20. oktobris vēsturē: svin starptautisko pavāru dienu

Kopš 2004. gada 20 oktobrī tiek svinēta starptautiskā pavāru dienu, kuru ieviesa šefpavārs Bils Galahers ar visai cēlu mērķi: atzīmēt profesijas nozīmīgumu un atgādinot par pienākumu savas zināšanas un kulinārijas prasmes nodot tālāk nākamajai paaudzei. 

Pēdējos gados šajā dienā tiek sarūpēti īpaši svētki bērniem – jautras darbnīcas ar mērķi iepazīstināt ar veselīgas ēšanas nozīmi dzīvē.

Šobrīd valdošās neziņas laikā ir ļoti svarīgi saglabāt sevi veselus un mazināt stresu, stiprinot imūnsistēmu. Tādēļ tieši īpaša “stresu pārvaroša” ēdiena lietošana uzturā var palīdzēt šajos laikos.

Šīs starptautiskās pavāru dienas kampaņas tēma ir “Veselīga pārtika nākotnei”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.11.2025 - 30.11.2025 Raiņa māja Berķenelē Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Berķeneles pusmuižā ir pagājusi Latvijas izcilā dzejnieka, tulkotāja, drāmas meistara, politiskā un sabiedriskā darbinieka Raiņa (1865 – 1929) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.11.2025 - 28.11.2025 Meistarklase ar latviešu mūziķi IGO! Krāslavas TIC
29.novembrī plkst. 15.00, Krāslavas Amatniecības centrā norisināsies porcelāna trauku dekorēšanas meistarklase ar latviešu mūziķi IGO! Iedvesmojoša | Skatīt vairāk
no 35.00 EUR
Paula Sukatnieka mājas “Apsītes” Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Latvijas vīnogu tēvs – Pauls Sukatnieks – meistars, kas spēja pakļaut vīnogu, dienvidu saules mīluli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.50627398sec.