Salaspils novads: Salaspils piedāvā 6 minūšu Knuta Skujenieka dzejas pastaigu

Salaspils novads: Salaspils piedāvā 6 minūšu Knuta Skujenieka dzejas pastaigu

“Šī ir Knuta pieredzes un valodas pastaiga, viņa dzīves punkti, kas veido unikālu laikmeta karti.” (Nora Ikstena)

“Knuta Skujenieka dzejas pastaiga ir dzejnieka, atdzejotāja, publicista, Valstiskuma balvas saņēmēja, salaspilieša Knuta Skujenieka radošā mantojuma iedzīvināšana jaunā tūrisma produktā. Tie ir astoņi literāri tematiski pieturpunkti, autoru komandā sirsnīgi dēvēti par “Knutpunktiem” – dzejas pastaigas maršruts, kas izstaigājams un piedzīvojams Salaspilī.” (Jana Drēziņa, Salaspils novada pašvaldības tūrisma organizatore)

Godinot un pieminot Salaspils ievērojamāko novadnieku, dzejnieku un atdzejotāju Knutu Skujenieku, Salaspils novada tūrisma informācijas centrs šogad realizējis jaunu intelektuālā tūrisma projektu – “Knuta Skujenieka dzejas pastaigu”. Jaunā maršruta sirsnīga pirmatklāšana notika 26. septembrī Knuta dienā, kas jau 24. gadu tradicionāli norisinās Salaspilī. Tajā pirmajiem interesentiem bija iespēja pastaigbraucienā ar autobusu apciemot astoņas Knuta Skujenieka dzejas pastaigas pieturvietas.
Dzejas pastaigu veido drukātā (pieejama Salaspils novada tūrisma informācijas centrā, Miera ielā 1) vai digitālā (drīzumā būs pieejama vietnē www.knutsskujenieks.lv) formātā pieejama maršruta karte, kā arī 8 vides stendi pilsētvidē, kas ļauj ielūkoties Knuta Skujenieka daiļradē un viņa dzīves gaitās Salaspilī.

Stendos ir izlasāma autora dzeja, īpaši piemeklēta un atlasīta katram konkrētajam pieturpunktam, aplūkojama maršruta kartes vizualizācija, kā arī kvadrātkods, kuru noskenējot ir iespējams noklausīties 8 dažādus stāstus par Knuta Skujenieka dzīvi, dzirdēt Knuta Skujenieka dzejas lasījumu, kā arī noklausīties katram pieturpunktam tematiski izvēlētu dziesmu ar Knuta Skujenieka vārdiem.

Maršruts ir veidots kā apļveida kājāmgājēju maršruts, apmēram 7 km garumā, pārsvarā viegli pieejams arī cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām, kā arī dodoties pastaigā ar bērnu ratiņiem. Maršrutu iespējams izstaigāt apmēram 2,5 līdz 3 stundās, katrā punktā pieejamais audio saturs ir 3 līdz 6 minūtes garš.

Drukātajā un digitālajā kartē kvadrātkodi nav pieejami, tie ar nolūku izvietoti tikai konkrētajos maršruta punktos, lai aicinātu interesentus izkustēties un doties pastaigā pa pilsētu, vienlaikus iepazīstot Knutu Skujenieku.

Knuta Skujenieka dzejas pastaigas autori:
Knuts Skujenieks (dzeja),
Jana Drēziņa (ideja un iedzīvināšana),
Nora Ikstena sadarbībā ar Salaspils novada bibliotēku (saturs),
Varis Piņķis (balss),
Toms Burāns (dizains).
Salaspils novada pašvaldība (realizācija)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.09.2024 - 05.10.2024 Velobrauciens “Pretī rudenim!” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
5.oktobrī 10:00 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina piedalīties velobraucienā “Pretī rudenim!” gides Zanes Gravas pavadībā. Pieteikšanās | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Nurmuižas pils atdzimšana Nurmuižas pils
Nurmuižas pils ir lielākais un senākais muižas komplekss Latvijā, kura teritorijā ir 33 ēkas un septiņi dažādi valsts nozīmes pieminekļi! | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4797411sec.