Latvijā audzētais vīnogu sarkanvīns iegūst prestižā pasaules vīna žurnāla «Decanter» bronzas godalgu

Latvijā audzētais vīnogu sarkanvīns iegūst prestižā pasaules vīna žurnāla «Decanter» bronzas godalgu

ABAVAS vīna darītava ar lepnumu paziņo, ka tās Latvijā audzētu vīnogu sarkanvīns Rondo 2021 Reserve ir kļuvis par pirmo vīnu Baltijā, kas ieguvis prestižo Decanter World Wine Awards (DWWA) bronzas godalgu.

Šis izcilais panākums ir rūpīgas vīnogu šķirņu atlases un tehnoloģiju pilnveidošanas, nepārtrauktas izaugsmes  rezultāts 15 gadu garumā, radot pasaules līmeņa vīnus un tieši Rondo ir viena no šīm šķirnēm, kas ir pamats augstās kvalitātes Rondo 2021 Reserve vīna radīšanā.

Šāds pasaules līmeņa novērtējums apliecina ABAVAS vīna darītavas neatlaidību un augsto meistarību, radot vīnogu vīnu, kas spēj konkurēt ar labākajiem pasaules vīniem. Bagātīgā aromāta un izteiksmīgo garšas nianšu piesātinātais Rondo Reserve 2021, kas gatavots no rūpīgi atlasītām vīnogām un izturēts īpašos apstākļos, piedāvā neaizmirstamu garšas pieredzi un tagad arī nes Baltijai un īpaši Latvijai godu starptautiskajā vīna pasaulē.

Kas ir Decanter vīna balva?

Decanter World Wine Awards (DWWA) ir pasaules vadošais un visplašāk atzītais vīna konkurss, kas dibināts 2004. gadā. To organizē žurnāls "Decanter", viens no ietekmīgākajiem izdevumiem vīna industrijā. Šī balva izceļas ar savu stingro vērtēšanas procesu un augstajiem kvalitātes standartiem.

Kā tiek vērtēti vīni, kuri saņēmuši  Decanter World Wine Awards  godalgas?

2024.gada Decanter World Wine Awards (DWWA)  apvienoja simtiem ievērojamu vīna ekspertu un someljē no vairāk nekā 33 valstīm, kuri aklās degustācijas laikā rūpīgi izvērtēja vairāk nekā 18 000 vīnu. Visi šie vīni tika sadalīti kategorijās pēc reģiona, stila un cenas un vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, tostarp aromāta, garšas, struktūras un vispārējās kvalitātes.

Katrā degustācijas posmā tiesneši individuāli novērtēja vīnus, izmantojot 100 punktu sistēmu, un ievadīja savus rezultātus datorsistēmā. Pēc sākotnējā vērtējuma paneļa priekšsēdētājs vadīja diskusijas starp visiem paneļa dalībniekiem, lai kopīgi noteiktu galīgo punktu skaitu un pieņemtu lēmumu par medaļas piešķiršanu – bronzas, sudraba vai zelta. Šī rūpīgā un metodiskā pieeja garantē, ka katrs apbalvotais vīns ir izcilas kvalitātes un garšas pieredzes apliecinājums.

Par ABAVAS Rondo 2021 Reserve

ABAVAS Rondo 2021 Reserve Decanter World Wine Awards 2024  kopvērtējumā no vairāk kā 7 000 konkursā vērtētajiem sasrkanvīniem ieguva 87 punktus (no 100), saņemot bronzas godalgu un atzīmējot Latviju pasaules vīna kartē.

Rondo 2021 Reserve ir augstas kvalitātes vīnogu sarkanvīns, kas darināts no Rondo vīnogām, audzētām Latvijā,  un šis vīnogu vīns piedāvā bagātīgu un dziļu garšas pieredzi ar izteiktiem tumšu ogu  akcentiem. Aromātā izceļas ķirši, pipari un šokolāde. Vīnogu vīns ir nogatavināts franču ozolkoka mucā, kas tam piešķir patīkamus tanīnus pēcgaršā. Vīna darīšanas procesā tiek izmantotas tikai labākās vīnogas, lai nodrošinātu izcilu garšas kvalitāti un raksturu.

Niklasa Dāga Barkāna,  Latvijā pirmā diplomētā vīndara un vīnkopja, komentārs par saņemto bronzas godalgu Rondo 2021 Reserve:

“Kad uzzināju par saņemto godalgu Decanter World Wine Awards 2024 vīnogu sarkanvīnam Rondo 2021 Reserve, biju ļoti patīkami pārsteigts un negaidīju, ka pirmā šāda līmeņa godalga Baltijā tiks piešķirta mūsu darītajam sarkanvīnam. Vēl jo īpaši tādēļ, ka Latvijā, kur klimats atšķiras no tradicionālajām sarkanvīna ražošanas valstīm, Rondo vīnogu vīns tiek radīts, ievērojot specifiskus soļus: Rondo ogas, kurām raksturīgs augsts skābums un mazs cukura saturs, tiek rūpīgi ievāktas un atdalītas no kātiņiem, pēc tam šī atskābinātā ogu un sulas masa tiek novietota uz miziņām, kur tā lēnām raudzējas līdz iegūst vēlamo garšas dziļumu. Pēc tam vīns tiek pārnests uz franču ozolkoka mucām, kur tas trīs mēnešus smalki uzsūc ozola nianses un bagātinās ar jauniem aromātiem. Kad šis process ir noslēdzies, vīns iek uzglabāts nerūsējošā tērauda tvertnēs, kur turpina nobriest un attīstīties līdz pat pildīšanai pudelēs un tikai tad ir gatavs nonākt veikala plauktos un priecēt vīna cienītājus.”

ABAVAS vīna darītava – lepnums par Latvijas vīna tradīcijām

ABAVAS vīna darītava ir Mārtiņa Barkāna ģimenes aizsākts projekts, kurā 2010. gadā Sabiles pusē tika iestādīts vīnogu dārzs ar 40 dažādām vīnogu šķirnēm. Pēc vairāku gadu rūpīgas izvēles un novērtēšanas, paplašinot apmēram 4 ha lielo vīnogu dārzu,  ir atlasītas 8 vīnogu šķirnes, kuras vislabāk piemērotas mūsu Ziemeļu klimatam, lai radītu augstākās klases un kvalitātes vīnogu vīnus.

Galvenā ABAVAS vīnogu dārza vīnogu šķirne ir Solaris, no kuras radītais vīnogu vīns konkursā “Latvijas Gada vīns 2023” saņēma sudraba medaļu. Otra plašāk pārstāvētā vīnogu šķirne ir Rondo, no kuras darīts nupat “Decanter” godalgotais sarkanvīns Rondo 2021 Reserve, bet bez šīm vīnogu šķirnēm Abavas senlejas vīnogu dārzā tiek audzētas tādas ziemeļu klimatam piemērotas vīnogu šķirnes, kā Zilga, Muscaris, Valiants, Skujiņš, Saint Pepin, Adalmīna.

ABAVAS Vīnogu sarkanvīns  Rondo 2021 Reserve ir pieejams iegādei ABAVAS vīna darītavas e-veikalā, ražotnes veikalā Tukumā, "Kalējkrāmi", Ārlavciemā, Slampes pagastā un izplatītāju tīklā visā Latvijā.

Veikali, kuros var iegādāties Rondo Reserve 2021 Latvijā: Stockmann, Riga Spirits Wine Outlet SIA, Beātus SIA, Vīna studija SIA, veikals FIGURA, Abavas vēstniecība Sabilē Venstpils ielā 1/3, 3V Project SIA, Liepkalni SIA (Pļaviņas), MoCat SIA, Karamele SIA.

Lai uzzinātu vairāk par šo izcilo vīnu un citiem ABAVAS produktiem, apmeklējiet mājaslapu: www.abavas.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.07.2024 - 20.07.2024 Mājas kafejnīca "Lāde" aicina ciemos! Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "Lāde" aicina izbaudīt atmosfēru aizvadītā gadsimta noskaņās - gan telpās, gan ēdienkartē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 19.07.2024 Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.07.2024 - 20.07.2024 DISKO NAKTS | Radi Tukku Magi pagalmā Tukuma TIC
Svētku lielās dejas plānojas TUKKU MAGI pagalmā Tukumā 20.jūlijā no pulksten 22:00! | Skatīt vairāk
Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2024 Bauskas TIC
27.-28. jūlijā norisināsies vasaras baudpilnais pasākums - Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2024! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62455916sec.