Pieci iemesli, lai apciemotu Līvānu novadu

Pieci iemesli, lai apciemotu Līvānu novadu

Vēlme rudenī apceļot Latgali kopā ar klasi vai ģimeni? Noteikti jāiegriežas arī Līvānu novadā, kur ir ko redzēt un iepazīt. Lūk, TOP5 apskates vietas!

1.    Līvānu stikla un amatniecības centrs

Līvānu stikla un amatniecības centra ekspozīcijā “Līvānu stikla muzejs” var iepazīst Līvānu stikla fabrikas vēsturi un apskatīt visās varavīksnes krāsās zaigojošo Līvānu stiklu. Iespēja apmeklēt stikla pūšanas darbnīcu, divi stikla pūtēji darbnīcas apmeklētāju acu priekšā no karstai lavai līdzīgās stikla masas spēj radīt īstus, daudzkrāsainus stikla brīnumus. Turpat veikaliņā ir iespējams iegādāties Līvānu stikla pūšanas darbnīcā tapušo stikla izstrādājumus. Plašāka informācija atrodama šeit.

2.    Mājražotājs “Līvānu ķiploks”

Piesakot degustāciju nogaršosiet visus Līvānu ķiploka ražotos produktus – vismaz 5 veidu “Asumiņus”, 5 veidu “Zaļās pastas” (sezonas ietvaros), “Dubnas vīzni”, “Dubnas līšus”, “Dubnas krelles”, kā arī tieši degustācijai gatavotus našķus.  Kādus? To uzzināsiet tikai pie mums saimniecībā, bet Jums, noteikti tie garšos! Plašāka informācija atrodama šeit.

3.    Dizainvieta "Handmade Latgola"

HANDMADE LATGOLA ir estētiska Latgales dizainvieta ar vairāk kā 200 mūsdienu Latgales (arī Līvānu) amatniecības izstrādājumu vienuviet reālā mājas vidē - ar iespēju tos ne tikai aplūkot un novērtēt, bet arī iegādāties kā vietējos suvenīrus vai dāvanas. Plašāka informācija atrodama šeit.

4.    Tematisko soliņu maršruts

Līvānos mums ir tematisko soliņu maršruts - var izstaigāt ar kājām vai izbraukt ar velo un iepazīt pilsētu. Katrs soliņš ir ar savu nozīmi... Plašāka informācija atrodama šeit.

5.    Grīvas aktīvās atpūtas parks

Grīvas aktīvās atpūtas parku Līvānu novada Grīvas mežā veido biedrība “Veloklubs Līvāni”. Šobrīd te pieejama trase 2 km garumā, kas piemērota riteņbraukšanai, skriešanai, nūjošanai, pastaigām un citām veselīga dzīvesveida aktivitātēm vasarā un slēpošanai slidsolī un klasiskajā solī ziemā.

Trases teritorijā ir izbūvēti divi tilti pāri gravai un viens tunelis - pārvads trases distancē. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Liepājas skaņas Rundāles pilī 28.septembrī Bauskas TIC
Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos Viļņa Šmīdberga | Skatīt vairāk
Latvija
Izstāde "ZIEDI AKVARELĪ" Engurē Tukuma TIC
Engures Saieta namā. Ēteriski smalki, dzīvi un krāsaini mākslinieces Jeļenas Jesinas akvareļu darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Gadatirgus Jaunpilī.  Tukuma TIC
aunpils pils laukums skanēs 29.septembrī, kad kā ierasts notiks krāšņs un jestrs rudens MIĶEĻDIENAS GADATIRGUS. | Skatīt vairāk
Esi izbraucis ar Abavline?  Tukuma TIC
Zviedru Cepure ir atpūtas bāze gleznainajā Abavas senlejā. Abavline ir trosu nobrauciens 200 m garumā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03413415sec.