Ģimenes brīvdienas Lietuvā – TOP 22 tūrisma galamērķi šajā vasarā

Ģimenes brīvdienas Lietuvā  – TOP 22 tūrisma galamērķi šajā vasarā

Vasara ir lieliski piemērots laiks, lai izbaudītu pelnītu atpūtu kopā ar visu ģimeni, dodoties uz kaimiņzemi Lietuvu. Ar klusām pastaigām, piedzīvojumiem dabā, vēsturiskām apskates vietām un kā pieaugušajiem, tā bērniem piemērotām aktīvās atpūtas iespējām brauciens uz Lietuvu garantēs atmiņā paliekošas brīvdienas visai ģimenei.

Ar gaisa vagoniņu no vasaras uz ziemu Druskininkos

Druskininki kūrorts, kas atrodas pašos Lietuvas dienvidos, lepojas ar vairāk nekā 230 gadu vēsturi un piedāvā ne tikai atpūtu svaigā gaisā, bet arī plašu aktīvās atpūtas pakalpojumu klāstu.

1.    Druskininku akvaparks būs lieliski piemērota vieta atpūtai visai ģimenei: mazākajiem ir pieejam piemērota tvaika pirts un nobraucieni pa slidkalniņiem. Vecāki var jautri pavadīt laiku kopā ar ģimeni vai pēc kārtas apmeklēt pieaugušo zonu, kur nodoties netraucētai atpūtai.

2.    Vasaras svelmē ikviens vēlas atvēsināties. Druskininki saviem visiesm piedāvā baudīt ziemas izklaides vasarā izklaides kompleksā “Snow Arena”, kur vasaras vidū iespējams slēpot.

3.    Nemunas upes krastus savieno Lynu Kelias gaisa vagoniņš. Ar to var nokļūt no vasaras uz ziemu un atpakaļ, jo tā galamērķi katrā vizienā ir Druskininku akvaparks un “Snow Arena”.

4.    Pavisam netālu no šiem apskates objektiem atrodas piedzīvojumu parks “Uno”, kur bērni var jautri pavadīt laiku kāpelējot pa koku galotnēm. Tāpat arī citur pilsētā ir pieejami daudz bērnu rotaļu laukumi.

Putna lidojuma cienīgs skats no Neringas bākām

Klaipēdas apriņķī Kuršu kāpas pussalā esošā Neringa lepojas ar savu dabas skaistumu un kultūras bagātībām.

5.    Netālu no Neringas lielākās pilsētas Nidas centra atrodas Pārnidas kāpa, kuras virsotnē atrodas skatu platforma ar saules pulksteni. Uz kāpu ved samērā viegli mērojams, bērnu spējām piemērots ceļš ar soliņiem, kur ierīkot mazu pikniku, ērtām kāpnēm un skatu platformām pa ceļam.

6.    Skats no Nidas bākas līdzinās putna lidojumam, jo tās skatu platforma sniedzas teju 30 metru augstumā. Vasaras sezonā bāka apmeklētājiem ir atvērta katru dienu no plkst. 12.00 līdz 18.00. Šovasar ir iespēja arī izspēlēt spēli “Bāku takas”, kas mudina aplūkot visas Lietuvas piekrastes bākas.

7.    Pašā Nigas centrā atrodas pirms diviem gadiem atvērtais Mizgiris dzintara muzejs. Izmantojot dažādus interaktīvos rīkus kā lieliem, tā maziem pastāstīs ar dzintara izskatu un tā veidošanos.

Vasaras rezidence Palanga

Netālu no rietumu Latvijas robežas atrodas Lietuvas lielākā kūrorta pilsēta Palanga, kas zināma ar savu valdzinošo jūras piekrasti, bagātīgo kultūras dzīvi un plašām atpūtas iespējām visai ģimenei.

8.    Nesteidzīgai atpūtai būs piemērota Palangas pludmale, kur bērniem pa dienu celt smilšu pilis un spēlēties kādā no vairākiem bērnu rotaļu laukumiem, taču vakarpusē visai ģimenei kopīgi vērot saulrietu no Jūras tilta.

9.    Patīkama atpūta Palangā nav iedomājama ne tikai bez jūras, bet arī bez pastaigas vienā no skaistākajiem Ziemeļeiropas parkiem – Birutes parkā. Šajā Palangas pērlē ir iespēja ar acīm baudīt lieliskos muižas dārzus. Savukārt pašā muižā ierīkots Palangas Dzintara muzejs, kur ko jaunu uzzinās gan lieli, gan mazi.

10.    Lai palūkotos uz pilsētu un no augšas, iespējams izbraukt ar Palangas panorāmas ratu, kas ir lielākais gan Lietuvā, gan visā Baltijā.

Ūdeņiem un biškopību apvītā Ignalina

Austrumlietuvā esošā Ignalina, kas atrodas aptuveni 1h braucienā no Daugavpils, piedāvā izbaudīt daudzveidīgu atpūtu un piedzīvojumus dabā, kā arī iegūt jaunas zināšanas par bitēm.

11.    Neskartu dabu un vienlaikus arī aktīvo ūdenssportu, tostarp peldēšanu, airu dēļu braukšanu un pat nakts safari ar LED apgaismotiem kajakiem, iespējams baudīt Aukštaitijas nacionālajā parkā – Palūše, ko apskalo Lūšu ezers. Taču miera meklētājiem parka simbols Ginučiai ūdenskritums sniegs iespēju izbaudīt ūdens masāžu un skaistos dabas skatus.

12.    Bites, to dzīvi, kā arī biškopības nozīmi šajā reģionā iespējams iepazīt Biškopības muzejā, kur interaktīvā veidā ir parādīta biškopja ikdiena, viņa darbarīki un darbnīca, kā arī paša bišu stropa iekšpuse. Pēc ekskursijas ikvienam ir iespēja degustēt medu.

13.    Aktīvās atpūtas cienītājiem piemērotas būs “River Hiking” organizētās upes pārgājienu ekskursijas, kas ļauj izpētīt reģiona upju sistēmas un ir piemērotas visiem piedzīvojumu meklētājiem.

Dabas takas un velomaršruts Kauņas rajonā

Kauņas rajona kūrorta zona valdzina ne tikai ar priežu mežu skaistumu, minerālūdens svaigumu, bet arī ar Nemunas upes mierīgo plūdumu. Kauņas rajona kūrorta zonu veido trīs mazas pilsētas – Kulautuva, Kačergine un Zapiškis.

14.    Šogad pēc restaurācijas durvis atvēris profesora, dabas pētnieka Tada Ivanauska memoriālais muzejs “Obelyne”. Muzejā iespējams aplūkot autentiskus interjera dekorus, ekskluzīvas mēbeles un profesora personiskās lietas, kā arī izpētīt plašo mantojuma dārzu.

15.    Viens no jaunākajiem apskates objektiem kūrorta zonā ir Kačergines ainavu taka, kurā ir arī gredzenveida skatu platforma, kas piedāvā panorāmas skatu uz Nemunas upi.

16.    Lai mazākā laika periodā apskatītu vairāk, vērts iepazīt kūrorta zonu ar velosipēdu. Ceļojot pa Marvele-Kačergine-Zapiškis velomaršrutu, var apmeklēt divas Kauņas rajona kūrortpilsētas. Ierodoties Zapiškos, iespējams pārsēsties uz prāmi “Nevėžis” un iepazīt arī Kulautuvu.

17.    Apmeklējot Zapiškus, vērts apmeklēt fotogrāfa Antana Sutkus āra galeriju. Viņa darbi atstājuši spilgtu iespaidu uz Lietuvas fotografēšanas vēsturi un mākslu.

18.    Arhitektūras cienītāji novertēs Nemunas krastā esošo Svētā Jāņa Kristītāja baznīcu, kas vērtīgs gotikas arhitektūras piemērs – viens no vecākajām ķieģeļu ēkām Lietuvā, kas ir saglabājusies līdz mūsdienām. Šeit notiek arī ekskursijas, koncerti, izstādes. Blakus baznīcai iespējams sarīkot ģimenes pikniku vai pusdienot netālu esošajā restorānā.

Neaizmirstamas brīvdienas dabas klēpī Traķos

19.    Mīlīgām un klusām ģimenes brīvdienām pie dabas 8 km attālumā no Traķiem Anupriškiai priežu mežā lielisks galamērķis būs atpūtas un izklaides parks “TonyResort”, kas piedāvā iespēju izbaudīt dabas skaistumu un dažādas izklaides.  Atpūta “TonyResort” divstāvu mājiņās ģimenēm (2+2) piedāvā ēdināšanu un plašu izklaides klāstu: privāto pludmale, laivas, ūdens velosipēdus, SUP dēļus, elektriskos sērfa dēļus, velosipēdus. Parkā pieejamas arī pirts, tenisa korti un basketbola laukumi. Parka apkārtne ir bagāta ar tūrisma objektiem, kā Eņģeļu kalns un Užutraķa muiža, kā arī netālu atrodas Dino atrakciju parks, kur bērniem aplūkot dinozauru skulptūras un izbaudīt citas izklaides.

Garākā akvaparka trase Zarasu ezera Lielajā salā

Zarasi pilsēta, kas atrodas Latvijas pierobežā, piedāvā plašu atpūtas iespēju klāstu, apvienojot gan aktīvo atpūtu, gan mākslas baudīšanu, kā arī unikālus piedzīvojumus dabā.

20.    20 minūšu gājienā no pilsētas centra atrodas Zarasu ezera Lielā sala. Aktīvās atpūtas cienītājiem adrenalīnu iespējams noķert Zarasu ezera Lielās salas veikparkā, kas ir lielākais Baltijā. Mazākiem ūdens prieku baudītājiem pieejams arī ūdens batutu parks.

21.    Zarasu ezers būs piemērots galamērķis arī makšķerniekiem, dabas mīļotājiem un tiem, kas vēlas atpūsties no pilsētas kņadas. Ezera krastā pa ceļam uz pilsētas centru iespējams vērot iespaidīgu panorāmu no vairāku metru augustumā izvietotās gredzenveida skatu platformas.

22.    Lielāku piedzīvojumu meklētājiem Zarasi piedāvā šķēršļu parku koku galotnēs Zarasi alpīnisma parkā ar piecām dažadām trasēm atkarībā no sarežģītības līmeņa. Dzeltenā un trase būs lieliski piemērota pašiem mazākajiem, savukārt zilā trase būs pa spēkam tiem, kuriem nav bail no augstuma un ir labā fiziskajā formā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR
Garais Ziemeļeiropas un Vidusjūras kruīzs  Estravel Latvia
Kopenhāgena - Kristiānsanda - Havra - Karuna - Kadisa - Malaga - Barselona - Marseļa - Savona // 12 naktis // 21.09.2024. | Skatīt vairāk
no 879 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65073204sec.