LATVIJA | Dienvidkurzeme

Aizpute skaļi skanēs un rībēs pilsētas svētkos

Aizpute skaļi skanēs un rībēs pilsētas svētkos

No 7. līdz 11. augustam svētki jau atkal ienāks Aizputē, svinot ainaviskās un vēsturiskās Dienvidkurzemes novada pilsētas 776. jubileju kopā ar grupām “Musiqq” un “Tumsa”, bet skaļākais svētku notikums – Kurzemes bundzinieku samits, kas pulcēs vairāk kā 100 bundziniekus no visas Latvijas.

Svētku nedēļas nogale iesāksies jau 7. augustā, kad aizputnieki un pilsētas viesi aicināti piedalīties nakts orientēšanās sacensībās “Noķer svētkus Aizputē!”. Ar sacensību nolikumu aicinām iepazīties ŠEIT.

8. augustā svētkus turpinās HOROS viesizrāžu programmas un laikmetīgās dehas kompānijas SIXTH trīs “Uztaisi jēgu ar mani” deju izrādes - “Visam ir jēga” (horeogrāfija un izpildījums: Darja Turčenko), “Uztaisi man kompāniju” (horeogrāfija un izpildījums: Ramona Levane un Edvards Kurmiņš) un “Tējo ar mani” (horeogrāfija un izpildījums: Marija Saveiko un Roberta Gailīte).

Savukārt piektdien, 9. augustā, no pulksten 18.00 sāksies svētku ieskandināšana. Kā ierasts, Tebras upes krastā norisināsies 20. Starptautiskais čuguna mākslas simpozija noslēguma šovs, pie galerijas “Mētras māja” viesosies viesi no Suitiem ar sklandraušu meistarklasi un folkloras kopas “Suitu dūdenieki” koncertu, bet pie ūdesdzirnavām tvert Aizputes īpašo un radošo gaisotni aicina dizaina, mākslas un garšu tirdziņš “Radošais bruģis”. Par muzikālo noformējumu parūpēsies “Slacline” un “Saxo white”, bet Sv. Jāņa baznīcā uzstāsies ģitārists Gints Smukais un vijolnieks Edgars Ziņģe.

Svētku galvenā dienā, 10. augusts, pie Skolēnu Jaunrades centra atklās mūziķa un aizputnieka Mārtiņa Freimaņa muzikālo solu, kas tapis sadarbībā ar Aizputes pilsētas pārvaldi un “Mārtiņa Freimaņa fondu”, Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Ilze Grevele – Skaraine (soprāns), Dita Krenberga (flauta), Inita Malnača (čells) un Ilona Birģele (ērģeles) koncertā “Vasks. Dubra. Stivriņa”, bet pulksten 18.30 pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs tradicionālais svētku gājiens. Dienas laikā arī sportiskas aktivitātes un izklaides visai ģimenei. Uz svētku galvenās skatuves kāps Uģis Roze, grupas “E – 6”, “Musiqq”, “Tumsa”, bet vakara balle ar grupu “4 kw” un DJ J – ONE.

Pilsētas svētku skaļākais un jaudīgākais notikums norisināsies svētdien, 11. augustā. Pulksten 14.00 Aizputes tirgus laukumā vienkopus pulcēsies vairāk kā 100 bundzinieki no visas Latvijas, lai piedalītos Kurzemes bundzinieku samitā. Pasākuma laikā bundzinieki sinhronā saspēlē uzstāsies kopā ar solistiem – Igo, Ainars Virga, Fēlikss Ķiģelis, K.R.E.D.O un Miks Dukurs.

“Aizpute noteikti ir jāpiedzīvo un ikvienam ir jāizjūt tās unikālā un mākslinieciskā aura, tāpēc arī šogad aicinām svētkos piedalīties ikvienu, lai kopā radītu kopības un svētku sajūtu. Tiekamies svētkos!” aicina Aizputes pilsētas kultūras pasākumu organizatore Inta Rudzīte.

Detalizēta Aizputes pilsētas svētku programma apskatāma ŠEIT.

Par gardu maltīti parūpēsies ne tikai vietējās kafejnīcas, bet arī Māju kafejnīcu dienas  “Dienvidkurzemes Ziemeļi” dalībnieki. Vairāk ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas TASTE 2024 Īpašie piedāvājumi Bauskas TIC
Bauskas novada tūrisma pakalpojuma sniedzēji sagatavojuši īpašos piedāvājumus, kuri bagātinās Tavu viesošanos festivāla dienās! | Skatīt vairāk
Latvija
IGO Cepļa koncerti augustā! Bauskas TIC
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī! | Skatīt vairāk
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56601882sec.