Atzīmēs Dobeles pils dārza svētkus

Atzīmēs Dobeles pils dārza svētkus

2024. gada 13. jūlijā, no plkst. 12.00 līdz 16.00 tiks atzīmēti jau ceturtie Dobeles pils dārza svētki. Arī šogad apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs un darbnīcās. Dārza svētkus ieskandinās mūziķe Elizabete Gaile ar akustisku koncertu. Visa pasākuma laikā darbosies arī karikatūrists un sejiņu apgleznošana bērniem. Interesenti varēs doties izzinošā pastaigā cauri Dobeles Pils dārzam kopā ar dārznieci Baibu Lāci. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Dobeles Pils ārstniecības augu dārzs jau iemantojis apmeklētāju augstu novērtējumu, tos priecējot jau ceturto gadu. Tajā meklējami dažādi augi, kurus 17. gadsimtā Elizabete Magdalēna Ketlere audzēja, lai gatavotu hidrolātus, uzlējumus, tējas un citus veselībai noderīgus produktus.

Šogad svētkus sāksim ar mūzikas skaņām Dobeles Pils dārzā. No plkst. 12.00 līdz 13.00 apmeklētāji varēs baudīt mūziķes Elizabetes Gailes akustisko koncertu.  

Tāpat no plkst. 12.00 līdz pat svētku noslēgumam pašus mazākos izklaidēs Ziedu feja ar lielajiem ziepju burbuļiem. Katrs mazais apmeklētājs varēs piedalīties radošajā darbnīcā un doties mājās ar sevis gatavotu sapņu ķērāju.

No plkst. 12.00 arī pieaugušie varēs piedalīties radošās aktivitātēs: puķu podu apgleznošanas radošajā darbnīcā, tāpat, izmantojot samaltu vībotņu pulveri, katrs varēs pagatavot savu kvēpināmo stiebriņu enerģētiskai tīrībai. Visas radošās darbnīcas vadīs savā jomā prasmīgi un kompetenti speciālisti.

No plkst. 12.00 līdz 16:00 ikviens varēs izmantot karikatūrista pakalpojumu un saņemt savu īpašo karikatūru. Savukārt mazākie apmeklētāji varēs iegūt skaistu zīmējumu uz sejas, ko radīs pieredzējušas seju apgleznotājas. Tiks izmantotas profesionālas sejas krāsas, kurām ir Eiropas atbilstības sertifikāts. Tāpat ikviens varēs uzzināt kādu ļoti interesantu teiku par hercogieni Elizabeti Magdalēnu atšifrējot burtu – skaitļu mīklu.

Plkst. 14:00 visus interesentus aicinām pulcēties Dobeles Pils ārstniecības augu dārza sākumpunktā, lai kopā ar dārznieci Baibu Lāci dotos izzinošā un izglītojošā pastaigā cauri pils dārzam. Jau otro gadu Dobeles Pils dārzs ir nodots Baibas Lāces gādīgajās rokās. Baiba ir lauksaimniecības zinātņu doktore. Šobrīd darbojās kā lektore un ir stādaudzētavas “Likt elpai aizrauties” īpašniece. Baiba ir izveidojusi un kopj dekoratīvo augu kolekcijas dārzu, kurā apskatāmas ap 2000 augu vienību, tai skaitā vairāk kā 20 hortenziju šķirnes, gandrīz 200 hostu šķirnes, kā arī citi dekoratīvi krūmi , skujkoki un zemcietes.  

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca un dārza svētku mini tirdziņš. Baudot svētku koncertu un piknikojot, aicinām ņemt līdzi savu pledu.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Savukārt Dobeles Pils apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ieejas maksa: pieaugušajiem 5.00 eur, senioriem, skolēniem 3.00 eur, bērniem līdz 6 g.v. un personām ar invaliditāti bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.07.2024 - 12.07.2024 OCTA par saprātīgu cenu EURORISK apdrošināšana
Aprēķini, izvēlies un dodies ceļā – Tik vienkārši kā ABC! | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 13.07.2024 CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4785018sec.