Mārtiņa Brauna “Daugava” un mūsdienu ukraiņu džezs labdarības koncertā Ukrainas uzvarai

Mārtiņa Brauna “Daugava” un mūsdienu ukraiņu džezs labdarības koncertā Ukrainas uzvarai

2024.gada 4. oktobrī pulksten 19.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, Rīgā labdarības koncertā “Neuzvaramā brīvības melodija” klausītājus priecēs lieliska, lai arī mazliet neparasta muzikāla kombinācija ¬¬¬¬– ukraiņu džezs un latviešu kormūzika.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Ukrainas mūsdienu konceptuālais džezs, uzstāsies vairāki labākie ukraiņu džeza mūziķi – izcilā džeza dziedātāja Laura Marti, virtuozais ģitārists Tarasu Kušniruku, par Ukrainas labāko džeza pianisti dēvētā Natālija Ļebedeva, Latvijas publikas iemīļotais kontrabasists Jurijs Natsvlišvili un pie bungām būs Rinalds Maksimovu.

Otrajā daļā klausītāju sirdis saviļņos Mārtiņa Brauna un Raiņa leģendārā cikla “Daugava” pilns atskaņojums. Skanēs gan aizkustinošā “Saule, Pērkons, Daugava”, “Krauklītis” u.c. dzirdētas, gan arī daudzu nedzirdētas cikla daļas. Interesanti, ka Raiņa brīžiem gandrīz gaišredzīgā filozofija muzikālās poēmas tekstos šajā laikā iegūst jaunu jēgu. Visu Mārtiņa Brauna ciklu pilnībā izpildīs Matīsa Tuča diriģētais Rīgas Lutera draudzes koris kopā ar taustiņinstrumentālistu Austri Kalniņu, ģitāristu Kasparu Zemīti un ukraiņu kontrabasistu Juriju Natsvlišvili.

Maijā Rīgas Lutera draudzes koris šo ciklu jau dziedāja klausītāju pārpildītā Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Torņakalnā, kur īpašu gaisotni mūzikai piešķīra iespaidīgā gaismu režija. Arī 4. oktobra koncertam LU Lielajā aulā būs īpaši veidota gaismu režija, par kuru parūpēsies gaismu mākslinieks Ivars Vācers.

Labdarības koncerts veltīts Ukrainas uzvarai un Tēvzemes aizstāvju dienai Ukrainā, un visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas bruņoto spēku trešajai uzbrukuma brigādei – šo brigādi liktenīgajā 2022. gada 24. februāra dienā nodibināja brīvprātīgie.

Pasākums tiek organizēts ar Rīgas domes atbalstu.
Koncerts notiks Latvijas universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19), Rīgā 4. oktobrī pulksten 19.00.
Biļetes var iegādāties https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/143812
Tās būs nopērkamas arī koncerta dienā pie ieejas.

Par Rīgas Lutera draudzes kori
Rīgas Lutera draudzes koris muzicē kopš 2015. gada un ir kļuvis par nozīmīgu Latvijas draudžu koru kustības dalībnieku, kā arī Torņakalna kultūras dzīves sastāvdaļu. Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Matīss Tučs, kormeistare Terēze Elza Roze, vokālais pedagogs Kristians Krievāns. Rīgas Lutera draudzes kora mērķis ir veicināt draudzes muzikālās dzīves nepārtrauktību un attīstīt dziedāšanu kā neatņemamu garīgu praksi 21. gadsimta indivīda un sabiedrības izaugsmei kvalitatīvā kormūzikas izpildījumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Latvija
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Nurmuižas pils atdzimšana Nurmuižas pils
Nurmuižas pils ir lielākais un senākais muižas komplekss Latvijā, kura teritorijā ir 33 ēkas un septiņi dažādi valsts nozīmes pieminekļi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.09.2024 - 04.10.2024 "Patiesība par vīriešiem un sievietēm" Tukuma TIC
Vai esiet dzirdējuši teoriju, ka sievietes nāk no Venēras, bet vīrieši no Marsa? Šī ir interesanta versija par pasaules rašanos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66151094sec.