Neparastas idejas pasākumu rīkošanai un attiecību veidošana ar medijiem – aicina semināru cikls «Spāka LAB»

Neparastas idejas pasākumu rīkošanai un attiecību veidošana ar medijiem – aicina semināru cikls «Spāka LAB»

Divās 2024. gada oktobra otrdienās, 15. oktobrī, Balvos un 29. oktobrī Rēzeknē, notiks radošo semināru cikla “Spāka LAB” pasākumi, kuri mērķis ir Latgales kultūras dzīves organizētāju un nevalstisko organizāciju pārstāvju kapacitātes celšana. “Spāka LAB” Balvos aicinās ielūkoties pasākumu rīkošanas procesā un komunikācijā, bet Rēzeknes semināra fokusā – pasākumu rīkotāju kvalitatīva sadarbība ar medijiem.

Otrdien, 15. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 15.00 Balvos (Balvu Kultūras un atpūtas centrā) notiks “Spāka LAB” seminārs “Pasākumu rīkošana: neparasti koncepti, komunikācija un latgaliešu valoda afišās”. Tajā ar stāstu par pasākumu veidošanas neparastajiem konceptiem mazbudžeta notikumiem, komandas motivēšanu un citiem ar pasākumu rīkošanu saistītiem aspektiem piedalīsies režisore un radošā direktore Una Rozenbauma, par notikumu publicitātes kampaņu un dizainu, kurā savienot tradicionālo un laikmetīgo stāstīs radošā direktore un dizaina un komunikācijas studijas “AUSME” līdzdibinātāja Dārta Apsīte, bet Valsts valodas centra lingviste Māra Mortuzāne-Muravska stāstīs par latgaliešu valodas lietošanu un pareizrakstību pasākumu afišās. Semināra mērķis ir rosināt Latgales kultūras dzīves organizētāju un nevalstisko organizāciju pārstāvju radošumu, laikmetīgāku skatījumu uz pasākumu rīkošanu un to vizuālo komunikāciju, kā arī zināšanas par latgaliešu rakstu valodu, kas īpaši svarīgi pašvaldību uzdevumos par latgaliskās identitātes saglabāšanu Latviešu vēsturisko zemju likuma kontekstā. Pieteikšanās semināram līdz 14. oktobrim, anketa un pilna programma: https://ej.uz/SPAKA_LAB_Bolvi.

Savukārt oktobra beigās, 29. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 15.00 Rēzeknē (Latgales vēstniecībā “Gors”) notiks “Spāka LAB” seminārs “Pasākumu publicitāte: attiecības ar medijiem un redakciju gaidas”. Semināra pirmajā daļā ar stāstu, kā sagatavot kvalitatīvu informāciju un veidot attiecības ar medijiem, piedalīsies komunikācijas nozares profesionāle ar vairāk nekā 20 gadu praktisko pieredzi Kristīne Tjarve, bet otrajā daļā Latvijas Radio Latgales multimediju studijas vadītāja Renāte Lazdiņa un portāla TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs piedāvās ieskatu masu mediju darbā. Semināra noslēguma sarunā “Mediji un kultūras informācija. Kā uzturēt neatkarīgas, bet labas attiecības?” interesentiem būs iespēja uzzināt plašāk par Latvijas Radio, TVNET, Latgales Reģionālās televīzijas un latgaliešu kultūras ziņu portāla lakuga.lv redakciju un žurnālistu darbu. Semināra mērķis ir celt Latgales kultūras dzīves organizētāju, nevalstisko organizāciju pārstāvju un citu interesentu zināšanas par kvalitatīvu komunikāciju ar medijiem. Pieteikšanās semināram līdz 25. oktobrim, anketa un pilna programma: https://ej.uz/SPAKA_LAB_Rezekne.

Pirmie “Spāka LAB” radošie semināri, kas veltīti Latgales kultūras dzīves organizētāju un nevalstisko organizāciju pārstāvju kapacitātes stiprināšanai un ideju apmaiņai, notika 2023. gada sākumā. Līdz šim semināri, kuros runāts par komunikācijas prasmju stiprināšanu, vietu stāstu veidošanu, jauniešu iesaisti tradicionālajā kultūrā un jaunu pasākumu ideju radīšanu, notikuši Kārsavā, Daugavpilī, Preiļos, Līvānos, bet šogad to norise paredzēta Balvos un Rēzeknē. Radošo semināru ciklu pērn ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra atbalstu iesāka latgaliešu kultūras kustība “Volūda” un kultūras institūts “New East”. Šī gada semināru rīkotājs ir latgaliešu kultūras kustība “Volūda”. Semināru cikla nosaukumā ar latgalisko vārdu “spāks” (latv. lit. – spēks) iekodēta kapacitātes celšana, bet ‘lab’ ir saīsinājums no vārda “laboratorija” – vieta, kur ar idejām, eksperimentiem un procesiem rodas kaut kas jauns, šajā gadījumā – kultūras nozarē reģionā.

Abi semināri notiks klātienē un interesentiem būs pieejami bez maksas. Gribētāji, atzīmējot vēlmi pieteikšanās anketā, varēs saņemt Latvijas Nacionālā kultūras centra apliecinājumu par piedalīšanos seminārā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Latvija
Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 07.10.2024 Programmas bērniem un skolēniem Bauskas TIC
Iepazīties ar Zaķu mammu V.Plūdoņa muzejā, ieklausīties “Vecajā naudas maka stāstā” Bauskas pilī, izmēģināt restauratora darbus Rundāles | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.15840507sec.