«Lux Express» atklāj komerciālu ekspresmaršrutu Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta

«Lux Express» atklāj komerciālu ekspresmaršrutu Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta

Baltijas reģionā lielākais autobusu pārvadājumu uzņēmums “Lux Express” no 2024. gada 12. jūnija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta, un no šodienas sāksies arī biļešu tirdzniecība, informēja uzņēmumā.

“Mums ir svarīgi, lai lidostas apmeklētājiem būtu pieejams ērts un ātrs transports. Esam pārvietojuši autobusa pieturu tuvāk lidostai, sakārtojām taksometru vaučeru jautājumu un tagad atklājam “Lux Express” shuttle autobusu pakalpojumus. Paldies uzņēmumam par sadarbību!” pauž satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

“Esam priecīgi, ka jau no 12. jūnija varēsim sākt nodrošināt jaunu pakalpojumu, kas papildinās esošos transporta savienojumus un būtiski uzlabos satiksmi starp Rīgas lidostu un pilsētas centru. Mūsu mērķis ir pasažieriem nodrošināt paaugstināta komforta autobusus un saīsināt ceļā pavadīto laiku,” saka “Lux Express” Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns.

Visi pārvadājumi maršrutā Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta tiks veikti ar Iveco Daily Fergui minibusiem, kuros būs sēdvietas līdz 24 pasažieriem. Šie autobusi būs aprīkoti ar plašām sēdvietām, kur varēs novietot arī rokas bagāžu, kā arī atsevišķu nodalījumu, kurā novietot lielāku bagāžu. Turklāt visos autobusos būs pieejams wi-fi, klimata kontrole, drošības jostas pasažieriem un info ekrāni, kur tiks paziņoti pieturu nosaukumi latviešu un angļu valodā.

Katru dienu maršrutā virzienā no Rīgas centra uz RIX Rīgas lidostu tiks nodrošināti 18 reisi, ar pieturvietām: Rīgas starptautiskā autoosta, Stacijas laukums, Esplanāde, Nacionālais teātris, Ķīpsala, Valsts arhīvs, Ventas iela, Rīgas lidosta. Savukārt virzienā RIX Rīgas lidosta–Rīgas centrs tiks veikts 21 reiss ar pieturvietām Rīgas lidosta, Kauguru iela, Valsts arhīvs, Ķīpsala, Z. A. Meierovica bulvāris, Esplanāde, Centrālā stacija, Rīgas starptautiskā autoosta. Atiešanas laiki plānoti tā, lai nodrošinātu pasažieru pieprasījumu visas dienas garumā, īpaši maksimumstundās.

“Vasaras ceļojumu sezona ir klāt, un pasažieru skaits Rīgas lidostā pieaug. Tāpēc esam priecīgi, ka lidostas apmeklētāji līdz ar “Lux Express” maršruta atklāšanu iegūst jaunu iespēju ērtiem un ātrākiem braucieniem no lidostas uz Rīgas centru un no centra uz lidostu. Esam pārliecināti, ka samazinātais pieturu skaits maršrutā un kursēšanas grafika saskaņošana ar pasažieru plūsmu uzlabos pasažieru un lidostas viesu kopējo pieredzi,” uzsver RIX Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Biļešu tirdzniecība notiks uzņēmuma mājaslapā https://luxexpress.eu/lv/routes/airport-shuttle/, Rīgas lidostas Apmeklētāju centrā “E” atlidošanas zālē, kā arī pie autobusu šoferiem un “Lux Express” pārdošanas birojā Rīgas starptautiskā autoostā. Biļetes šajā maršrutā maksās 8 eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) – 6 eiro. Paralēli tradicionālajiem maksāšanas veidiem, luxexpress.lv mājaslapā biļetes būs iespējams iegādāties, izmantojot GooglePay un ApplePay  maksāšanas veidus. Reisa ilgums no Rīgas centra līdz Rīgas lidostai paredzēts 35 minūtes.

A. Ķibēns piebilst, ka gadījumos, kad lidojums ir atcelts vai pārcelts izlidošanas laiks un cilvēks ir iegādājies biļetes braucienam maršrutā Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta, biļetes ir iespējams apmainīt vai atgriezt. Savukārt, ja biļeti nav iespējams apmainīt vai atgriezt un lidojums kavējas, tad iegādātā biļete ir derīga visu dienu pēc pieejamības.

Jau ziņots, ka “Lux Express” 16. aprīlī iesniedza pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs–lidosta “Rīga” komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt “Lux Express Latvia” uz to maršruta atļauju.

Lux Express Group ir starptautisks autobusu pārvadātājs, kas nodrošina starptautiskus tālsatiksmes reisus uz lielākajām Baltijas pilsētām un Varšavu, kā arī iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā. Autoparku veido 99 augsta komforta autobusi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 22.06.2024 Apmeklē zāļu dienas tirdziņus Bauskā! Bauskas TIC
Gatavojies Līgo svētiem apmeklē zāļu dienas tirdziņus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85873199sec.