Aivars Mackevičs: Lūdzu tūrisma mārketingā nejauciet patriotismu ar biznesu!

Aivars Mackevičs: Lūdzu tūrisma mārketingā nejauciet patriotismu ar biznesu!

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors: Man ļoti patīk mūsu lidsabiedrības airBaltic akcija*, taču no tūrisma mārketinga viedokļa daudz lielāks labums Latgales tūrismam būtu iegūt vienu lidmašīnu ar nosaukumu Latgale.Travel nekā kādu atsevišķu mazpilsētu, kas starptautiskā tūrisma biznesā neko neizsaka un nerada papildus vērtību visam Latgales reģionam.

Jau pagājušais aviokompānijas «airBaltic» rīkotais nosaukumu konkurss par godu Latvijas simtgadei pierādīja, ka Latgales pilsētas šādā konkurencē katastrofāli zaudē... tolaik no visas Latgales spēja knapi izcīnīties tikai viena pilsēta «Līvāni» un iegūt visam lielajam Latvijas reģionam vienu lidmašīnu. 2018.gadā savas lidmašīnas ieguva 14 Latvijas pilsētas - Cēsis, Alūksne, Valmiera, Kuldīga, Smiltene, Ogre, Līvāni, Bauska, Gulbene, Rīga, Jelgava, Liepāja, Jūrmala un Sigulda. Šoreiz konkurencē ar lietuviešiem un igauņiem latgaļiem nekas īpašs nebūs... max. viena Latgales pilsēta. Tāpēc Latgales tūrismam un visām atbildīgām personām jālūdz par vienu lidmašīnu ar nosaukumu «Latgale.Travel».

Ļoti, ļoti žēl, ka pārējie Latvijas novadi (Kurzeme, Vidzeme, Zemgale) nav spējuši sakārtot savas tūrisma domēnu lietas, lai kopīgi iegūtu vērtīgu mārketinga instrumentu tūrisma popularizēšanai ārpus Latvijas robežām ar standartizētiem un viegli iegaumējamiem domēniem - «Vidzeme.Travel», «Kurzeme.Travel» un «Zemgale.Travel». Šobrīd Latvijas novadu tūrisms interneta vidē popularizējas neracionāli, jo kurš gan var iegaumēt un atcerēties, ka Zemgale ir Travelzemgale.lv, Kurzeme - Kurzeme.lv un Vidzeme - Vidzeme.com. Šī brīža pasaules tendence ir, ka pilsētas, reģioni un valstis tūrisma popularizēšanā pāriet no «Visit-» uz standartizētu domēna galotni «.travel», piemēram, Liepaja.Travel, Latgale.Travel vai Latvia.Travel.

Ko ārvalstu ceļotājam izsaka kādas atsevišķas Latvijas mazpilsētas nosaukums? Principā... neko! Pavisam cita lieta, kad lidmašīnas nosaukumā ir integrēts interaktīvs aicinājums - Latgale.Travel Tas ir pavisam cits spēks un jauda! Vismaz Latgales tūrisma mājas lapā Latgale.Travel ir informācija un jaunumi angļu valodā, bet ko ārzemnieks skatīs mazpilsētas mājas lapā, kur viss ir latviski?!

Latgale atšķirībā no citiem Latvijas novadiem atrodas vistālāk no RIX Riga Airport un tāpēc lidmašīna ar nosaukumu «Latgale.Travel» ir daudz vērtīgāks ieguvums Latgales tūrismam nekā atsevišķas Latgales mazpilsētas reklāma. Milzīgs ieguvums būtu arī «airBaltic», jo lidsabiedrība ar ''vienu šāvienu'' iegūtu visas Latgales un latgaliešu atbalstu, bet ne tikai kādas konkrētas mazpilsētas simpātijas!

Lūdzu nejauciet patriotismu ar biznesu!

*Šogad augustā, atzīmējot Baltijas ceļa 35. gadadienu, Latvijas lidsabiedrība airBaltic aicina piedalīties īpašā balsošanas konkursā, lai Airbus A220-300 lidmašīnām piešķirtu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdus. Kopumā šie vārdi tiks piešķirti 48 lidmašīnām, katru Baltijas valsti pārstāvot 16 lidaparātiem. Balsošana tiešsaistē norisināsies no 5. augusta līdz 22. augustam.

Vairāk informācijas par konkursu - šeit

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieplāno ceturtdienas muzikai pie Igo  Zemgales Tūrisma asociācija
Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis" ik ceturtdienu notiek koncerti, ieskaties un ieplāno! | Skatīt vairāk
Latvija
Izstāde Zirgi un zirgošanās Rundāles pilī Bauskas TIC
Muzeja pirmā stāva telpās, līdz nākamā gada februārim, bez maksas ir apskatāma izstāde “Zirgi un zirgošanās Kurzemes-Zemgales hercogistē”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.08.2024 - 11.08.2024 Mājas kafejnīcas "Dienvidkurzemes Ziemeļi" Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Izbaudi garšu svētkus Dienvidkurzemē mājas kafejnīcu dienās Aizputes apkārtnē “Dienvidkurzemes Ziemeļi”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 10.08.2024 Populārās mūzikas festivāls FEST FĀZE Tukuma TIC
Kad? 9.-10.augusts. Kur? Klasicisma pērlē - pie Zentenes pils, Tukuma novadā. Biļetes iegādājamas www.fazeevents.lv/biletes. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86924791sec.