmeklēsim vienu no Latvijas slavenākajiem keramikas centriem, kur varēsiet vērot vietējo amatnieku darbu un iegādāties unikālus keramikas izstrādājumus. Vaidava Ceramics ar rokām tiek darināti trauki no Lodes karjerā iegūtā māla jau 30 gadu garumā

12.oktobrī ekskursija sāksies plkst. 10:00 Smilšu laukuma stāvlaukumā pie Cēsu Tirgus un noslēgsies apmēram plkst. 17:00 Smilšu laukuma stāvlaukumā pie Cēsu Tirgus, Cēsīs.
Dalības maksa, norēķinoties skaidrā naudā pasākuma norises vietās.

Raiskumietis Ekskursijas-degustācijas cena 10 EUR no personas, senioriem un jauniešiem no 14 gadu vecuma - 7 EUR. Bērniem līdz 14 gadu vecumam - bezmaksas.

Mini Zoo Mežiņos:
Ieeja - 5 eur / cilvēks
Barības trauciņš zvēriem - 1 eur / gab
Vilnas meistarklase - 2 eur / cilvēks
Zupa - 3 eur / porcija
Plovs - 6 eur / porcija
Biezpiena vafele ar zemeņu krēmu - 3 eur / gab.
Sula - 1 eur / glāze
Kafija - 2 eur / krūze

Vaidava Ceramics ekskursija - 3 eur/ cilvēks
Reģistrēšanās ekskursijai ŠEIT.
Aicinām ģērbties atbilstoši laikapstākļiem! Un līdzi ņemt labu omu.

Izzini Cēsu muižas un pilis kopā ar gidu īpašā velo maršrutā

12. oktobrī Cēsis Inside sadarbībā ar Elektro Eži aicina izzināt Cēsu muižas un pilis jaunā, unikālā un īpašā maršrutā!
Dalībnieki aicināti ceļot zaļi, ierodoties Gaujas Nacionālajā parkā ar vilcienu, autobusu un izzinot pērles Cēsis un tās apkārtē ar velosipēdu! Ekskursijas dalībnieki no Rīgas un Siguldas aicināti ierasties Cēsīs ar vilcienu, iebraucot Dzelzsceļa stacijā "Cēsis" plkst.12:50.

Eksursijas gide dalībniekus sagaidīs elektro Eži, Rīgas iela 51A, Cēsis. Dodies ekskursijā ar savu velosipēdu vai piemeklējot un nomājot sev ērtāko elektro velosipēdu elektro Ežos. Ekskursijas sākums no elektro Eži - plkst.13:30.
Ekskursijas laikā iepazīstiet muižas un pilis Cēsu pilsētā un tās apkārtnē, izzināsiet aizraujošus stāstījumus par Zeltkalnu muižu, Ruckas muižu, Cēsu pils muižu un vēl citām vēsturiskām pērlēm un vietām, kur kādreiz atradušās muižas!
Velo ekskurijā baudīsiet plātsmaizi un tēju.

Ekskursijas sākums: Elektro Eži
Elktro velo noma - 25 Eur/ diena
Pasākuma organizēšana un vadīšana - 10 Eur
Ābolmaize un tēja - 5 Eur
Ilgums: apmēram 3 stundas
Maršruta veids - apļveida
Maršruta garuma - 18 kilometri
Ekskursijas ilgums - 3 stundas
Eksursija norisināsies, ja būs vismaz 10 dalībnieki
Aicinām ģērbties atbilstoši laikapstākļiem! Un līdzi ņemt labu omu.
Pieteikšanās ekskursijai, rakstot cesisinside@gmail.com un zvanot +371 29109965

Pārgājiens “Siguldas TrejDeviņi”
13. oktobrī kopā ar Dzīvesveida un labsajūtas tūrisma aģentūra “Power Journey” aicinām kopā ar Spēka ceļotājiem ekspedīcijā raudzīt Siguldas takas, kanjonus, pilskalnus, alas un takas rudens krāsu burvībā “Siguldas TrejDeviņi”
Distance: Pērala - Kraukļa aiza - Satezeles kanjons - Gaujmala - Paradīzes skats - Pēteralas ielas stāvlaukums.
Garums: 9km, piemērots ģimenēm ar bērniem, ne jaunākiem par 8 gadiem.
Sākums: 9:00 Pēteralas ielas stāvlaukumā
Plānotais ilgums. 4-4,5 stundas.
Dalība: kā ziedojums, sākot no 9 eiro.

Piedaloties pasākumā, Tu iegūsi:
- zināšanas un uzlabotas prasmes digitālajā dabas foto,
- skaitus foto mirkļus,
- rūdījumu muskuļiem un garam Amatas krastu reljefā,
- prieku, baudījumu, atpūtu un atjaunotu enerģiju skaistā dabas vidē,
- jaunus draugus,
- brīnišķīgu un ar pievienoto vērtību laiku kopā ar savējiem.

Tu baudīsi Power Journey pārgājieniem raksturīgo dinamiku, it kā zināmas vietas atklāsi no jauna, pieredzēsi arī nelielus izaicinājumus, kas padarīs pasākumu īpašāku.

Ieteicams: Pārgājieniem piemēroti apavi un laika apstākļiem piemērots apģērbs.
Piesakieties pārgājienam, rakstot uz e-pastu rudite@power-journey.com

Pārgājiens ar restorānu dabā
Aicinām 13. oktobrī kopā izstaigāt Amatas krastus un baudīt pikniku - restorānu, ko sarūpēs mūsu draugi no Kalna Paltes.
Pārgājiens gar Amatas upes labo krastu, kura laikā ieraudzīsi pasakainas klintis un apslēptas alas. Pārgājienu sāksim pie Zvārtes ieža informācijas centra, dosimies līdz "Veclauču tiltam" un pēc tam atpakaļ.
Amatas krāšņie krasti paver neredzētus skatus, kas apslēpti meža takā un ieraugāmi vien dodoties dabā un tos meklējot. Aplūkosim tādus iežus kā "Vizbulīšu iezi, "Vanagu" iezi un citus. Atpakaļceļā iespējams uzkāpt arī varenajā "Zvārtes iezī".
Pēc izzinošā pārgājiena baudīsim izsmalcinātu garšu restorānu dabā - trīs kārtu maltīti, ko mums būs sarūpējusi saimniecība Kalna Paltes.

Izmaksas uz ceļotāju 45.- (iekļauts viss iepriekš minētais)
Iepriekš jāpiesakās: rakstot cesisinside@gmail.com
vai zvanot 29 109 965
Tikšanās vieta Zvārtes Iezis

Ar vilcienu uz Gaujas Nacionālo parku
Aicinām Tevi iepazīt un apceļot Gaujas Nacionālo parku ar vilcienu! Lai ceļošana būtu gan ērta, gan videi draudzīga, esam izveidojuši īpašas tūrisma programmas, kas ļaus atklāt aizraujošus kultūrvēstures un dabas objektus vilcienu staciju tuvumā. Izvēlies kādu no maršrutiem, ērti nokļūsti līdz Gaujas Nacionālajam parkam ar vilcienu, un izbaudi krāšņos dabas skatus, unikālus vēstures pieminekļus un neaizmirstamus piedzīvojumus!
Dosies uz gleznaino Siguldas pilsētu, programmu skaties ŠEIT.

Maršruts "Ar vilcienu uz Siguldu" piedāvā ērti sasniegt Siguldu no Rīgas un izbaudīt Gaujas Nacionālā parka dabas ainavas, kultūras un vēsturiskos objektus. Iepazīstiet tādas vietas kā Gūtmaņa alu, Vējupītes gravas smilšakmens klintis, un apmeklējiet Siguldas pili un skatu vietas ar iespaidīgiem skatiem uz Gaujas senleju.

Dodies uz romantisko un zaļo Cēsu pilsētu, programmu skaties ŠEIT.

Ceļojumā "Ar vilcienu uz Cēsīm" aicināti doties no Rīgas, lai vienas dienas laikā izbaudītu vēsturiskās Cēsu pilsētas burvību. Maršrutā ietilpst pilsētas ievērojamākie objekti – Cēsu vecpilsēta, Viduslaiku un Jaunā pils, Sv. Jāņa baznīca, kā arī dabas apskates vietas, piemēram, Cīrulīšu dabas takas un Sarkanās klintis.

Dodies uz dinamisko Valmieras pilsētu, programmu skaties ŠEIT.

Aicinājums doties ar vilcienu uz Valmieru piedāvā ceļojumu cauri Gaujas Nacionālajam parkam, kur divu stundu brauciena laikā var baudīt dabas ainavas. Valmierā apmeklētāji var izbaudīt pilsētas vēsturisko šarmu, Dzirnavu ezeriņa promenādi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 05.10.2024 Atveldzējies kādā no baseiniem Bauskā Bauskas TIC
Ielūkojies piedāvājumā - Bauskas novadā ir pieejami baseini gan iekštelpās, gan ārā! | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.43301296sec.