LAMPAS 10. festivāla svinību kulminācija – «Politiķu cepiens» un «Politiķu disko»

LAMPAS 10. festivāla svinību kulminācija – «Politiķu cepiens» un «Politiķu disko»

Sarunu festivāls LAMPA 5. un 6. jūlijā aicina uz jubilejas – desmito sarunu festivālu, kas tradicionāli norisināsies Cēsīs, kur divu dienu laikā 62 norises vietās notiks vairāk nekā 340 pasākumu. Šogad LAMPA īpaši aicina ticēt savam, citu un mūsu kopīgajam spēkam, kas iedvesmo, iedrošina un stiprina, un arī ļauj pašam par sevi pasmaidīt. Cik labi tas izdodas mūsu politiķiem, noskaidrosim LAMPAS gaidītākajā pasākumā  –  “Politiķu cepienā”, kas noslēgs festivālu. Savukārt piektdienas vakarā Cēsu pils skatuve pārvērtīsies par īstu “spēka fabriku” – dejai ļauties aicinās “Politiķu disko”.

Arī desmitajā LAMPĀ ballīte būs!

Kad runas beigušās, laiks dejot! Naktī no piektdienas uz sestdienu īsi pirms pusnakts pie dīdžeja pults stāsies DJ Toms Grēviņš; taču arī šogad viņš nebūs viens – Cēsu pils parku ar bītiem un basiem “Politiķu disko” naktī iekustinās Cēsu mērs Jānis Rozenbergs ( “Vienotība”), Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Zaļo un Zemnieku savienība), kā arī jaunievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti Rihards Kols (“Nacionālā Apvienība”) un Mārtiņš Staķis (“Progresīvie”).

Kā ķirsītis uz tortes, kā punkts uz “i”, kā kulaks uz acs vai suņanagla… – arī LAMPAS “Politiķu cepiens” BŪS!

Jau devīto reizi Sarunu festivāla LAMPA noslēgumā uz skatuves kāps četri drosmīgi politiķi, lai, vakara konferansjē Jāņa Skuteļa iedrošināti, ļautos komiķu superkomandas asprātīgajai un nesaudzīgajai, taču pozitīva humora pilnajai “cepināšanai”. Kā ierasts, politiķiem būs iespēja arī atspēlēties, sakot atbildes vai aizstāvības runu. “Cepienu” šogad būs iespējams vērot tiešsaistē Sarunu festivāla LAMPA mājaslapā, LMT Viedtelevīzijā un TV24 ēterā.

Rūdītajiem cepinātājiem – komiķiem Jānim Kronim, Rūdolfam Kugrēnam un Edgaram Bāliņam – šoreiz pievienosies improvizācijas teātris “Divas” – Anete Bendika un Elīna Geida. Vieta, laiks un atmosfēra gan nemainīgi – Cēsu pils parks, sestdienas vakars, plkst. 21.15!

Šogad uz “Cepiena” skatuves drosmīgi kāps 14. Saeimas deputāte Linda Liepiņa (“Latvija pirmajā vietā”), 14. Saeimas deputāts un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Igors Rajevs, veselības ministrs Hosams Abu Meri (“Vienotība”), kā arī politiķe Elīna Pinto (“Progresīvie”).

Vai politiķis un humora izjūta ir savienojami jēdzieni? Lai to noskaidrotu, pavaicājām, par ko pēdējā laikā no sirds smējušies cepināmie politiķi.

Igors Rajevs ir kārtīgi izpriecājies, baudot kultūru: “Riktīgi sasmīdināja Nacionālā teātra luga “Nemaz nesmejies!”. Asprātīgi! Īpaši patika aktieris, kurš tēloja personāžu vārdā Igors.”

Lindu Liepiņu ielīksmo pašas atstātais iespaids uz apkārtējiem: “Pēdējā laikā mani patiesi uzjautrina cilvēku sajūsma par manu “pandas iedegumu”, kuru ieguvu pludmalē, spēlējot tenisu.”

Hosams Abu Meri atzīst, ka smejas bieži, jo spēja pajokot palīdz sarežģītās situācijās “atslābināt” gaisotni: “Man ļoti patīk britu humors, nesen no sirds smējos, pāršķirstot britu ārsta Adamsa Keja grāmatu “Mazliet sāpēs”. Ārsts apraksta situāciju pirmsdzemdību nodaļā, kad ārsts pacientei par grūtniecību jautā, cik nedēļas viņa jau ir nostaigājusi. Paciente skaļi sāk rēķināt: “Tā. Jūnijā man būs 32 gadi, tātad tam būtu jābūt vairāk nekā tūkstoš nedēļām…””

Savukārt Elīna Pinto atklāj, ka smieklu devas pamatā ir sirdsmīļi cilvēki un jaunieši, kurus viņa satiek diendienā: “Mani bērni. Labi mīmi un parodijas (tostarp par mani). Un kārtīgi izsmējos arī radio pieci.lv kampaņas spēlē ar jauniešiem.”

“Politiķu disko” un “Politiķu cepiens” vainagos divas piesātinātas Sarunu festivāla LAMPA dienas un ir tikai neliela daļa no plašās programmas. Iepazīties ar pilnu festivāla programmu iespējams šeit, kā arī mobilajā lietotnē, kas bez maksas pieejama Google Play vai App Store. Izveidot savu festivāla programmu varēs gan festivāla mājaslapā, gan mobilajā lietotnē, izmantojot rīku “Mana programma”. Ieeja festivālā – bez maksas!

Par Sarunu festivālu LAMPA

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un British Council pārstāvniecība Latvijā.

Festivāla norisi atbalsta Vācijas vēstniecība Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Roberta Boša fonds, ASV vēstniecība Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā un uzņēmumi “Latvijas Finieris”, “LMT”, “Enefit”, “Meta”, Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, “SCHWENK Latvija”, “Neste Latvija”, “Balcia Insurance SE”, “Rīgas meži”, “Mastercard”, “Coca-Cola Baltics”, “ERNST & YOUNG BALTIC”, “Latvijas valsts meži”, kā arī Sabiedrības integrācijas fonds un Valsts kultūrkapitāla fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Brīvdienu mikslis KidsHike.com
Kur šis atrodas? | Skatīt vairāk
Latvija
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02513599sec.