Ideja rudens ekskursijai: Līvānu tematisko soliņu maršruts

Ideja rudens ekskursijai: Līvānu tematisko soliņu maršruts

Ja ceļš ved uz Līvāniem, tad rudens ir īstais laiks, lai izstaigātu kājām vai izbrauktu ar velo tematisko soliņu maršrutu. Izrādās, šajā pilsētā soliņiem ir īpaša nozīme un tie ir īsti meistardarbi.

Deputāta soliņš (2016) - autors Raimonds Vindulis, simboliski atspoguļo tautas kalpu darba specifiku. No attāluma soliņš tāpat kā deputāta amats šķiet ļoti piemīlīgs - skaists un ērts, taču sēdēt uz tā ir diezgan neērti (soliņā iestrādātas lielas metāla kniepadatas). Sākotnēji būt par deputātu daudziem šķiet viegli un ērti. Taču tie, kas šos pienākumus izbaudījuši uz savas ādas, zina, ka Deputātam bieži nākas atbildēt uz neērtiem jautājumiem, paciest kritiku, uzņemties atbildību utt. Dizaina objekts veidots metālā un stiklā. Atrodas pie Līvānu novada pašvaldības ēkas, Rīgas iela 77.

 Spararats (2014) - autors Valērijs Konstantinovs. Līvāni ir pilsēta, kura nav iedomājama bez auto, jo cauri tai vijas viena no galvenajām valsts automaģistrālēm. Soliņš atrodas netālu no gardēžu iemīļotās Kebabostas, Raiņa un Rīgas ielas krustojumā un simbolizē senatnīgu, metālā kaltu braucamrīku, kurā ērti var iekāpt gan pieaugušie, gan bērni. Tā ir iemīļota fotografēšanās vieta.

 Skolas sols (2016) - autors Ivo Folkmanis. Soliņš uzstādīts zīmīgā vietā - skvērā pretī Līvānu 1.vidusskolai Rīgas ielā 126. Šis vides objekts veidots vēsturiska skolas sola formā, kādā mācījās iepriekšējo paaudžu skolnieki. Tajā apsēžoties, var ielūkoties skolas logos, atcerēties savus skolas gadus un novērtēt laika nerimstošo plūdumu.

Izlīgšanas soliņš (2013) - autors Valērijs Konstantinovs. Leģenda vēsta, ka soliņš salabina mīlniekus un strīdniekus, jo veidots ieslīpā formā, kas ļauj nemanāmi abiem sēdētājiem satuvināties! Soliņš uzstādīts bibliotēkas skvērā, Rīgas ielā 136.

 Pirts baļļa (2016) - autors SIA "A2C". Soliņš atrodas vienā no zaļākajiem pilsētas skvēriem, Rīgas ielā 163, līdzās kādreizējai pirts ēkai. Tādēļ arī tāda tematiskā izvēle. Mūsdienās gan ēkā pirts vairs nedarbojas, taču pilsētā ir uzbūvēts peldbaseins, kas ir iemīļota vieta dažādām SPA un ūdens procedūrām. Pirts baļļas jeb kubula soliņā vienlaikus var sēdēt 3-4 cilvēki. Tas veidots no spundētiem ozolkoka dēļiem.

Brīvdabas viesistaba (2015) - autori Ieva Māķena un Valters Stūris, ir īpaša ar savu atrašanās vietu (Vecticībnieku ielas galā, blakus Līvānu 1.vidusskolas peldbaseinam "Upe"). Tā ir augstākā vieta pilsētā, no kura paveras skaists skats uz centrālo pilsētas daļu un Dubnas upes līci. Šai uzkalnītē 17.gs. atradās pirmā katoļu koka baznīca Līvānos, par ko liecina senā ozolu aleja. Vides objekts izveidots iedzīvotāju atpūtai brīvā dabā. To veido slīpēta betona galds, dīvāns, krēsli, stāvlampa, „televizora” rāmis, kas kalpo kā ietvars skatam uz Dubnas upi. Tā kā Līvānos darbojas divi pasaules līmeņa high-teh šķiedras optikas uzņēmumi, galda virsmā iestrādāta optiskā šķiedra, kas tumsā spīd, radot savdabīgu efektu.

 Nākotnes uzņēmēju soliņš (2019) -  autors Mārtiņš Markots - atrodas pie Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centra, Domes ielā 3. Tas ir veltīts Līvānu novada uzņēmējiem. Uzņēmējdarbība un ražošana vienmēr ir bijusi Līvānu attīstības pamatā. Līvāni ir Eiropas optiskās šķiedras ražošanas centrs ar diviem šī profila uzņēmumiem, te ražo arī saldējumu, mēbeles, konditorejas izstrādājumus, kūdras substrātus un koka mājas, nodarbojas ar metālapstrādi, loģistiku, sniedz pakalpojumus un rada pievienoto vērtību, tāpēc nākotnes uzņēmēju soliņš ir kā simbols novada ekonomiskajam dzīvespriekam.

 Autobusu pieturvieta kubu sols (2019) - autors Mārtiņš Markots, atrodas Celtniecības ielā pie SIA “Light Guide Optics International”. Tas naktī tiek izgaismots, simbolizējot uzņēmuma ražoto optisko šķiedru, ko izmanto medicīnas instrumentos, visās vadošajās lāzermedicīnas kompānijās pasaulē.

Autobusu pieturvieta radiatoru sols (2019) - autors Mārtiņš Markots, atrodas Celtniecības ielā pie SIA “Līvānu siltums” katlumājas. Tas veidots no radiatora, simbolizējot vietu, kur rodas pilsētas iedzīvotāju mājokļu siltums – centrālās katlumājas teritoriju.

Autobusu pieturvieta konditoru sols (2019) - atrodas Celtniecības ielā netālu no konditorejas izstrādājumu ražotāja “Adugs”. Tas veidots no stilizētiem betona miltu maisiem, simbolizējot Baltijā lielākās konditorejas fabrikas “Adugs” darbības profils.

Plašāka informācija par Līvānu soliņem atrodama šeit - https://www.visitlivani.lv/lv/ko-darit/top5/tematisko-solinu-marsruts/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 07.10.2024 Programmas bērniem un skolēniem Bauskas TIC
Iepazīties ar Zaķu mammu V.Plūdoņa muzejā, ieklausīties “Vecajā naudas maka stāstā” Bauskas pilī, izmēģināt restauratora darbus Rundāles | Skatīt vairāk
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 06.10.2024 Ceļotāju dienas Ķemeros! Tukuma TIC
Atklāj Ķemeru Nacionālo parku no jauna, iepazīstot tā dabu, cilvēkus un stāstus, esot aktīvam un klātesošam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76363397sec.