Aptauja atklāj vai un kādus cepešus liksim uz svētku galda

 “Ķekava foods” veiktā aptauja* liecina, ka cāļa gaļas cepeti šogad uz svētku galda cels 26% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par 4% vairāk nekā pērn. Īpaši populāra šī izvēle ir jauniešu vidū – vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem cāļa gaļas cepeti izvēlas 34% respondentu, padarot to par viņu iecienītāko izvēli Ziemassvētku un Jaunā gada svinību laikā.

Pieaug arī kopējā svētku cepešu popularitāte. Šogad tie būs uz galda 65% Latvijas iedzīvotāju mājsaimniecībās, kas ir par 3% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Vienlaikus vietu sadalījums cepešu topā ir palicis nemainīgs. Visvairāk aptaujāto plāno svētkos ēst cūkgaļas cepeti, otra populārākā izvēle ir cāļa gaļas cepetis, bet trešo vietu ieņem liellopa gaļas cepetis.

"Aptauja parāda, ka gatavās cepešu marinādes ir saglabājušas savu popularitāti. Svētku laikā tās arī šogad plāno baudīt 15% iedzīvotāju. Turklāt šos produktus biežāk iecerējuši izvēlēties gados jauni iedzīvotāji, kas apliecina, ka laiks, ērta pagatavošana un garšas daudzveidība ir svarīgas vērtības arī svētku mielasta gatavošanā. Tieši tādēļ šogad piedāvājam jauna koncepta produktu – atvērtos cāļa cepešus, kuru pagatavošanas laiks ir vēl īsāks," norāda AS “Ķekava Foods” Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota.

Šajā sezonā “Ķekava Foods” piedāvā divus jaunus vistas gaļas cepešus: atvērto cāļa cepeti ķiploku un olīveļļas marinādē, kā arī apaļo cāļa cepeti ābolu un kanēļu marinādē, kas priecēs ar saldenu un ziemīgu aromātu. Abus cepešus ir ļoti viegli pagatavot. Tie jāievieto cepeškrāsnī kopā ar cepammaisu 200 °C temperatūrā. Atvērtais cepetis būs gatavs 60 minūtēs, bet apaļajam cepetim nepieciešamas 75 minūtes. Kopumā svētku galdam var izvēlēties kādu no četriem “Ķekava” cepešiem, kas tiek gatavoti no augstākās kvalitātes cāļa gaļas, kas audzēta bez antibiotiku izmantošanas. Marinādēs netiek izmantoti nātrija glutamāti un krāsvielas, nodrošinot augstu kvalitāti un dabīgu garšu.

Kopumā Latvijas iedzīvotāji biežāk nekā citās Eiropas valstīs izvēlas maltīti pagatavot, izmantojot svaigu vistas gaļu, ko jau vairākus gadus nemainīgi parāda “Ķekava foods” pārdošanas rādītāji visa gada garumā. Šī tendence atspoguļojas ar svētku laikā.  Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 64% plāno cepeti gatavot pēc savas iemīļotas receptes. Šis skaitlis, salīdzinot ar 2023. gadu, ir pat pieaudzis par 3%. Tajā pašā laikā samazinās to cilvēku skaits, kuri svētku cepeti saņem gatavu no kāda cita svinību dalībnieka – šogad tie būs 21%.

*Aptaujas laikā tika veiktas intervijas interneta vidē (CAWI) ar 705 respondentiem vecuma grupā no 18 līdz 74 gadiem. Dati tika ievākti 2024.gada decembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ledus skulptūru festivāls “VISUMA STĀSTS" Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
no 7. līdz 9. februārim, Jelgavā norisināsies viens no vērienīgākajiem ledus skulptūru notikumiem pasaulē – 26. Starptautiskais Ledus skulptūru | Skatīt vairāk
Latvija
Jāņa Streiča gleznu izstāde “Atvasara” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14.janvāra līdz 2.martam Tornī skatāma izcilā latviešu kino režisora, scenārista un mākslinieka Jāņa Streiča personālizstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.01.2025 - 04.02.2025 Madonas novads aicina uz "Balttour 2025"  Madonas TIC
Tūrisma izstādē "Balttour 2025" no 7. līdz 9. februārim, Madonas novads ar LVM Kalsnavas arboretumu, gaidīs dabas viesistabā. Mūsu spēks ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.01.2025 - 01.02.2025 1. februārī AUTO TRAKS 2025 Ērgļos Madonas TIC
Kalnā braukšanas sacensības Briežkalnā! Bendzīna smarža gaisā, motoru rūkoņa, drosmīgi dalībnieki un pasākuma vadītāji: brāļi Pauls un Ģirts | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71146798sec.