Praktiski padomi Sarunu festivāla LAMPA apmeklētājiem

Praktiski padomi Sarunu festivāla LAMPA apmeklētājiem

Jau šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. jūlijā, Cēsīs izskanēs Sarunu festivāls LAMPA, divās dienās īpašā – 10. festivāla svinību  gaisotnē aicinot apmeklēt kādu no vairāk nekā 340 pasākumiem par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām. Festivāls kā vienmēr būs pieejams bez maksas. Lai pilnībā varētu nodoties festivāla notikumu baudīšanai, festivāla rīkotāji ir apkopojuši praktiskus ieteikumus, kā šogad piedzīvot LAMPU.

Festivāla norise

Šogad LAMPA iegaismosies 62 norises vietās Cēsu pils parkā, blakus esošajā Maija parkā, Pils laukumā un Vienības laukumā. Festivāla karti var aplūkot šeit. Ieeja festivālā – bez maksas, bet, ziedojot LAMPAS turpmākajai norisei, šogad pirmo reizi varēs saņemt īpašu nozīmīti.

Festivāla karte un programma tālrunī

Festivāla programmu un karti varēs ērti pārskatīt telefonā – LAMPAS mobilajā lietotnē vai mājaslapā. Iepazīties ar pilnu festivāla programmu iespējams šeit, kā arī mobilajā lietotnē, kas bez maksas pieejama Google Play vai App Store. Izveidot savu festivāla programmu būs iespējams gan festivāla mājaslapā, gan mobilajā lietotnē, izmantojot rīku “Mana programma”. Tiem, kas uz Cēsīm atbraukt nevarēs, daļu no festivāla diskusijām būs iespējams vērot tiešsaistē festivāla mājaslapā, LMT Viedtelevīzijā un TV24.

Kā nokļūt?

5. un 6. jūlijā visi ceļi vedīs uz Cēsīm! Ja dod priekšroku sabiedriskajam transportam – starppilsētu autobusam vai vilcienam –, aicinām iegādāties biļeti savlaicīgi. Līdz ar ierastajiem vilciena reisiem maršrutā Rīga–Cēsis–Rīga AS “Pasažieru vilciens” nodrošinās arī papildreisus: piektdien, 5. jūlijā, vilciens no Rīgas uz Cēsīm aties plkst. 13.30 un no Cēsīm uz Rīgu plkst. 15.37 un 23.55. Savukārt 6. jūlijā vilciens startēs no Rīgas plkst. 8.51 un 13.30 un no Cēsīm uz Rīgu plkst. 15.37 un 23.55.

Tiem, kuri izvēlas doties uz festivālu ar automašīnu, pilsētā būs pieejamas vairākas bezmaksas autostāvvietas. Taču aicinām būt saprotošiem un ņemt vērā, ka gan šajās, gan citās Cēsu bezmaksas autostāvvietās vietu skaits ir ierobežots un, iespējams, nāksies savu spēkratu novietot tālāk no festivāla norises vietām. Autostāvvietas (tās var apskatīt arī festivāla kartē) atradīsies Valmieras ielā 2, laukumā pie Valmieras un Dzintara ielu krustojuma (smilšu segums), Uzvaras bulvārī 22, Kaļķu ielas malā pie krustojuma ar Apšu ielu, Pļavas ielā 5 un laukumā pie Niniera un Ceriņu ielas krustojuma (lietus laikā stāvvieta nav pieejama).

LAMPAS feisbuka grupā “Nakšņošana un transports” ir iespēja meklēt līdzbraucējus.

Dažas Cēsu ielas pilsētas centrā tiks slēgtas satiksmei festivāla norises dienās; taču, cerams, bagātīgie brīvas domas un atklātu sarunu iespaidi kompensēs šīs nelielās neērtības.

Kur nakšņot?

Īsts festivāls nav iedomājams bez telšu pilsētiņas! Arī šogad LAMPA piedāvā bez maksas palikt telšu pilsētiņā – Cēsu Bērnu un jauniešu centra pagalmā Bērzaines ielā 4. Telšu pilsētiņa darbosies no 5. jūlija plkst. 10.00 līdz 7. jūlija plkst. 12.00, pirms došanās mājup ļaujot kārtīgi izgulēties pat visizturīgākajiem sarunu biedriem.

Telšu pilsētiņa būs aprīkota ar labierīcībām un izlietnēm. Tajā atradīsies arī apsargs, taču aicinām savas mantas pieskatīt arī pašiem, jo festivāla rīkotāji neuzņemas atbildību par nepieskatītām mantām. Pašiem būs jāparūpējas arī par teltīm un guļammaisiem. Reģistrācija telšu pilsētiņā notiks, ierodoties uz vietas.

Iespēja atrast naktsmājas – arī LAMPAS feisbuka grupā “Nakšņošana un transports”.

Ko ēst un dzert?

Kā ierasts, festivālā priecēsim ar visdažādāko ēdienu un dzērienu izvēles iespējām. Būs paēduši visi – arī veģetārieši un vegāni! Festivāla kartē atradīsi gan ēdināšanas zonu atrašanās vietas, gan ēdinātāju un dzirdinātāju sarakstu.

Aicinām neatstāt mājās savas ūdens pudeles – tās varēs bez maksas uzpildīt dažādās vietās festivāla teritorijā.  

LAMPA paplašina depozīttrauku sistēmu

Lai kopā rūpētos par apkārtējo vidi un samazinātu festivālā radīto atkritumu daudzumu, festivāla ēdināšanas zonās darbosies depozīta trauku sistēma. LAMPA ir viens no pirmajiem lielā mēroga pasākumiem Latvijā, kurā tika ieviesta depozīta glāžu sistēma, kas šogad tiks būtiski paplašināta, piedāvājot glāzes ne tikai aukstajiem, bet arī karstajiem dzērieniem, kā arī testa režīmā depozīta sistēmā iekļaujot ēdinātājus. Pie visiem festivāla ēdinātājiem ierobežotā skaitā būs pieejami depozīta šķīvji un bļodas.

Iemaksājot 2 eiro pie jebkura ēdiena vai dzērienu tirgotāja, apmeklētāji saņems vairākkārt lietojamu depozīta trauku, kuru pēc lietošanas vari apmainīt pret tīru. Trauku var atgriezt depozīta nodošanas punktā, atgūstot iemaksātos 2 eiro vai tos ziedot festivālam, trauku atstājot tam īpaši paredzētās kastēs.

Vairāk praktiskas informācijas meklē šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62870288sec.