Ielūdzam viesmīlīgā garšas ceļojumā Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā

Ielūdzam viesmīlīgā garšas ceļojumā Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā

2024. gada 3. un 4. augustā Valmieras novads virmos viesmīlīgā sirsnībā, gardu ēdienu un spirdzinošu dzērienu garšās Mājas kafejnīcu dienās. Šogad savas mājas pagalmu un citas iemīļotas vietas apmeklētājiem vērs 29 mājas kafejnīcas, viesiem piedāvājot gan krāšņu garšu baudījumu ar savām iecienītākajām receptēm, gan arī daudzveidīgu kultūras programmu.

Par mājas kafejnīcu saimniekiem kļūs ne tikai jau akcijā pieredzi guvušie, bet arī jauni entuziasti, un tieši tas padara Mājas kafejnīcu dienas par īpašu un neatkārtojamu piedzīvojumu kā mājas kafejnīcu saimniekiem, tā arī viesiem. Kafejnīcu saimnieki viesus gaidīs Valmierā un novadā – Kocēnos un Kocēnu pagastā, Rubenes ciemā, pie Vaidavas ezera, Zilākalnā, Burtnieka ezera krastos, Matīšu un Skaņkalnes pusē, Rūjienā, Ķoņu pagastā, Rencēnos un Rencēnu pagastā, kā arī Ēveles, Jērcēnu, Trikātas un Kauguru pusē. Interaktīvo karti ar visām Valmieras novada mājas kafejnīcām, to piedāvājumu un darba laikiem iespējams aplūkot ej.uz/kafejnicas-valmieras-novads.

Mājas kafejnīcu piedāvājumā būs gan pašu iecienītākie sezonālie ēdieni, gan tādi, kas nodoti no paaudzes paaudzē, gan arī tādi, kas pašiem vislabāk padodas. Tāpat vairāki saimnieki būs padomājuši par veģetāru virtuvi. Plašāka informācija par mājas kafejnīcu piedāvājumiem aplūkojuma majaskafejnicas.lv un visit.valmiera.lv, savukārt informatīvā brošūra drukātā veidā būs pieejama no jūlija vidus Valmieras Tūrisma informācijas centrā Bruņinieku ielā 1, kā arī elektroniskā formātā visit.valmiera.lv.

Mājas kafejnīcu apmeklējumu vēl īpašāku padarīs saimnieku sagatavotās izklaides un aktivitātes. Būs iespējams gan baudīt lauku burvību un mieru, aplūkojot skaisti iekoptus dārzus, saimniecības, apskatot un samīļojot tajās mītošos mājdzīvniekus, apbrīnojot rūpīgi krātas senlietu kolekcijas, gan ļauties veselīgam azartam, piedaloties viktorīnās, galda un dārza spēlēs, gan arī iegādāties ko jauku un noderīgu dizaina un citu priekšmetu andelē un pop-up veikaliņos. Aktīvākie viesi varēs nodoties dančiem, izbraucieniem ar laivu, SUP dēli, sliežu velosipēdiem un pat ar Moskviču, kā arī doties ekskursijās – un ne jau tikai vietējā ciemā. Jaunas prasmes varēs apgūt dažādās radošajās darbnīcās un meistarklasēs, kurās prieku gūs kā lieli, tā mazi. Kafejnīcu īpašnieki sola arī skaistus saulrietus, nedaudz burvestības un maģijas, īpašus stāstus un amata noslēpumus, kārtīgu roku, foršu kantrī un burvīgu akustiskās mūzikas baudījumu, svaigu pirts garu, kā arī pamatīgu devu viesmīlības!

        Tiem, kam vēlme pēc profesionālām izrādēm neparastās vietās un lieliskas aktiermeistarības, piedāvājam apmeklēt arī Valmieras vasaras teātra festivālu. Šogad festivāla galvenā tēma – dzīvība, kas tiks skatīta no dažādām pusēm: izrāžu kontekstā – dzimšana, dzīve, dzīvības cena indivīda, valsts, cilvēces šķērsgriezumā, bet festivālā kopumā – teātra kā dzīvās mākslas satikšanās ar skatītāju tuvplānā. Pamatā šī gada programma pieaugušo auditorijai, bet bērniem un ģimenēm – trīs pagājušā gada jaundarbi.

Pirms došanās uz kādu no mājas kafejnīcām aicinām būt vērīgiem un pārliecināties par kafejnīcas darba laiku, kā arī to, vai apmeklējumu nepieciešams pieteikt iepriekš!

Mājas kafejnīcu dienu mērķis ir popularizēt reģionālā tūrisma galamērķus, veicināt kopienu sadarbību, kā arī izcelt īpašos, novadam raksturīgos stāstus gastronomiskajā tūrismā. Iniciatīvu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar LLTA “Lauku ceļotājs”. Mājas kafejnīcu dienas Valmieras novadā norisinās jau ceturto reizi. Pērn Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā dažādus gardumus un jestras aktivitātes baudīja vairāk nekā 3 500 viesi, apmeklējot 26 mājas kafejnīcas.

Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts, fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Uz tikšanos sirsnīgā viesmīlībā 3. un 4. augustā Valmieras novadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.07.2024 - 23.07.2024 Igo aicina uz Mājas kafejnīcu dienām!  Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "IGO kopā ar draugiem uzbur Gruzijas garšas Ceplī!". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.07.2024 - 19.07.2024 Svētku Radošā iela MĀKSLINIEKI UN LITERĀTI Tukuma TIC
Tukuma novada svētkos visiem ierastā Mākslinieku iela pārtaps par radošo ielu MĀKLSINIEKI UN LITERĀTI. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.07.2024 - 20.07.2024 Tukuma  svētku PROGRAMMA Tukuma TIC
Nāc pakaļ savai Tukuma svētku programmai uz Tukuma tūrisma centru! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.07.2024 - 19.07.2024 Jelgavas TIC aicina uz vakara pastaigu Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
19.jūlijā pulksten 20 Jelgavas TIC aicina uz neparastu ekskursiju – vakara pastaigu “Jelgavas leģendas un stāsti” ar gidi Inu Jurģi | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.99898195sec.