Piedzīvo vasaru Rēzeknē

Piedzīvo vasaru Rēzeknē

Vasara ir īstais laiks, kad doties atvaļinājumā un atrast piedzīvojumus kopā ar visu ģimeni. Rēzeknē atradīsi atpūtas un izklaides iespējas gan lieliem, gan maziem. Pilsēta ir īstais galamērķis, lai baudītu ģimenisku atpūtu, piedzīvotu izslavēto latgaliešu viesmīlību, kulturālu baudījumu un piedalītos sportiskās izklaidēs!

Pilsēta jau izsenis ir bijusi ir garīguma, izglītības un kultūras centrs Latgales reģionā un atrodoties šeit ieraudzīsiet gan pilsētas senos vaibstus, gan modernu un dinamisku pilsētu. Šovasar Rēzekne aicina piedzīvot vasaru Latgalē!

Rēzeknes olimpiskais centrs

Rēzeknes atvērtā tipa baseins ir vienīgais šāda veida baseins Baltijā! Tā ir unikāla iespēja uz mirkli sajusties kā dienvidu zemju kūrortā!

2017. gadā atklātais āra baseins piedāvā peldēt 25m garā ar 6 celiņiem aprīkotā baseinā, atpūtas iespējas džakuzi vannās, saunā un sauļošanās terasē. Kompleksā ir arī speciāli bērniem paredzēts baseins ar slidkalniņu un citi izklaides  un atpūtas elementi. Ņemot vērā, ka ūdens temperatūra āra peldbaseinā ir +27 °C, mazajā bērnu baseinā +29 °C un burbuļvannā +35 °C, ūdens priekus iespējams piedzīvot arī dienās, kad saule slēpjas aiz mākoņiem! Savukārt, mirkļos, kad ārā valda īsta svelme, olimpiskā centra kompleksā iespējams atveldzēties ledus hallē. Olimpiskā centra “Rēzekne” ledus hallē slidot var gan ar savām slidām, gan iznomāt tās uz vietas. Pieredzējušiem slidotājiem ir iespēja uzasināt savas slidas, savukārt, iesācēji var iznomāt īpašus slidošanas apmācības trenažierus – “lācīšus”.

Stacijas iela 30, +371 20 229 992

Rēzeknes ezera parks

Ja ir vēlēšanās gan doties pastaigā, peldēties, gan iznomāt ūdens atpūtas inventāru un baudīt gardus ēdienus, noteikti ir jādodas uz Rēzeknes ezera parku. Tā ir lieliska vieta pilsētas centrā pie ezera, kas ir kļuvusi par populāru atpūtas vietu katram dabas un aktīvās atpūtas cienītājam, kur papildus 3km dabas pastaigu takai ir pieejama veikborda trase (Atbrīvošanas aleja 47, +371 29 554 994, labiekārtota pludmale un bērnu rotaļu laukumi. “Camper Park Rēzekne” (Ezera iela 9b, +371 23 552 700) pie ezera piedāvā labiekārtotas atpūtas vietas kemperiem, āra kinoteātri, piepūšamās ūdens atrakcijas un kafejnīcu. Savukārt, netālu esošajā “Laivu mājā” (Ezera iela 5, +371 22 880 022) varēsiet izbaudīt aktīvās atpūtas priekus uz ūdens – iznomāt katamarānu, SUP dēli, laivu vai kanoe, pūsli, ūdens motociklu vai motorlaivu. Blakus atrodas kafejnīca, kurā ir iespējams paēst krāsnī ceptas gardas picas, suši, kā arī vasarā izbaudīt ezera pievilcību āra terasē.

Vasaras programma Latgales vēstniecībā GORS

Latgales vēstniecība GORS aicina uz vasaras satikšanās festivālu #VASALIGORĀ, kas būs īsts ceļojums akadēmiskās mūzikas gardēžiem. Savukārt, vasaras noslēgumā - muzykys festivals saimei i draugim “LNSO vasarnīca”. #VASALIGORĀ zīmē aizritēs arī Rēzeknes bigbenda koncerts, nesteidzīgas satikšanās uz Jumta terases, kā arī vēlbrokastis kopā ar restorānu ZĪDS. Kinomatogrāfa cienītāji laipni aicināti uz GORS Kino, kur repertuārā iespējams atrast saistošu kino gan maziem, gan lieliem. Aplūkot repertuāru iespējams: https://biletes.latgalesgors.lv/lv/showtimes

Pils iela 4, +371 64633303

Bērnu atpūtas centri

Ja laikapstākļi nelutina un nav patīkami atrasties ar bērniem ārā, pilsētā pieejami vairāki iekštelpu ģimeņu atpūtas centri. Viens no tiem – “Kidzone Rēzekne” (Atbrīvošanas aleja 174, +371 29 711 109), kas piedāvā bērniem plašu izpriecu klāstu – slidkalniņus, bumbu baseinus, batutus, mini kāpšanas sienu, gaisa hokeju, divas atdalītas bērnu zonas mazākiem un lielākiem, ballīšu telpu nomu un citas aizraujošas atrakcijas. Savukārt, “Vinni centrā” (Latgales iela 28, +371 23 994 399) būs iespējams aktīvi izpriecāties pa kalniņiem un bumbu baseiniem un nogaršot gardas, turpat gatavotas picas. Neparastākas sajūtas noteikti sagādās multimediju atrakciju parks visai ģimenei "MagicLand" (Jupatovkas iela 1-2, +371 27 309 060) - pasaule, kurā realitāte satiekas ar virtuālo maģiju un iespējams piedzīvot neaizmirstamus mirkļus.

Parki un pastaigu vietas pilsētā

Kultūras un atpūtas parks Rēzeknē (Raiņa iela 30) atrodas pašā pilsētas centrā. Tā teritorija ir sadalīta vairākās zonās, kurās ikviens atradīs sev vēlamo nodarbi. Aktīvākajiem – jauns skeitparks, sportiskākajiem – top BMX velo trase un āra trenažieru laukums. Ģimenēm ar mazākiem bērniem ir iespēja atpūsties videi draudzīgā bērnu rotaļu laukumā, kas veidots no koka. Rēzeknes upes promenāde (Krasta iela) savieno Olimpisko centru “Rēzekne” un Latgales vēstniecību GORS, un dodoties pastaigā gar Rēzeknes upi, ir iespējams aplūkot pilsētas panorāmu no pilskalna laukuma, iepazīties ar vēsturiskajiem pilsētas nosaukumiem uz tilta bareljefiem, kā arī apmeklēt maršrutā esošos apskates objektus – Latgales vēstniecību GORS, jauniešu centru “Zeimuļs” ar saviem slīpajiem torņiem un 13. gs. pilsdrupas. Upes promenādē, sākot no Rēzeknes TIC iespējams spēlēt interaktīvu izziņas spēli „Pret Straumi”. Spēles maršruts ir lineārs, tā sākums ir pie Rēzeknes TIC un noslēgums pie Olimpiskā centra „Rēzekne”. Spēle nav obligāti jāveic tikai kājām, „Pret Straumi” piedzīvojumā var doties ar velosipēdu, skūteri, skrituļdēli u.tml.

Latgales Kultūrvēstures muzejs

Tiem, kuri vēlas padziļināti iepazīties ar Latgali šajā vasarā, Latgales Kultūrvēstures muzejs piedāvā ne vien pastāvīgās ekspozīcijas par Rēzeknes un Latgales vēsturi, bet arī īpašas interaktīvas izglītojošas nodarbības muzejā. Piedāvājumā iekļautas tādas programmas kā “Satikšanās Rozes pilsētā”, “24 stundis latgalīts”, “Māla pikuča piedzīvojumi”, “Viss par pienu”, “Kā top maize”, “Zemes dzīļu noslēpumi”, “Senās spēles un rotaļas” u. c. Šīs vasaras īpašais piedāvājums – izglītojoši izklaidējošā programma “Muzeja velvju pagraba noslēpumi” Tā ir lieliska izdevība apvienot patīkamo ar izzinošo!

Paredzamais vienas programmas apmeklējuma laiks 40 – 60 minūtes, iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 64622464 vai 26498079.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61002803sec.