LATVIJA | Aizkraukle

Nedēļas nogalē Mājas kafejnīcu dienas Vidusdaugavā

Nedēļas nogalē Mājas kafejnīcu dienas Vidusdaugavā

Skrīveros mājas kafejnīcu dienu viesus šogad gaidīs trīs mājas kafejnīcas. “Garšu ceļojumā Skrīveru pārtikas kombinātā” līdzās aukstajai zupai, burgeram Skrīveru pārtikas kombināta gaumē un citiem ēdieniem, būs iespēja nobaudīt tikko vārītu Gotiņas konfekti un piedalīties Gotiņu tīšanas meistarklasē un degustācijā. Skrīveru mājas saldējuma kafejnīca “Saldējums ir Laime” pārsteigs ar unikāliem saldējuma un sāļo ēdienu savienojumiem. Piedāvājumā būs vairāk  kā 20 dažādi saldējumi un citi ēdieni ar ko mieloties muzikāli izklaidējošā atmosfērā, piemēram, četru sieru pankūkas ar estragona saldējumu. Apmeklētāji varēs piedalīties gogel–mogel saldējuma gatavošanās mini meistarklasē. Šogad pirmo reizi durvis vērs mājas kafejnīca “Zilais zirgs”, kas ikdienā darbojas kā viesu nams. Mājas kafejnīcu dienā viesi varēs baudīt pasakainus ēdienus, kas tiks ietērpti Zilās pasakas rindās, un katrs būs ar savu stāstu. Apmeklētāji varēs nogaršot melleņu ķiļķēnus, zilus "pūpēžus" un zilos cerību avotus. Ja kāds vēlēsies samīļot frīzu zirdziņus un uzzināt par tiem vairāk, cienastā jāņem burkānu saišķis un saujiņa zilu auzu, jo tad varbūt palaimēsies ieraudzīt Zilo cerību un sapņu zirgu!

Šogad Vidusdaugavas garšu viļņos šūposies arī viena mājas kafejnīca Daugavas kreisajā krastā. Jaunjelgavā durvis vērs “Vībotnes maģija”. Kempinga ainaviskajās pļavās Daugavas krastos saimniece sagaidīs ar stāstu par maģisko vībotni un pacienās ar tās tēju, pastāstot par pļavās augošiem augiem, un cienās ar uz ugunskura vārītu zupu, kefīra keksiņiem un pašceptu maizīti ar smēriņiem.

Aizkrauklē būs iespēja baudīt četru mājas kafejnīcu piedāvājumu. “Balkānu garšās” varēs iepazīt albāņu virtuvi un baudīt ēdienus, gatavotus pēc saimnieka ģimenes  tradicionālajām receptēm, kas ir iemīļotas jau apmēram 100 gadus. Būs iespēja arī redzēt kā top ģimenē iemīļotā Jufka (pasta). Piecas dažādu veidu zupas piedāvās “Garšīgās zupas” Aizkraukles Profesionālās vidusskolas telpās. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt meistarstiķus dažādu zupu pagatavošanā un iepazīt skolu. Mājas kafejnīca “KWB Street food restaurant” piedāvās dažādu veidu aukstos un karstos suši, romas stila picas, kebabus gan lavašā gan tortiljā, Spēkavīra kebabu un Latvijā lielāko burgeru. Šogad pirmo reizi durvis vērs mājas kafejnīca "Saldais kumosiņš", kas tiks ierīkota jauniešu garāžas teritorijā. Jaunieši viesus cienās ar gardākajiem konditorejas izstrādājumiem, kas tapuši pēc ģimenes receptēm, kafejnīcas apmeklētājiem uzburot svētkus.

Koknesē un apkārtnē būs iespēja izbaudīt astoņu mājas kafejnīcu piedāvājumu.  “Cornelius” cienās ar paipalu olu un gaļas delikatesēm, būs arī iecienītais paipalu olu creme brulee. “Divās upēs un vienā mauriņā” varēs baudīt grilētas Jaunzēlandes jēra ribiņas ar sezonas dārzeņiem, būs bagātīga Vidusjūras uzkodu plate un īpašs piedāvājums bērniem. “Kārkļu osta" ciemos gaidīs ikvienu,  kam patīk garšīgi paēst un izbaudīt skaisto dabu Daugavas krastos. Kārdinošas cūkgaļas ribiņas ar piedevām un dažāda veida burgeri un saldie ēdieni ļaus priecāties ikvienam gardēdim. “Svini šodien” aicina viesus paviesoties mājās, kur svētkus svin ne tikai īpašās dienās, bet arī ikdienā. Baudot mirkli terasē virs Pērses upes, būs iespējams baudīt daudzveidīgu gardumu  klāstu. Kafejnīca aicina izjust mieru upes krastā, pusdienot namiņā kokos, izstaigāt ziedošu dārzu, apēst tradicionālo saldo ēdienu – uz malkas plīts gatavoto bubertu augu mājā, ka arī baudīt radošas aktivitātes un muzikālu noformējumu. Mājas kafejnīca “Tandēms” viesiem piedāvās dažādus konditorejas izstrādājumus - makarūnus, cepumus, kūkas un citus mazos gardumus, kā arī auksto zupu, salātus, uzkodas un dzērienus. Vecbebros darbosies divas  mājas kafejnīcas. “Lācīši” piedāvās atpūsties no ikdienas steigas un palutināt sevi ar ēdiena baudīšanu ārpus mājām. Zupas un plašs otro ēdienu klāsts: mājas šnicele, pildīts vistas rullītis un, cepta zivs fileja - tas viss priecēs apmeklētāju garšas kārpiņas. “Voldemāra lauku šiks” vērs plašās durvis Voldemāra Jākobsona memoriālajā mājā. Būs garšīgi stāsti no tēlnieka dzīves “Galdiņos”, piedāvājumā latviski un vienkārši ēdieni, ko savulaik gatavojusi mākslinieka māte Ida un arī pats mājas saimnieks, gaidot ciemos savus draugus. Iršos viesus sagaidīs kafejnīca “Kļavas” un durvis vērs senajā muižas pārvaldnieka mājā. Biedrība “Irši iedvesmo” viesus cienās ar īpašo Hiršenhofas zupu, plašā izvēlē būs pamatēdieni un saldie ēdieni.  

Pļaviņu pusē darbosies septiņas mājas kafejnīcas. “Stukmaņu estrāde” gardēžus uzņems vietā, kur vasaras sezonā norisinās daudzveidīgi pasākumi zem klajas debess. Te būs iespējams nogaršot gan auksto zupu, gan uz ugunskura vārītu zupu, gardēžus priecēs šokolādes putas ar ogām. Jau trešo gadu mājas kafejnīcu dienās piedalīsies ”Bites pienotava”, kuras saimnieki ikreiz apmeklētajiem piedāvā  ko jaunu. “Uz divām dienām māja pārvēršas un pa īstam atdzīvojas”, saka saimnieki un aicina nobaudīt Usmas gaileņu zupu, Ozolnieku veltnīšus un pinkaino čali, kā arī veģetāro vēderprieku. “Bišu kadiķītis” aicina atpūsties – izstaigāt akmens taku un baudīt kartupeļu rozītes ar dārzeņiem, spinātu ruleti ar lasi, kupuša pienu, kuģeli un saldos brīnumus. Mājas kafejnīcā “Augšalunēnos” varēs gan gardi paēst, gan apmeklēt ziedošo daiļdārzu. Kārās mutes varēs baudīt grilētus šampinjonus, dārzeņus, zupas un saldos ēdienus. ”Karlīnas virtuve” mājas kafejnīcu dienu laikā ir izslavēta ar uz ugunskura gatavoto plovu un zupu, iespēju baudīt kafiju mierpilnā vietā  un aplūkot mini zoo iemītniekus. Tas piedāvājumā būs arī šogad, un, protams, neiztrūks gardā lauku torte! “Lauku sētā Stari” mājas kafejnīcu dienu laikā būs baudāma brieža gaļas gulašzupa,  “Staru” mājas grila pārsteigums ar kartupelīšiem un sezonas zaļumiem, kā arī mājas kūka. Kakao ceremonija ģimenei un draugu kompānijai būs īpaši aizraujošs piedzīvojums.  Mājas kafejnīcā “Pusdienas padomju auto un tehnikas kolekcijā”, kas atrodas Odzienas muižas kompleksā, viesiem tiks piedāvāta unikāla iespēja ieturēt padomju laika garam atbilstošu maltīti starp padomju laika automobiļiem, mopēdiem, televizoriem un citiem kolekcijas eksponātiem. Kamēr viesi gaidīs savu maltīti, būs iespējams izstaigāt un apskatīt kolekcijas eksponātus, ienirt atmiņās par mūsu ne tik seno pagātni. Arī ēdieni tiks piedāvāti nesenās pagātnes garā: soļanka, kartupeļu biezenis ar sīpolu mērci un cūkgaļas šniceli, arī saldais būs laika garam atbilstošs. Pieejamas arī vegānu opcijas.

Aicinām izbaudīt mājas kafejnīcu dienu “Vidusdaugavas garšu viļnu” plašo piedāvājumu! Pilns mājas kafejnīcu piedāvājums atrodams mājaslapās www.majaskafejnicas.lv un www.visitaizkraukle.lv, Facebook grupā “Ceļo ar garšu Vidusdaugavā!”, kā arī lapā “Visit Aizkraukle”. Lai nodrošinātu patīkamu pieredzi un jaunu garšu atklāšanu, lūgums iepriekš izpētīt mājas kafejnīcu darba laikus, cenas, kā arī pieteikties iepriekš, ja tas nepieciešams.

Mājas kafejnīcu dienu digitālā karte: https://ej.uz/Vidusdaugava2024

Uz tikšanos Vidusdaugavas garšu viļņos jau 20. un 21. jūlijā!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Naktsmītnes Zemgalē mierpilnai atpūtai  Zemgales Tūrisma asociācija
Ieskaties un izvēlies sev piemērotāko naktsmītni ceļojot pa Zemgali | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 19.07.2024 Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2024 - 19.07.2024 Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55791092sec.