Šajā nedēļas nogalē durvis vērs vairāk nekā 60 mājas kafejnīcas

“Mājas kafejnīcu dienas 2022” šajā nedēļas nogalē turpinās 66 mājas kafejnīcās dažādās Latvijas pusēs. Vienalga, kurā Latvijas vietā atrodaties, vismaz vienas mājas kafejnīcas apmeklējumu savos plānos ir jāiekļauj. 27. un 28. augustā viesos gaidīs saimnieki un saimnieces Veclaicenē, Talsu novadā, Jēkabpils un Krustpils pusē, Balvu un arī Ogres novadā.

No jūlija līdz pat septembra vidum vairāk nekā 400 Latvijas saimnieces un saimnieki brīvdienās aicina viesos, lai padalītos ar senu ģimenes recepti, ļautu pamieloties ar turpat dobē audzētiem labumiem un pamēģināt neierastus garšu savienojumus. Tāpat tā ir iespēja iepazīt nezināmas novada vietas, dabas krāšņumu un mieru un, galvenais, – cilvēkus, kuri ir gatavi atvērt savas sētas un būt kopā.

“Pierobežas garšas Veclaicenē” šajā nedēļas nogalē, 27. augustā, aicinās uz Latvijas-Igaunijas pierobežu 11 mājas kafejnīcās. Meža garšu baudījums savienojumā ar pasakainu dabas ainavu būs atrodams mājas kafejnīcā “Meža karnevāls”.  Ar igauņu gatavotu maltīti varēs cienāties kafejnīcā “Seto Taarka Tarõ”, taču ceļš līdz saimniekiem būs neliels izaicinājums – viesiem jārēķinās ar 700 metru kāpienu Dēliņkalnā. Spēle ar apvidus izzināšanu un igauņu valodas apguvi, zivju makšķerēšana un neaizmirstams brauciens ar pupsikbāni gar Latvijas-Igaunijas robežu būs iespējams tikai un vienīgi mājas kafejnīcā “Lēnīgais malēnietis”. Kas ir pupsikbānis? Par pupsiku saimnieks sauc traktorīti, bet uzmeistarotā piekabe ar sēdvietām, ko velk pupsiks, nosaukta mīļi par pupsikbāni.

Aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene” nedrīkst palaist garām iespēju uzkāpt stāvajā Drusku kalnā, lai saskatītu Baltijas augstāko virsotni - Lielo Munameģi Igaunijā, izietu  ainavisko Peļļu dabas taku, kura ved pa Latvijas un Igaunijas teritoriju, ļaujot pieskarties robežstabiem un izbaudīt apkārtnes skaistumu, pakāpjoties augstāk kādā no sešiem pierobežas skatu torņiem, piemēram, Kornetu vai Dēliņkalna skatu tornī.

Savukārt “Mājas kafejnīcu dienas Talsu novadā” viesos gaidīs 27. un 28. augustā Sabilē, Talsos un Valdemārpilī 20 mājas kafejnīcās. Ja kopā ar ģimeni gribas baudīt  sportiskas un dabu izzinošas aktivitātes, bet tajā pat laikā mieloties no bagātīgas ēdienkartes, ir jābrauc ciemos pie kafejnīcas “Meža gars” saimniekiem. Mājas kafejnīcā “Muižas stallis” viesiem tiks piedāvāta programma “Trīs vienā”: maltīte, iespēja iegādāties gleznas un rotas, kā arī aplūkot gleznu izstādi. Savukārt, tiem, kuri vēlas pamēģināt kaut ko jaunu, piemēram, Gruzijas virtuvi, noteikti ir jāpiesakās un jābrauc uz mājas kafejnīcu “Alaverdi”.

Talsi, Sabile, Valdemārpils piedāvā apskatīt Kurzemes puses ainavisko šarmu –  Vīna kalnu, vistālāk uz ziemeļiem esošo vīna dārzu, mākslas maršrutu “Māksla uzzied Talsos”, Talsu ezeru ar iespēju to iepazīt,  izbraukcot ar laivu vai katamarānu, kā arī Valdemārpilī esošo pieminekli Krišjānim Valdemāram un Sasmakas Elku liepu, kas ir resnākā liepa Baltijā.

“Gards pa kreisu, gards pa labu” Jēkabpils un Krustpils pusē apvieno saimniekus un saimnieces no 7 mājas kafejnīcām 27. un 28. augustā. Mājas kafejnīcu dienu laikā “ieDillojam Duciņos” apmeklētajiem tiks piedāvāta iespēja ne vien gardi paēst, bet arī izveidot pašiem savu unikālo kaltēto garšaugu maisījumu, kā arī pārbaudīt savu ožu, atpazīstot garšaugu maisījumus. Mājas kafejnīcā “Mežvidus Itālija” 27. augustā savus viesus cienās ar ēdieniem Itālijas noskaņās, ko papildinās dzīvā mūzika un vīns no pašu saimnieku audzētām vīnogām. “Pie godu saimniecēm” būs iespēja gardi paēst un labi pavadīt laiku, iepazīstoties ar amatniecības centra “Māzers” piedāvājumu, skatot izstādi un iesaistoties biedrības “Vīpes stils” organizētajās radošajās darbnīcās.

Hercoga pilsēta Jēkabpils, kas vienmēr bijusi laikmetu, likteņu un daudznacionālu kultūru krustpunktā, ir sākums garšu ceļojumam. Tālāk tas aizvijas uz Daugavas labo krastu, kur kā viesmīlīga namamāte savas durvis ceļiniekam ver novada Krustpils puse. Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļa “Sēļu sēta”, Rogāļu dižakmens un grava, Laukezera dabas parks, Krustpils pils un Jēkabpils Vēstures muzejs – tas viss un vēl vairāk pieejams apskatei, piedzīvošanai un izzināšanai šajā nedēļas nogalē.

Šajā nogalē Balvu novadā – Breineigs sajūtu un garšu piedzīvojums Balvu novadā, Ziemeļlatgalē – uzņems viesus 12 kafejnīcās. Ar vērienīgu ēdienkarti, kas apmierinās visizmeklētākā gardēža vēlmes, ciemos gaidīs mājas kafejnīca “Garšu sarunas Ezertūrē”. Turklāt drosmīgākajiem ūdens aktivitāšu piekritējiem tiks piedāvāts pikniks uz SUP dēļa. Visēdāji, veģetārieši, vegāni – katram savs, bet mājas kafejnīcā “Rekovas Dzirnavas”  ikviens atradīs ko savam vēderam piemērotu. Saimnieki izrādīs arī vēsturiskās ēkas. Mājas kafejnīcu dienu laikā čaklie, aktīvie un viesmīlīgie Bērzpils pagasta ļaudis izveidojuši improvizētu mājas kafejnīcu “Pie Ičas”, kas piedāvās nobaudīt Bērzpils puses gardos un sātīgos ēdienus, kā arī pie kafejnīcas darbosies tirdziņš, kur varēs iegādāties mājražotāju produkciju.

Balvu novadā ir daudz brīnišķīgu jeb breineigu vietu, kurp doties un atklāt jaunas sajūtas un garšas, piedzīvojot neaizmirstamas brīvdienas. Viļakas ezera salas taka ar pontona tiltu, kas stiepjas 442 metru garumā, un Marienhauzenas pilsdrupas, kas saglabājušās vēl no tālā 1293. gada. Ūdens atrakciju baudītāji var doties uz veikparku “Wake up Balvi” un piepūšamo atrakciju parku, kas atrodas Balvu ezerā. Vēstures cienītājiem jāieplāno arī paviesoties Balvu Novada muzejā, kur piecās muzeja ekspozīciju zālēs mūsdienīgos izteiksmes veidos tiek atspoguļota tradicionālā mūzika, folklora, paražas, psalmi, Maija dziedājumi un citas Ziemeļlatgales vērtības.

“Mājas kafejnīcu dienas” Ogres novadā norisināsies 27. un 28. augustā, kur viesos gaidīs 16 mājas kafejnīcu saimnieki un saimnieces. Mājas kafejnīca “Dzīvais Māls” apmeklētājus uzņems tikai vienu dienu – 28. augustā, bet viesiem tiks piedāvāta  vesela 1,5h programma ar tiešām bagātu ēdienkarti un radošajām māla nodarbībām. 27. augustā mājas kafejnīcā “Senliepas” viesi tiek aicināti baudīt garšīgu maltīti gleznainajā “Senliepu” ābeļdārzā, kur putnu čalās un omulīgā atmosfērā tiks piedāvāti ukraiņu tradicionālie ēdieni, kurus būs gatavojušas tur dzīvojošās ukrainietes. Restorāna cienīga maltīte tiks pasniegta mājas kafejnīcā “Lauku vides restorāns “Jaunmačiņi”, kur lauku šarms tiks apvienots ar restorāna cienīgām maltītēm, izsmalcinātiem dzērieniem un dzīvo mūziku.

Ogres novada lauku teritorija ar krāšņām ainavām, daudzveidīgiem mežiem, plašajām pļavām un Ogres upes līkumiem aicina pie sevis dabas mīļotājus. Lielvārde visā Latvijā pazīstama ar bagāto kultūrvēsturisko mantojumu, kuru var iepazīt Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā un Lielvārdes parkā ar viduslaiku pilsdrupām. Savukārt Ikšķiles vārds asociējas ar kristietības sākumu Latvijā – uz Sv. Meinarda salas atrodas senākās mūra celtnes drupas Baltijā. Savukārt, apmeklējot Enerģētikas muzeju, ikviens interesents var smelties jaunas zināšanas par Latvijas enerģētikas vēsturi un attīstību.

“Mājas kafejnīcu dienas 2022” ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu. “Mājas kafejnīcu dienās” par improvizētu restorānu kļūst idilliska lauku sēta vai neierasta urbāna vide nekurienes vidū, mazākas un lielākas saimniecības, kā arī tūrisma objekti. Papildinot gastronomisko piedāvājumu, noritēs arī plaša kultūras programma – būs iespējams gan iegādāties rokdarbus, gan arī mācīties tos veidot, ļauties spēlēm, izbaudīt koncertus vai mesties dančos, vērot īpaši sarūpētus priekšnesumus un aktivitātes.

“Mājas kafejnīcu dienas” notiks visā Latvijas teritorijā katru nedēļas nogali līdz pat 18. septembrim, paverot iespēju paviesoties dažādākajos Latvijas nostūros un nobaudīt dažādu Latvijas saimnieku maltītes.

Pirms došanās uz izvēlētājām mājas kafejnīcām interesentus aicinām:

    1. Sazināties ar kafejnīcu un pieteikt savu apmeklējumu, tādējādi būsi pārliecināts, ka tevi gaidīs brīvs galdiņš.

    2. Pārliecināties par sevis izvēlētās aktivitātes norises laiku – katrs mājas restorāns, katra aktivitāte var noritēt dažādos laikos.

    3. Pārbaudīt, vai izvēlētājā norises vietā būs iespējami bezskaidras naudas norēķini – ne visi pasākumu rīkotāji varēs pieņemt bankas kartes.

No jūlija līdz septembra vidum brīvdienās visā Latvijas teritorijā 43 apkaimēs tiks piedāvāti vairāki saistoši galamērķi. Visa informācija par norises vietām pieejama mājaslapā – www.majaskafejnicas.lv. Tuvākās “Mājas kafejnīcu dienas” noritēs:

    • 27. augustā – Aizsargājamo ainavu apvidū Veclaicenē;

    • 27.-28. augustā – Talsu novadā, Jēkabpils un Krustpils pusē, Ogres novadā un Ziemeļlatgalē – Balvu novadā;

    • 3.-4. septembrī – Saulkrastu novadā, Ādažu novadā, Ziemeļkurzemes piekrastē un Piebalgas un Skujenieku pusē.

“Mājas kafejnīcu dienas” Latvijā tiek rīkotas jau no 2019. gada. Pagājušā gadā apmeklētājiem kopumā bija pieejamas 448 mājas kafejnīcas vairāk nekā 30 Latvijas reģionos. Kafejnīcu apmeklētāji, ne vien baudot dažādās reģionu virtuves, bet arīdzan piedāvātās aktivitātes vai tūrisma objektus un piedzīvojumus apkaimēs, izzina un iepazīst Latviju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72689486sec.