20. oktobris vēsturē: svin starptautisko pavāru dienu

20. oktobris vēsturē: svin starptautisko pavāru dienu

Kopš 2004. gada 20 oktobrī tiek svinēta starptautiskā pavāru dienu, kuru ieviesa šefpavārs Bils Galahers ar visai cēlu mērķi: atzīmēt profesijas nozīmīgumu un atgādinot par pienākumu savas zināšanas un kulinārijas prasmes nodot tālāk nākamajai paaudzei. 

Pēdējos gados šajā dienā tiek sarūpēti īpaši svētki bērniem – jautras darbnīcas ar mērķi iepazīstināt ar veselīgas ēšanas nozīmi dzīvē.

Šobrīd valdošās neziņas laikā ir ļoti svarīgi saglabāt sevi veselus un mazināt stresu, stiprinot imūnsistēmu. Tādēļ tieši īpaša “stresu pārvaroša” ēdiena lietošana uzturā var palīdzēt šajos laikos.

Šīs starptautiskās pavāru dienas kampaņas tēma ir “Veselīga pārtika nākotnei”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Paula Sukatnieka mājas “Apsītes” Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Latvijas vīnogu tēvs – Pauls Sukatnieks – meistars, kas spēja pakļaut vīnogu, dienvidu saules mīluli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.11.2025 - 26.11.2025 Dobedan Exclusive Hotel & SPA Belek Atlantic Travel
Plāno savu ceļojumu uz Turciju laicīgi un iegūsti labākas cenas. | Skatīt vairāk
no 851 EUR
Naujenes novadpētniecības muzejs Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Naujenes Novadpētniecības muzejs apmeklētājiem piedāvā iespēju izzināt novada vēsturi, etnogrāfiju, dabu, iepazīt izcilus novada māksliniekus. | Skatīt vairāk
Rokdarbu darbnīca „Māra” Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Rokdarbu darbnīcā “Māra” ir iespēja iegādāties un pasūtīt dažādus rokdarbus, kā arī apgūt rokdarbu tehnikas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::4.15187502sec.