Lavandu skaistums, lielākais rozārijs un daiļdārzu burvība Dobeles novadā

Lavandu skaistums, lielākais rozārijs un daiļdārzu burvība Dobeles novadā

Latvijā vienmēr ir bijusi svarīga dārzu, pagalmu, sētu izdaiļošana un iekopšana. Līdztekus daiļdārzu skaistumam, Dobeles novadā zied arī aromātiskie lavandu lauki.

Ceļojot pa Latviju, iegriezies Dobeles pusē un apskati cik krāšņas te tiek iekoptas sētas un lauki, jo saimnieku dārzi ir viņu meditācija un vaļasprieks.

Kolekcijas dārzs "Likt elpai aizrauties"

Meža prospekts 21, Dobele, 29507142

Saimniece Baiba Lāce kopā ar ģimeni pamazām, soli pa solītim veido vietu, kur iepazīt krāšņo augu pasauli pastaigās un sarunās par dārzu, augiem un saimniekošanu, kas piedod dzīvei krāsu. Kolekcijas dārza apskate domāta ne tikai lieliem, bet arī mazajiem patiks paskriet pa līkumotām taciņām pļavas tipa stādījumā un saskaitīt, cik tauriņu lidinās no puķes uz puķi.

Skaisto un praktisko ideju dārzs Dobelē

Liepu iela 5, Dobele, 26541868

Līgas un Aivara Beņķu dārza puķu krāsainie stādījumi un daudzveidīgā skujeņu kolekcija priecē acis no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Dārza īpašnieki savu vērtīgo pieredzi un padomus praktiska un skaista pilsētas dārza iekārtošanā neliedz arī apmeklētājiem.

Apskates saimniecība "Liepas"

Rožu iela 2, Dobele, 27 738 505, https://liepas.lv/

Z/S “Liepas” stādaudzētava ir dinamiski augoša stādaudzētava, kas specializējas augļu koku, ogulāju un rožu stādu audzēšanā. No jūlija sākuma iespējams baudīt, izsmaržot un priecāties par saimniecības skaisto rozāriju, kas ir lielākais Dobeles novadā ar vairāk kā 1000 ziedošām rozēm.

Zemnieku saimniecība "Rūķīšu tēja" ir Latvijā lielākā  ārstniecības augu audzētāja un zāļu tēju ražotāja. Droši brauc ciemos smelties lavandu skaistumu un aromātu! Izstaigā lavandas lauku, tējas dārzu un ienāc veikaliņā, kur atradīsi visu saimniecības produkciju- zāļu tējas, sulas, sīrupus, ēteriskās eļļas un ne tikai!

Arī šogad- ieeja bez maksas!

Darba laiks katru dienu 9:00- 19:00

Vairāk: www.rukisuteja.lv

Saimniecība RoLavandas atrodas Zemgales sirdī, 6 kilometru attālumā no Dobeles pilsētas Šķibes virzienā. Piedāvā mierpilnā lauku vidē baudīt lavandu  krāšņo ziedēšanu. Apmeklējuma laikā iespējams pašiem sagriezt vai saplūkt savu lavandu pušķi par maksu un iegādāties saimniecībā ražotos lavandu produktus.

Aktīvajā lavandu ziedēšanas un viesu uzņemšanas periodā lavandu lauks pieejams apskatei, profesionālām fotosesijām vai kā pietura jaunlaulātajiem.

Esam atvērti no pirmdienas līdz sestdienai, no plkst. 10.00 līdz 20.00, svētdienās - no plkst. 12.00 līdz 20.00. Gaidīsim ciemos!

Smiltnieki 1, Šķibe, Bērzes pagasts, 26399106

Piemājas saimniecība "Bērzāji"

“Bērzāji”, Penkules pagasts, 29333765

Šo saimniecību Penkules pagastā apsaimnieko  Jansonu ģimene. Saimniecība veidojusies no īpašnieku hobija – būt dabā, priecāties par savu paveikto un dalīties ar to, kas izdevies!

Jūlijs “Bērzājos” ienāk ar lavandu smaržu. Lai arī ne tik krāšņs kā cerēts, jo ziema bija īsts pārbaudījums dārzam, no 9.jūlija tiek atvērts “Bērzāju” lavandu dārzs.

Ieeja - ziedojums!

Iespēja arī oranžērijā nobaudīt kafiju un Kalna Villikas jaunumu - gardās šokolādes končas!

Dārzs atvērts no plkst. 8.00

Puķu Prieks Penkulē

“Lielkuģi”, Penkules pagasts, 26758487

Saimnieces Aigas Kuģes divu hektāru platībā apzināti veidota lauku sētas ainava, kurā var apskatīt ne tikai visdažādākos dārza un pļavas ziedus, bet arī graudzāles, kokus un krūmus un dekoratīvos augus. Dārza kopšana un veidošana ir saimnieces meditācija un vaļasprieks.

Māja laukos "Putni"

“Putni”, Vecauces pagasts, 22027839

Mājas “Putni” ir kultūrvēsturiska celtne, kas celta 1811. gadā kā Vecauces muižas(pils) rentes nams. Reihu ģimene apmeklētājiem piedāvā stāstījumu saistībā ar vietas un mājas vēsturi, kā arī Dārtasdārza apmeklējumu. Astroloģijas tēmu cienītājiem saimniece Ilze Reiha piedāvā lekcijas, apmācības un individuālas konsultācijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.07.2024 - 23.07.2024 Atpūties aktīvi Zemgalē  Zemgales Tūrisma asociācija
Idejas aktīvās apūtas brīvdienām Zemgalē! | Skatīt vairāk
Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2024 Bauskas TIC
27.-28. jūlijā norisināsies vasaras baudpilnais pasākums - Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2024! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.07.2024 - 20.07.2024 Mājas kafejnīca "Lāde" aicina ciemos! Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "Lāde" aicina izbaudīt atmosfēru aizvadītā gadsimta noskaņās - gan telpās, gan ēdienkartē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48814988sec.