Aivars Mackevičs: Rīgas kruīzu tūristus jau pirmajos 200 metros sagaida mēslu kaudze

Aivars Mackevičs: Rīgas kruīzu tūristus jau pirmajos 200 metros sagaida mēslu kaudze

2024.gada 16.jūnijā Rīgā ieradās pasaulē lielākās tūrisma kompānijas «TUI» kruīzu kuģis «Mein Schiff 1» ar gandrīz 3000 ceļotājiem no Vāczemes. Ceļā no piestātnes līdz Vecrīgai jau pirmajos 200 metros Rīgas viesus sagaida milzīga mēslu čupa, kurai lielā kruīza kuģa pasažieriem bija jāiet garām.

20240616-Riga-02

Man izdevās uz ielas piesaistīt Rīgas pašvaldības policijas patruļu, kas piefiksēja pie Vanšu tilta esošo nekārtību. Tā mēslu čupa nav izveidojusies vienas dienas ietvaros, bet akumulējusi netīrību jau ilgstošā periodā.

20240616-Riga-03

Pēc maniem novērojamiem pēdējos trijos gados Rīgas tūrisma dzīve no pašvaldības puses ir palaista patvaļā, un neviens nejūtas vainīgs, ka Vecrīga joprojām ir pustukša no tūristiem, ka daudzus logus rotā izkārtnes, kas vēsta par jaunu nomnieku meklējumiem un ka Rīgas ostā joprojām neienāk neviens prāmis.

20240616-Riga-04

Kopš Rīgu vada Vilnis Ķirsis no Jaunās vienotības un no tūristiem tiek iekasēta Nodeva par atpūtnieku un tūristu uzņemšanu Rīgā, Latvijas galvaspilsētā tūrisma organizatoriskais darbs ir izplēnējis. No Rīgas pašvaldības aģentūras «Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra» nav manīta neviena jauna un svaiga iniciatīva, kas rezultētos reālā tūristu pieaugumā. Manā skatījumā tiek imitēts aktīvs ierēdniecības darbs, taču mērķtiecīga tūrisma politika kopš pandēmijas ir pazudusi. «Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra» ir kļuvusi par «mārketinga aģentūru», kuras darbību varētu pārņemt un realizēt arī privāta kompānija. Šobrīd esošais darbs ārvalstu tūristu piesaistē neapmierina ļoti daudzus Rīgas tūrisma uzņēmējus - viesnīcu, restorānu un tūrisma firmu pārstāvjus.

«Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra» prognozē, ka šogad Rīgu varētu apmeklēt par 15% vairāk ceļotāju nekā pagājušajā gadā, kad tika uzņemti 1,2 miljoni ārvalstu viesu. Pareizā mērvienība tūrismā ir pārdoto nakšu skaits.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57523417sec.