Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Lai arī ārā ik dienu tumsa piezogas daudz ātrāk, gaišu notikumu un siltuma netrūkst. Tuvojas Mārtiņa diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Tepat jau arī valsts svētki, kad ikviens no jauna var veltīt siltus vārdus mūsu mīļajai Latvijai. Lai ikvienam lasītajam izdodas notvert mirkļu burvību gan saules blāvi apspīdētajās dienās, gan krēslainajos vakaros. Atrodi kādu sev saistošu pasākumu un izbaudi brīvdienas ar pilnu krūti!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1.Rūmenes muižas mierpilnajā gaisotnē svinēs Mārtiņdienu

Ikviens tiek laipni aicināts sagaidīt Mārtiņdienu viesnīcas Hotel Bergs lauku rezidences Rūmenes muižas mierpilnajā gaisotnē. 2019. gada 9. novembrī, plkst. 13:00 ir iespēja piedalīties šefpavāra Laura Aleksejeva Mārtiņdienas meistarklasē ar pusdienām. Ilgums 2.5 stundas. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Savukārt vakarā plkst. 19:00 muižas Kungu mājā muzicēs operdziedātāja Evita Pehlaka (soprāns) un varēs baudīt trīs kārtu vakariņas. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Valmierā norisināsies deju koncerts «Dejai tāda dvēselīte»

2019. gada 9. novembrī, plkst. 17:00 Valmieras Kultūras centrā notiks skatītāju jau iemīļotais Tautas deju ansambļa (TDA) "Gauja" koncerts "Dejai tāda dvēselīte".  Šāds deju koncerts norisināsies jau sesto gadu un, kā stāsta koncerta režisore Līga Gacka, šoreiz skatītāji ir aicināti kopā ar dejotājiem doties dejas dvēselītes meklējumos: "Šajā ceļojumā dosimies kopā ar bērnu, pasaules atklājēju, lai noskaidrotu, kāda ir dejas un tās dvēseles valoda. Ko tā stāsta? Ko tā māca?". Koncertā dejas dvēselīti meklēs un deju soļos griezīsies TDA "Gatve", TDA "Diždancis", TDA "Teiksma" un TDA "Līgo", kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvi (VPDK) "Teiksma", VPDK "Līgo", VPDK "Gatve – otrā iespēja", VPDK "Gauja"  un deju kolektīvs "Gauja FIX". Kā stāsta TDA "Gauja" mākslinieciskie vadītāji Evita Kaķīte-Brasa un Artis Mellups, koncerta pirmajā daļā dejotāji izdejos "zelta fonda" repertuāru par godu mūsu valsts svētkiem, savukārt otrajā daļā, kā jau kārtīgiem dejotājiem pienākas, rībinās skatuves dēļus jestrākos deju soļos. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Rīgā sākas Baltijas grandiozākie skaistuma svētki – izstāde «Baltic Beauty 2019»

Jaunākie skaistumkopšanas produkti un pakalpojumi, frizieru, kosmetologu, vizāžistu, spa meistaru un nagu speciālistu konkursi un paraugdemonstrējumi, profesionāļu konsultācijas un aizraujoši šovi – to visu un vēl vairāk no 2019. gada 8. līdz 10. novembrim varēs baudīt gada krāšņākajā skaistuma industrijas pasākumā − izstādē "Baltic Beauty 2019" Ķīpsalā. Turklāt šogad izstāde svin 15 gadu jubileju! "Civilizācijai 15 gadi ir neliels laika sprīdis, cilvēkam – vērā ņemams dzīves posms, izstādei – apstiprinājums vērtīgam, gaidāmam un jau iemīļotam pasākumam. Lepojos, ka "Baltic Beauty" ir ne tikai skaistumkopšanas izstāžu līderis Baltijā un Skandināvijā, bet arī uzticams padomdevējs – cilvēki tieši "Baltic Beauty" izvēlas kā vietu, kur izglītoties, konsultēties, uzzināt par estētisko procedūru jaunumiem un daudzveidību," norāda "Baltic Beauty" sadaļas "Sejas un ķermeņa skaistuma pasaule" vadītāja Kristīne Čerņavska. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

4. Tukuma pusē svinēs Mārtiņdienu un Lāčplēša dienu

Nedēļas nogalē, kad jūtama gada patriotiskāko svētku tuvošanās, Tukumā un tā apkārtnē sarūpēti gan koncerti un radošo darbnīcu piedāvājumi, gan arī Mārtiņdienas svinības ar pasākumiem Lapmežciemā un vēlbrokastīm kādā restorānā Ķemeru nacionālajā parkā. Lāčplēša dienā visi tiek aicināti uz svinīgiem pasākumiem un svētku gājienu gan pilsētā, gan lielākajos pagastu centros. Šogad šajā dienā tiks pasniegta arī Žaņa Katlapa balva diviem izciliem latviešu aktieriem. Plašāka informācija par notikumiem šeit.

5. Brīvdabas muzejs aicina uz Mārtiņa dienas svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 2019. gada 10. novembrī no 12.00 līdz 16.00 aicina uz bagātīgajām Mārtiņa dienas svinībām. Svētku viesi arī šogad tiek aicināti uz tradicionālo Mārtiņa dienas maskošanos un dančiem kopā ar folkloras kopām, košo gaiļu izstādi, gatavošanos ziemai ar radošām darbnīcām, veiklības pārbaudi gailīšu makarēšanā un umurkumura pievarēšanā kā arī, protams, Mārtiņdienas gardumu baudīšanu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Mārtiņdienā Turaidā būs vecīšu masku darbnīca un senās tradīcijas

2019. gada 10. novembrī, plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervāts aicina svinēt Mārtiņdienu, kopā ar Siguldas folkloras kopu Senleja izdzīvojot senās gadskārtu svētku tradīcijas un veidojot vecīšu maskas, kas noderēs visu ziemas laiku, dodoties masku gājienos līdz pašiem Meteņiem. Mārtiņi ir gadskārtu svētki, kas iezīmē rudens noslēgumu un ziemas sākumu. Šogad Mārtiņdiena Turaidā iesāksies ar Zemes mātes daudzinājumu, Mārtiņu dziesmām un dančiem, notiks gaiļa zupas vārīšana un kopīga baudīšana, tiks minētas mīklas un rudens velšu izsolē varēs iegūt senlejiešu dārzos izaudzētus un virtuvēs sagatavotus gardumus un veltes. Svētku laikā ikviens varēs sev izgatavot vecīšu masku, lai piedalītos maskotā gājienā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» norisināsies bērnu rīts «Runča pasakas»

2019. gada 10. novembrī, plkst. 12.00 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina ģimenes ar bērniem uz Kārļa Skalbes daiļradei veltītu bērnu rīta pasākumu "Runča pasakas". Muzeja runcis Alberts gaidīs ciemos bērnus ar vecākiem, lai kopā ar aktieriem Unu Eglīti un Mārtiņu Gaili ielūkotos K. Skalbes pasakās un  ēnu teātrī izdzīvotu stāstu par pirtnieku Ansi un vērdiņu. Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" 10. novembrī atzīmēs K. Skalbes 140. jubileju. Bērnu rīta pasākumā "Runča pasakas", kas notiks latviešu ziemas gaidīšanas svētkos – Mārtiņdienā –, atcerēsimies par latviskāko dēvētā pasaku meistara Kārļa Skalbes darbus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53985095sec.